MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede yarışın adı konuyor: Eski başkan ‘adayım’ dedi!
Politika
24 Şubat 2022 Perşembe 09:19

O ilçede yarışın adı konuyor: Eski başkan ‘adayım’ dedi!

Geçici yönetim kurulu başkanı Şenol Sardoğan’ın aday olması beklenen CHP Tire’de yarışın adı konuyor. 6 Mart’taki kongre öncesi, daha önce 3 kez kongreyle ilçe başkanı seçilen Nejat Bozkurt ‘adayım’ dedi. Bozkurt, “Ben uzlaşı diyordum. Ancak dayatma liste, dayatma aday durumu oluştu. Örgütte rahatsızlık var. Örgütten destek aldığımı gördüm ve yola çıktım. Göreve talibim” dedi.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde kongre rüzgarı yaşanacak. 

Görevden alma ve istifalar nedeniyle geçici yönetim atanan 4 ilçede olağanüstü kongre yapılacak. 

CHP'de 26 Şubat’ta Kınık’ta, 27 Şubat’ta Torbalı’da, 6 Mart’ta Tire’de ve 13 Mart’ta ise Bayraklı’da sandık kurulacak.

CHP Tire'de Hakan Şenoyar ve yönetiminin İl Başkanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Şenol Sardoğan başkanlığında geçici yönetim kurulu atanmıştı. İl Başkanlığı ve ittifak ortağı İYİ Parti’nin Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın da devam etmesine sıcak baktığı Sardoğan kongreye yönelik çalışmalarını sürdürürken, yarışın adını koyacak açıklama geldi.

İsmi ilçe başkanlığı için geçen eski başkanlardan Nejat Bozkurt, adaylık kararı aldı ve göreve talip olduğunu açıkladı.

ÖRGÜT DAYATMAYA KARŞI
Gerçekizmir’e konuşan Bozkurt, “Adaylık talebim yoktu. Tire’de uzlaşı olsun, tek bir liste olsun, kavga olmasın düşüncesindeydim. Ancak dayatma liste, dayatma aday durumu oluştu. Ben uzlaşı mesaisi yaptım ama karşıda bir dayatma var. Örgüt dayatma aday, dayatma liste istemiyor. Bu tabloda örgütte ve bende rahatsızlık yarattı. Aday olmam için örgütten talep vardı. Örgütten destek aldığımı gördüm ve yola çıktım. Örgütten herkesin görev almasını isteyeceğim süreçte… Ben partimin iktidara gelmesini istiyorum. Bu nedenle adayım. Tecrübelerim var. Tecrübelerimi böylesine kritik bir süreçte aktarmak istiyorum” dedi.

ENERJİMİZİ DIŞA VERMELİYİZ
Kritik bir genel seçim yaşanacağının altını çizen Bozkurt, “Genel Başkanımız çok önemli işler yapıyor Türkiye için. 6 parti bir araya geldi. Kaderi değiştirecek bir durum. Bizim de bütün olmamız gerek. İlçe belediyesiyle, Büyükşehir’le… Enerjimizi dışarı vermeliyiz. Parti meselelerinin basında sosyal medyada konuşulması doğru değil. Sahaya daha aktif inmemiz, daha aktif çalışmamız gerek” diye konuştu. 

Elektrik mühendisi olan Bozkurt, 1998-2003yılları arasında Tire’de 2 olağan 1 olağanüstü kongrede ilçe başkanı seçilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selman ulusel
 24 Şubat 2022 Perşembe 19:34
Gerçek ve demokrat baskan
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir