MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçedeki 'çukur krizi'nde sular durulmuyor: 2 başkandan sosyal medyada sert sözler!
Politika
29 Mart 2018 Perşembe 09:15

O ilçedeki 'çukur krizi'nde sular durulmuyor: 2 başkandan sosyal medyada sert sözler!

Menderes’te ‘çukur’ polemiği sürüyor. AK Partili Belediye Başkanı Soylu’nun ‘Birinci Bülent Dönemi başlamıştır” çıkışına sosyal medyadan “Padişah sevdalısı” yorumunu yapan CHP İlçe Başkanı Pala’ya, AK Parti İlçe Başkanı İmre’den çok konuşulacak bir yanıt geldi. İmre, “Fazla konuşma muhaliflerin seni ham yapacaklar. Umarım ki Değirmendere kahvaltısı sana bir ders olmuştur” ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - İZSU'nun ilçelerde yaptığı altyapı çalışmaları AK Partili belediyeler ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki krize neden olmaya devam ederken, Menderes'teki 'çukur' tartışması da tam gaz devam ediyor. 

AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu İZSU'nun çalışmalarını sert sözlerle eleştirmiş, dönem dönem de kapatılmayan çukurlardan kurtulmak için bizzat sahaya inerek belediye ekipleriyle birlikte yaptıkları çalışmaların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmıştı. 

'Çukur tartışması'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan Soylu’ya yanıt gelmiş, Başkan Kocaoğlu, "Kendileri çukur açıp Büyükşehir’in açtığı çukur diye fotoğraf çektirenler var. Seçim arifesinde iş şirazesinden çıkmış durumda. Ara sokaklarından ilçe belediyesi sorumlu. Ara sokakların rezaletine bakacaklar önce. Sen kendi sokağının hesabını ver. 1 yıl kala ilçe belediye başkanlarının selden kütük kapmak anlayışını yakışık bulmuyorum. Bugünden bunlara kalkışırlarsa korkunç yara alırlar. İzmirli bu siyaseti sevmiyor” demişti.

Kocaoğlu’nun sözleri sonrası Soylu çok konuşulacak bir çıkışa imza atmış, ilçe belediyesi tarafından yapılan düzenleme çalışmalarına katılarak paylaştığı fotoğrafta Kocaoğlu ve CHP’li İlçe Başkanı Ahmet Pala’yı isim vermeden hedef alıp “Birinci Bülent dönemi başlamıştır” ifadelerini kullanmıştı. 

Menderes’teki ‘çukur polemiği’ ilçenin CHP’li ve AK Partili ilçe başkanlarını sosyal medyada karşı karşıya getirdi.



PALA’DAN SOYLU’YA PADİŞAH SEVDALISI

CHP İlçe Başkanı Pala, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Soylu’nun kullandığı “Birinci Bülent Dönemi” ifadesini ‘padişah sevdalısı’ olarak nitelendirdi. Pala şu ifadeleri kullandı: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin ilçe sınırları içinde yapacağı işler kanunda açık ve nettir. Menderes Belediyesi’nin rutin hizmeti olan yol düzeltme, parke döşeme işini şov malzemesi yapmak ancak basit bir ‘seçim çalışması’ olarak adlandırılabilir.
Seçimin yaklaştığını ve yol yapmanın ‘seçim malzemesi’ yapıldığını parke taşı döşediği fotoğraflarla sosyal medyada paylaşan Bülent Soylu, şovunu öyle abartmış ki ‘MENDERES SAHİPSİZ DEĞİL’ demiş.
4 yıldır o koltukta oturan Sayın Soylu, ilçenin pek çok sokağı çamurdan geçilmezken belediyenin sokağına parke döşediği pozları vermekle MENDERES’İ FAZLA SAHİPLENMİŞ gözüküyor. Yıllardır o koltukta oturan belediye başkanı bir ilçe belediyesinin en temel görevlerinden olan parke döşemeyi şov haline getirip sunuyorsa buna ne ‘Allah’ karışır ne ‘Peygamber’! Halk karışır halk ve der ki 4 yıldır nerdeydi aklın eeey Soylu!
Birinci Bülent dönemini başlamıştır sözleriyle tam bir padişah sevdalısı olduğunu gösteren başkan; Atatürk’ün demokratik, çağdaş çizgisinden çoktan vazgeçmiş gözüküyor. Çok padişah sevdalısı olma Menderes halkı birinci dönemini başlamadan bitiriverir!
Belediyecilik akılla, mantıkla, seküler anlayışla yapılan bir iştir, parke döşemeden yola çıkıp seçimlere uzanarak ‘Allah’ın planı galip gelir’ diyen bir kafa yapısına bu halk adım gibi eminim ki oy değil birer ‘gülücük’ verecektir!”

İMRE’DEN PALA’YA: SENİ HAM YAPACAKLAR
Pala’ya sosyal medyadan jet yanıt, AK Partili İlçe Başkanı Mehmet İmre’den geldi. İmre, Pala’nın paylaşımı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ahmet Pala değerli vatandaşım senin aday olabilen için tüm Ak Parti teşkilatı olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Ama sen hala ilk okul çocukları gibi zıplayıp duruyorsun benim sana tavsiyem istersen fazla konuşma muhaliflerin seni ham yapacaklar. Umarım ki Değirmendere kahvaltısı sana bir ders olmustur. (Şu satırları yazarken bile senin adaylığına engel olacak bir cümle kurmamak için bütün özeni gösterdim) Ama sana göre ben cahilim” ifadelerini kullandı. 

DEĞİRMENDERE TOPLANTISI
İmre’nin gönderme yaptığı Değirmendere toplantısı Menderes’te çok  konuşulmuştu. CHP’de geçmişte görev yapmış isimlerin çoğunlukta olduğu katılımla Değirmendere’de gerçekleşen toplantıda ilçe başkanı Pala ve yönetimi hedef alınmış, 2019’da Pala yerine örgütü toparlayacak bir adayla seçime girilmesi noktasında çıkışta bulunanlar olmuştu. Toplantı parti içinde krize neden olmuştu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mustafa
 30 Mart 2018 Cuma 12:53
Mahalli idareler demokrasinin beşiğidir.Halkın yönetime katıldığı ilk basamaktır.Demokrasilerde birinci ikinci dönem olmaz.Oturulan koltuğun anlamını bilmek lazım yoksa bir bakmışsın sonuncu donem olmuş.
 Menderesli
 30 Mart 2018 Cuma 08:29
Ayşen hanım Birzahmet Ergün bey Sahesinde Menderes’i Akp ye Kaptırdıgımızı da söyleseniz Daha şık olur
 Chp li
 29 Mart 2018 Perşembe 22:35
CHP ilçe Bşk Ahmet pala, Menderes''te CHPye çok zarar verdin. Akp sana minnettar, İstifa et GİT.
 CHP sevdalısı
 29 Mart 2018 Perşembe 16:55
Sayın imre CHP liler partisine muhalefet etmez biz muhalefeti AKPye yaparız sen kendi işine bak.
 Ayşen
 29 Mart 2018 Perşembe 09:53
Menderes siyasetinin seviyesi bu iste. Facebooktan laf sokmaca. Ucuz bos ifadeler. Buldunuz denginizi... ergun baskan varken aldiginiz nefesten bile korkuyodunuz be!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir