MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O kongreyle ilgili 'Tüzük ihlali' iddiası ve 'kota' isyanı!
Politika
20 Aralık 2019 Cuma 10:28

O kongreyle ilgili 'Tüzük ihlali' iddiası ve 'kota' isyanı!

CHP Torbalı’da kongre bitti ama tartışması bitmedi. Divan Başkanlığını Belediye Başkanı Uygur’un yaptığı kongrede ilçe yönetimi ve il delegeliği için bireysel başvuruların kabul edilmemesi ‘Tüzük İhlali’ iddiasını beraberinde getirirken, il delege listesinde kadın ve gençlik kotasına uyulmaması nedeniyle itiraz kapıda!

GERÇEKİZMİR -  Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre maratonu sürüyor. Hafta içi mesaisinde gözler Torbalı’daydı.

Muhalefetin 'belediye kanadından delegeye baskı olduğu' iddiasıyla aday çıkarmaktan vazgeçtiği ve İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın tek aday olarak girdiği kongrenin Divan Başkanlığı’nı Belediye Başkanı İsmail Uygur yaptı.

CHP’de eşine pek rastlanmayan divan başkanlığı parti içinde ‘etik’ olmamakla eleştirildi.

TÜZÜK İHLALİ Mİ YAPILDI?

Kongreyle ilgili tartışmalar Divan Başkanlığı ile kalmadı. Blok liste ile yapılan seçimde ilçe yönetimi ve il delegeliği için bireysel başvuruların Divan tarafından alınmaması nedeniyle tutanak tutuldu. Tutanağa İl Kadın Kolları Eski Başkanı Özgün Utku şahit olarak imza attı.

Bireysel başvuru yapan 10’a yakın partili, Divan’ın başvurularını almadığını son yapılan tüzük değişikliğine göre bu durumun tüzük ihlali olduğunu savundu.Tüzüğün 27. maddesine göre blok listeli seçimde listelerde yer almayanlar bireysel başvuru yapabiliyor. 

KOTAYA UYULMADI

Öte yandan Günaydın’ın listesinde 18 kişinin yer aldığı il delegeliğinde kadın ve gençlik kotasına uyulmaması da dikkat çekti. 18 kişilik il delegasyonunda hiçbir kadın partilinin yer alması tepkiyle karşılandı. 18 kişilik listede sadece 1 gencin yer aldığı bu nedenle kadın ve gençlik kotasına uyulmadığı öğrenildi.

Kongrede bulunan bazı kadın partililerin durumu İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’ya aktardıkları öğrenildi. Kadın partililerin duruma tepki gösterdikleri ve İl Başkanı Deniz Yücel ile İl Kadın Kolları Başkanı Balcı ile görüşecekleri öğrenildi.

Partililerin ‘Tüzük ihlali’ iddiası ve kotaya uyulmaması nedeniyle İl Başkanlığı ve Genel Merkez nezdinde girişimde bulunacakları öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir