MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O tweetler AK Parti'yi ayağa kaldırdı: CHP'li Meclis Üyesi'ne tepki seli!
Politika
26 Mayıs 2020 Salı 19:51

O tweetler AK Parti'yi ayağa kaldırdı: CHP'li Meclis Üyesi'ne tepki seli!

CHP Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın, 2013 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren paylaşımları ortaya çıkarken, AK Parti cephesinden tepki selinin yanında ‘istifa’ ve ‘disiplin’ çağrısı geldi. Koyurga’nın AK Parti’nin tepkisi sonrası Twitter hesabını kapattığı görüldü.

GERÇEKİZMİR – 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Karabağlar Belediye Meclis Üyesi seçilen Dila Koyurga’nın 2013 yılında dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren paylaşımları ortaya çıktı.

AK Parti İzmir Gençlik Kolu İl Başkanı Eyüp Kadir İnan’ın Koyurga’nın tweetlerini paylaşması sonrası, bir çok AK Partili Koyurga’ya tepki gösterirken, ‘istifa’ ve ‘disiplin’ çağrısı geldi.

AK Parti İzmir Gençlik Kolu İl Başkanı Eyüp Kadir İnan, sosyal medyadan Koyurga’nın hakaret içeren tweetlerini, “Bu tweeti atmaktan imtina ediyorum. Bu edepsiz şahıs son yerel seçimlerde seçtirdikleri CHP tarihinin en genç belediye meclis üyesi. AK Gençlik İzmir olarak liderimize yapılan bu ahlaksızlığa tahammülümüz yoktur. Tüm millete yapılmıştır.Ya istifa eder, Ya istifa eder.” İfadeleriyle paylaştı.

SÜREKLİ:ORTADA NE DİSİPLİN SORUŞTURMASI NE İSTİFA

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Yıllardır hakaretle yalan arasında zik zak dokuyor; edep dışı siyasi bir dil içinde can çekişiyorlar! Onlara göre; Cumhurbaşkanı’na saldıran meclis üyesi olur! Dini değerlerle alay eden, disipline verilmek yerine ‘özgürlük savaşçısı’ ilan edilir! Ortada, ne disiplin soruşturması ne istifa! Ne özeleştiri ne de yüz kızarması...! Hak yerini bulmamış; kamuoyu ikna olmamış; bu durumda, samimiyet ve savunmaları çürüğe düşmüştür!. Paylaşmaktan Hicap duyduğumuz tweetleri atan CHP Meclis Üyesinin, Dini değerlerimizle alay eden CHP eski il başkan yardımcısının sözlerini ve eylemlerini şiddetle kınıyorum. Bu siyasetçileri koruyanları da kamuoyunun takdirine sunuyorum." mesajıyla tepkisini dile getirdi.

KAYA: ŞAŞIRDIK MI… HAYIR!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya konu ile ilgili olarak, "Paylaşmaktan hicap duyduğum bu aşağılık tweet'ler Gezi Vandallığı zamanında atılmış. Şaşırdık mı, hayır! Hani hep diyorlar ya, "Gezi Ruhu" diye. Gezi Ruhu dedikleri şey işte tam anlamıyla budur. Çirkeflik, hakaret, barbarlık, bağnazlık, küfürbazlık... Ahlaksızsınız" mesajını paylaştı.

BÜYÜKGÜMÜŞ'TEN DİSİPLİN MESAJI

Koyurga’nın tweetlerini paylaşan AK Parti Gençlik Kolu Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş ise “Ezana saygısızlık, liderimize küfür! CHP İzmir siyaseti bu toprakların değerlerine savaş açmayı ve hakareti maalesef siyaset zannediyor. Siyasette ahlak namına içinizde zerre kaygı varsa iki üyenizle de ilişkinizi sonlandırırsınız” ifadelerini kullandı.

HIZAL: CHP İÇİNDEKİ PİSLİKLERİ TEMİZLESİN

İzmir  Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Hızal da Koyurga’ya tepki gösteren bir başka isimdi. Hızal, “ Sürekli Türkiye’de siyasetin dilini değiştireceklerini söyleyen Tunç Soyer ve CHP İzmir yönetimi önce içindeki pislikleri temizlesin! Türkiye siyasetinin ihtiyacı olmayan tek bir dil varsa o da sözde gençlerin temsilcisi olan bu meclis üyesinin kullandığı dildir” ifadelerini kullandı.

Koyurga’nın AK Parti’nin paylaşımları sonrası Twitter adresini kapattığı görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir