MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O isim adım adım il başkanlığına: 'İstifa ettim, Meral Hanım'ın yanındayım!'
Politika
2 Ekim 2017 Pazartesi 11:36

O isim adım adım il başkanlığına: 'İstifa ettim, Meral Hanım'ın yanındayım!'

Kurucu kadrosunu açıklanan yeni partide İzmir fotoğrafı netleşiyor. Gerçekizmir’in gündeme getirdiği Akşener’in İzmir’i Yıldırım Ulupınar’a teslim etmesi her geçen gün ağırlık kazanıyor. Ulupınar AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı ve ekledi: Meral Hanım'ın yanındayım...

GERÇEKİZMİR - MHP'den ihraç edilen Meral Akşener yeni partisinin ilanı bu ay yapacak. Akşener, yeni kuracağı partide görev alacak bazı isimleri geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurmuştu.

İzmir’den kurucular kurulunda yer alacak isimlerden biri TBMM 21’inci Dönem İzmir Milletvekilli olan ve Kültür Bakanlığı yapan Suat Çağlayan olmuştu.

Büyük kentlerde nasıl teşkilatlanacağı, İzmir, Ankara ve İstanbul’un kimlere emanet edileceği merak konusu…

YÜKSEK İHTİMAL ULUPINAR
Kentte birçok isim gündeme gelirken, adını ilk kez Gerçekizmir’in açıkladığı Yıldırım Ulupınar’ın yeni partinin İzmir İl Başkanı olacağı kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

Akşener’in İzmir’deki birçok yapıyla teması kestiği ve yakın çevresine İzmir için Ulupınar ismini verdiği iddia edildi. Kulislerde Ulupınar için iş dünyasından ve merkez sağdan birçok ismin devreye girdiği konuşuluyor. 

Siyasi kariyerinde Narlıdere Belediye Başkanlığı, milletvekilliği ve il başkanlığı bulunan Yıldırım Ulupınar’a Başbakan Binali Yıldırım, Ocak 2014’te İzmir’de AK Parti rozeti takmıştı.

"İSTİFA ETTİM, MERAL HANIM'IN YANINDAYIM"
Ulupınar süreç hakkında Gerçekizmir'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti'den 1 hafta önce istifa ettiğini açıklayan Ulupınar, "Meral Hanım'ın yanındayım. İl Başkanlığı konusunda sürekli spekülasyonlar çıkıyor ama bu sadece Meral Hanım'ın vereceği bir karar değil... Oluşacak kurul ve kurucuların da onayının olması gerekiyor" dedi. 

DOSYA SAVAŞLARI
Öte yandan yeni partinin İzmir ayağında dosya savaşları yaşanıyor. Birçok ismin Akşener ve ekibine İzmir’de ismi öne çıkanlarla ilgili dosyalar gönderip ‘engel’ olmaya çalıştığı konuşuluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir