MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Örgütü şaşırtan uzlaşı! Başkan anlattı: Neden ortak liste?
Politika
2 Ekim 2017 Pazartesi 12:34

Örgütü şaşırtan uzlaşı! Başkan anlattı: Neden ortak liste?

CHP Karabağlar’daki delege seçimlerine, son iki dönemdir kıyasıya rekabet eden ilçe eski başkanı Polat Manduz ve mevcut başkan Ali İhsan Yıldız’ın mahallede uzlaşı listesi çıkarması damga vurdu. Yıldız, örgütü şaşırtan ortak listeyi Gerçekizmir’e anlattı.

GERÇEKİZMİR - CHP’de delege seçimleri sürerken, parti içi yarışta sonuçların merakla beklendiği ilçelerin başında Karabağlar geliyor.

Son iki dönemdir rekabetin yoğun yaşandığı Ali Fuat Cebesoy’da uzlaşı öne çıktı.

İlçenin sembol siyasilerinden eski ilçe başkanı Polat Manduz ile İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın bu kez sandıkta rekabet etmeyip, uzlaşı listesi çıkarması ilçedeki seçimlere damga vurdu, örgütü şaşırttı.

ÖNCE MAHALLEMİZDE UZLAŞMAK GEREK
Gerçekizmir’e açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Yıldız şunları söyledi: Önce kendi mahallemizde uzlaşı sağlamamız gerekiyordu. Biz bunu yaptık. Örgüte örnek teşkil edecek bir hareket... Polat Manduz ilçe başkanlığı yapmış partiye emek vermiş bir isim.  İlçe başkanı gücümü, iktidar gücümü kullanıp karşısına ayrı liste çıkarmayı doğru bulmadım. Oturduk ‘önce mahallemizde birlik beraberliği sağlayalım’ dedik. Ben doğal delegeyim ayrıca delege olmayı doğru bulmadım. O nedenle listede yer almadım. Mahalledeki meclis üyesi arkadaşlarımızda uzlaşıya destek oldu. İnsanlar parti içi demokratik haklarını kullansınlar istiyoruz ama asıl mücadele dışa dönük olmalı. O anlamda ortak akılla karar verdik ve mahallede uzlaşı sağladık. Bence olumlu güzel bir şey oldu.  Partililer demokratik haklarını özgürce kullanmalı. Ben bundan yanayım. Bunu sağlamaya çalışıyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partili
 2 Ekim 2017 Pazartesi 18:01
Partililer demokratik hakkını kullanmalı diyor Ali İhsan bey sen o kadar taraf ol insanları ötekileştir bir delegenin peşine düş sonra partililik bilincini bize anlat, parti içinde verdiğin mücadelenin çeyreğini dışa dönük yapmaktan bahset ya susun bari utanın bir söylemine bak birde eylemine sen bile kendine inanmıyorsun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir