MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O kapasite artışı talebi sonrası korkutan soru: 'İzmir'in Çernobili' atıkları Aliağa'ya mı taşınacak?
Güncel
15 Şubat 2023 Çarşamba 13:50

O kapasite artışı talebi sonrası korkutan soru: 'İzmir'in Çernobili' atıkları Aliağa'ya mı taşınacak?

Gaziemir ilçesinde 'İzmir'in Çernobili' olarak tanımlanan radyoaktif istif alanı kent gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Son olarak gündeme radyoaktif alanda araçları temizlik için izin bekleyen Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm Şirketi'nin Aliağa'da kurmak istediği dev cüruf bertaraf tesisi için daha açılmadan kapasite artışı talep etmesiyle akıllara gelen korkutan soru oturdu. Avukat Cangı, "Gaziemir'deki radyoaktif atıklar Aliağa'ya mı taşınacak?" diye sordu.

GERÇEKİZMİR - Gaziemir ilçesinde 'İzmir'in Çernobili' olarak tanımlanan radyoaktif istif alanı kent gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. 

Arazide 500 bin tondan fazla nükleer atık olduğu belirtilmiş ve yapılan ölçümlerde normal değerin 7 bin 291 katı radyasyon oranı tespit edilmişti. 

RADYOAKTİF ALANDA TEMİZLİK İZNİ BEKLİYOR! 
Son olarak Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm Şirketi’ne ait iş makineleri bölgede konuçlanmış, şirketin temizlik için Nükleer Düzenleme Kurumu'ndan izin beklediği ifade edilmişti. 

Kentte yıllardır kabus yaşatan, bölge halkının sağlığını tehdit eden alan hala temizlenmeyi beklerken, Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm Şirketi ile ilgili bir gelişme korkutan bir sorunun da perdesini araladı. 

AÇILMADAN KAPASİTE ARTIŞI! 
Şirketin, İzmir'in Aliağa ilçesinde 7 kentin atıklarını toplayacak Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atik (Cüruf) Bertaraf Tesisi henüz açılmadan kapasite artışına gitti. 

EGEÇEP Yürütme Kurulu üyesi ve çevre avukatı Arif Ali Cangı, kapasite artışına yönelik talebin İl Mahalli Çevre Kurulu'nda yarın (16 Şubat) yapılacak toplantı gündemine alındığını duyurdu.

 

ATIKLAR ALİAĞA'YA MI TAŞINACAK? 
Ekovar şirketi ekseninde yaşanan 2 gelişmeyi bütünleştirerek yorumlayan Avukat Cangı, "Aliağa Şehitkemal'de yapılacak Batı Ege ve Güney Marmara atık tesisinin kapasitesi artırılmak isteniyor. Gaziemir'deki radyoaktif bulaşıklı atıklar Şehitkemal'e mi gönderilecek?" mesajını paylaştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir