MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Önder Sav CHP İzmir’in acı kaybını anlattı: Vefasızlık hiç yakışmadı!
Politika
20 Eylül 2017 Çarşamba 15:16

Önder Sav CHP İzmir’in acı kaybını anlattı: Vefasızlık hiç yakışmadı!

CHP’nin en uzun süre genel sekreterlik yapan ismi Sav, parti örgütünü yasa boğan ölümü sonrası siyasi kariyeri boyunca kendisiyle hareket eden Zikri Dursun’u anlattı. Sav, Dursun’un danışmanlık görevine son veren Selvitopu’nu isim vermeden eleştirerek, “Kendisine yapılan vefasızlık hiç yakışmadı” dedi.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir Örgütü acı bir haberle sarsıldı. 57 yaşındaki İl Eski Başkanvekili Zikri Dursun akciğer kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

- CHP İZMİR'DE YAS GÜNÜ: DURSUN'A VEDA... 

Dursun’un ölümü partiyi yasa boğarken, İl Binası önünde düzenlenen törende de oldukça duygusal anlar yaşandı.

Törende önemli isimler; partililer tarafından çok sevilen ve siyasi hayatının büyük bölümünde Önder Sav ile birlikte hareket eden Dursun’u gözyaşları ve alkışlar eşliğinde anlatırken, Sıtkı Kürüm döneminde başladığı danışmanlık görevinden alınması nedeniyle Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na da tepkiler vardı.

CHP tarihinin en uzun süre genel sekreterlik yapan ismi Önder Sav Gerçekizmir’e önemli açıklamalarda bulunurken, Zikri Dursun’u anlattı, Selvitopu’na yönelik tepkileri de yorumladı.

TABUTUNU OMUZLAMAK İSTERDİM AMA…
“Bir yakınımı, dostumu kaybettim” diyen Önder Sav, “Fevkalade üzgünüm. Sağlık sorunum elverseydi tabutunu omuzlamak isterdim. Olmadı. İnanıyorum ki kendisini sevenler son yolculuğunda onu yalnız bırakmamıştır” diye konuştu.

YERİ KOLAY DOLMAZ
Dursun’u ‘İzmir’in yetiştirdiği ender siyasetçilerinden biridir’ sözleriyle tanımlayan Sav, “Her ne kadar parlamentoya gelmese de İzmir çapında siyaseti iz bırakmış biriydi. Yakın dostumdu. Kendisine siyaseten karşı olanla bile konuşur yüz yüze bakardı. Yeri İzmir politikasında kolay doldurulmaz. Maalesef iyiler erken ayrılıyor. Kötülerle mücadele edecek yürekli CHP’liler var. Onun anısını yaşatmak için dostları sevenleri onun bıraktığı yoldan gidecektir. Zikri zamansız gidenlerden biri... Üzüntüsünü kolay atlamam” ifadelerini kullandı.

KENDİSİNE YAPILAN VEFASIZLIK HİÇ YAKIŞMADI
Sav ayrıca Dursun’u son yolculuğuna uğurlarken Selvitopu’na yönelik tepkilere ve yaşanan vefa krizine de değindi. CHP’nin Eski Genel Sekreteri, “Vefasızlıkları büyük olgunlukla karşılayan biriydi. Kendisine yapılan vefasızlık hiç yakışık olmadı. CHP’nin vefa duygusuna yakışmayan bir olaydı. Yıllarca partiye emek vermiş birinin yaşamaması gereken bir süreci yaşadı” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir