MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ödemiş'te toplu sözleşme sevinci
Yerel Yönetimler
28 Mart 2018 Çarşamba 14:22

Ödemiş'te toplu sözleşme sevinci

Ödemiş Belediyesi ile Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş Sendikası) arasında 91 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile işçilere 3 yıllık enflasyon oranında yüzde 10.26 zam yapıldı.

Ödemiş Belediyesi ile Hak-İş Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı (HAK-İŞ) Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş Sendikası) arasında 91 işçi için bir süredir devam eden toplu iş sözleşmelerinde anlaşma sağlandı. Ödemiş Belediyesi Ahrandı Gazinosu'nda, toplu iş sözleşmesi için düzenlenen imza törenine AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Hizmet-İş Sendikası İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak, Hizmet-İş Sendikası İzmir İl Sekreteri Gültekin Şimşek ve işçiler katıldı.

Belediye Başkanı Mahmut Badem, toplu iş sözleşmesi öncesi yaptığı konuşmada, "Gerek 2004 -2009 döneminde, gerekse bu dönemde bir numaralı ilkemizin, hedefimiz çalışan kardeşlerimizin alınlarının terinin soğumadan ücretlerini almasıydı. Çalışan kardeşlerimizin ekmeğinin, aşının bir parça daha büyümesi için çalışıyoruz. Bugün kendi içinizden 25 yl çalışıp, yeni emekli olan bir arkadaşınız bugün 3 bin 500 liranın üzerinde bir emekli maaşı alıyor. Eğer o günkü şartlar devam etseydi, '1700-1800 lira emekli maaşıyla nasıl bir ek gelir bulabilirim' diye düşünecekti. O gün bu düşünceyle hareket ettik. Bugün hamdolsun, bize ne kadar külfet getirirse getirsin, sonuçta sizlerin mağdur olmamanız yolunda ciddi bir adım attık ve tüm işçi kardeşlerim bunun farkına vardı. Bugün ne yapmak istediğimin, neyin peşinde koştuğumun farkına vardı. Emekliliğinizde geriye düşmeyecek bir durumdasınız. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın yarınlarının daha ferah daha refah bir gelecek sunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugüne geldiğimizde, 3 yıl  toplu iş sözleşmesinin yapılmadan idare edildiği günlerden kurtulmak adına ve sizlerin enflasyon karşısında ezilmemenizi sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERİN SENDİKALI OLMASI İÇİN BAŞKAN BADEM'DEN SÖZ ALDIK"
Hak-İş Sendikası İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak da Belediye Başkanı Mahmut Badem'e Ödemiş Belediyesi'ndeki taşeron işçilerin sendika konusunu gündeme getirdiğini belirtip, "Bölgemizde diğer belediyelerde  tüm taşeronlar işçiler sendikalı.

O nedenle konuyu aktardığmızda, başkan badem, sorun olmadığını söyledi. 2 Nisan'dan sonra rahtlıkla bukonunun görüşülmesine başlayacağız ve Ödemiş Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerimizde sendikalı olacaklar. Başkanımızdan bunun  sözünü aldık. Şimdiden tüm taşeron işçilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Hizmet-İş Sendikası İzmir İl Başkanı Bürhanettin Barbak, 91 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşme ile işçilere 3 yıllık enflasyon oranında yüzde 10.26 zam yapıldı. Zamla en düşük işçi maaşı 4 bin, en yüksek işçi maaşı ise 4 bin 450 lira oldu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir