MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Opera binası, kongre merkezi mi olacak? Başkan Tugay'dan net açıklama!
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2024 Cuma 13:35

Opera binası, kongre merkezi mi olacak? Başkan Tugay'dan net açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, Karşıyaka Mavişehir’de yapımına başlanana ancak tamamlanamayan Opera Binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tugay projenin kongre binasına çevrilmeyeceğini Opera Binası olarak kalacağını açıkladı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanlarından Aziz Kocaoğlu döneminde başlatılan ancak yapımı tamamlanamayan Opera Binası ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan önemli açıklamalar geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Gerçekizmir’i ziyaret etti.

Ziyarette Gazeteciler Sercan Avcı, Efe Can Tan ve Halil İbrahim Güler’in sorularını da yanıtlayan Tugay Opera Binası ile ilgili de konuştu. 

Karşıyaka Mavişehir’de 2018 yılında yapımın başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan Opera Binası’nın kongre merkezine dönüştürülmesi planı gündemdeydi. Başkan Tugay Gerçekİzmir’e ziyaretinde yaptığı açıklamada Opera Binası’nın kongre binası projesine dönüştürmeyeceklerini ve revize edilerek daha önce planlandığı gibi Opera Binası olarak inşa edileceğini açıkladı.

“İZMİR OPERA BİNASI İSTİYOR”

Tugay konu hakkında şu ifadeleri kullandı: Ben belediye başkanı olarak sessizce şu süreci yönetiyorum pek çok kişiye sordum; Ne yapalım dediğimde benim aklımdan geçen kongre merkezine çevirmekti. Ne zaman söylesem bir sessizlik ve kararsızlık oldu. Opera Binası olsun diye isteyen epey bir insan var. Kanaatim oranın Opera Binası olarak yapılması doğru olacak. Halk öyle istiyor. İzmir öyle istiyor gibi duruyor. Projenin revize edilmesi mümkün. Maliyet açısından hafifletilmesi öyle bir yola gideceğiz. Yabancı bir firma ile değil de yerli bir firma ile çalışılabileceğini öğrendim. Onun İstanbul’daki AKM’de öyle bir yola gidilmiş. Biz de öyle yaparız bunun altından kalkarız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir