MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ölümle yan yana oyun: 10 parktan sadece 1 tanesinde...
Güncel
1 Kasım 2018 Perşembe 08:39

Ölümle yan yana oyun: 10 parktan sadece 1 tanesinde...

Çekmeköy’deki çocuk parkında, trafonun saklambaç oynayan bir çocuğu hayattan koparması gözleri diğer çocuk parklarına çevirdi.

Çekmeköy Nişantepe Parkı’nda, 29 Ekim günü 8 yaşındaki Kadir Açık’ın kapağı açık elektrik panosuna saklanmak isterken ölümü, parklardaki güvenlik eksikliklerini gündeme getirdi.

"Benzer tehlike ne yazık ki, diğer çocuk parkları için de geçerli." saptamasının yapıldığı habere, Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz imza attı.

Haberde, İstanbul'un 5 ilçesindeki 10 parktans adece 1'inde elektrik panosunun kilitli olduğu belirtildii ve şöyle dendi: "Her ne kadar üzerlerinde ‘Ölüm tehlikesi ya da dikkat’ yazsa da, 2-6 yaş grubu çocukların bu uyarıları fark etmesi mümkün değil. Panoların hepsi parkların içinde görünür noktalarda ve çoğu sadece elinizle dokunduğunuzda açılabiliyor. Panolara erişimi zorlaştıran hiçbir engel de yok. Güvenlik görevlisi bulunan parklarda da herhangi bir önlem göze çarpmıyor." 

Haberde, küçük Kadir’in hayatını kaybettiği Nişantepe Parkı ile arasında yaklaşık 1 kilometre bulunan TOKİ Parkı, yine Kadir’in öldüğü bölgenin çok yakınındaki Lokman Ceylan Parkı, Çekmeköy’deki Şehit Üstteğmen Arif Kalafat Parkı, Beykoz Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Göztepe Çocuk Parkı, Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan Gazi Şehir Parkı, Kadıköy’deki Özgürlük Parkı, Bağcılar’da bulunan Ebubekir Parkı'ndan izlenimler aktartıldı, uzmanların görüşlerine yer verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir