MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçedeki 'CİMER krizi'nde Yücel devrede: Görüşme trafiği... Ne mesaj verdi?
Politika
11 Mayıs 2021 Salı 14:35

O ilçedeki 'CİMER krizi'nde Yücel devrede: Görüşme trafiği... Ne mesaj verdi?

Menderes’te Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve eski başkan yardımcısı, meclis üyesi Gürsel Rüzgar arasındaki ‘CİMER krizi' büyüdü. CHP İzmir İl Başkanı Yücel, ilçeye giderek ilçe yönetimi ve meclis üyeleriyle ayrı ayrı görüştü. Yücel, yaşananları ve şikayetleri dinlerken, parti örgütüne mesaj verdi.

GERÇEKİZMİR - Menderes Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı ve meclis üyesi Gürsel Rüzgar'ın Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar ve belediyeyi bir takım uygulamalar üzerinden CİMER'e şikayet ettiği iddiasıyla patlak veren kriz büyüdü.

Başkan Kayalar’ın Rüzgar’ı görevden almasının ardından bir flaş gelişme daha yaşanmış,  Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki Kayalar ve kendisi hakkında CİMER’e şikayette bulunan Rüzgar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaymakam Tiryaki ayrıca, görevi ihmalden soruşturma başlattı.

ÜST ÜSTE 2 TOPLANTI
Menderes’te Rüzgar'ın görevden alınması sonrası ilçe yönetiminde ve meclis gurubunda çatlak sesler çıkmaya başlarken,  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel düğmeye bastı. Yücel ilçeye giderek önce ilçe yöneticileriyle ardından meclis üyeleriyle bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

İlçe yönetimiyle toplantıda ilçe başkanı ve bir kaç yöneticinin Kayalar’ı eleştirdiği öğrenildi. Başkan ve yöneticilerin “Belediyeye işçi sokamıyoruz, bizi dinlemiyor” çıkışında bulundukları, meclis üyeleriyle de uyum sorunu yaşadıklarını Yücel’e aktardığı, yarıdan fazla ilçe yöneticisinin ise Kayalar’a destek verdiği ve “Sorun yok” mesajı verdiği öğrenildi.

Yücel daha sonra meclis üyeleriyle de bir araya geldi. Muhalif bazı meclis üyelerinin “Belediye Başkanı bizi dinlemiyor, kendi başına iş yapıyor” eleştirileri yönelttiği öğrenildi.  Görevden alınan Gürsel Rüzgar’ın “Başkanla kişisel sıkıntım yok. Aramızdaki sorunu aşarız” dediği öğrenildi.

YÜCEL’DEN MESAJ: KENETLENMEMİZ GEREK
İl Başkanı Yücel’in ise her iki toplantıda şu mesajları verdiği öğrenildi; Yerel seçimlerde Menderes’i AKP’den kazandık.  Anlattıklarınız, şikayetleriniz aşılmayacak sorunlar, konular dğeil. İlçe yönetimi ve meclis üyeleri olarak kenetlenmemiz gerekiyor. Enerjimizi içe harcamayalım. Pırıl pırıl bir başkanımız var. Değerini bilmemiz gerek”

Deniz Yücel’in önümüzdeki günlerde Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’la da bir araya gelerek toplantıda yöneltilen eleştirileri aktarması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir