MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Orman ve tarım arazisine patlatmalı altın madeni!
Güncel
7 Eylül 2023 Perşembe 17:05

Orman ve tarım arazisine patlatmalı altın madeni!

Koza Altın İşletmeleri Şirketi’nin Ödemiş’te hayata geçirmek istediği ‘Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi’ için ÇED süreci başlatıldı. Şirketin projeyi hayata geçirmek istediği alan orman ve tarım arazisi sınırlarında kalıyor. Proje kapsamında çıkarılacak cevher patlatma yöntemi ile alınacak.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Koza Altın İşletmeleri Şirketi’nin İzmir’in Ödemiş İlçesi Gölcük Mahallesi’nde ‘Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi’ projesi başvurusu sonrasında Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) süreci başlatıldı.

Proje ile 20,04 hektarlık alanda açık ocak işletmeciliği yöntemi ile tüvenan cevher çıkarılacak. Kurulması planlanan madenin ömrü 3 yıl olarak hesaplanırken, söz konusu süre boyunca 430 bin 194 ton kazı miktarı ve 205 bin ton cevher çıkartılacağı hesaplanıyor.

EN YAKIN HANE 72 METRE YAKINDA!

Proje Tanıtım Dosyası’nda(PTD) yer alan bilgilere göre proje alanı içerisinde orman arazisi ve tarım arazileri yer alıyor. Alana en yakın konumda bulunan Gölcük Mahallesi ise 700 metre uzaklıkta bulunurken, proje alanına en yakın hane 72 metre, ocak alanından ise 300 metre uzaklıkta.

2,8 KM UZAKLIKTA SİT ALANI, 2,9 KM UZAKTA GÖLCÜK GÖLÜ!

Ayrıca proje alanının 2,8 km yakınında 1. Derece Arkeolojik Sit alanı da bulunuyor. Proje alanının 6,9 km batısında Rahmanlar Barajı, 2,9 km kuzeyinde ise Gölcük Gölü bulunuyor. 

PATLATMA YÖNTEMİ KULLANILACAK!

Altın madeni projesi kapsamında ham madde patlatma yöntemi ile alınacak. Proje bakanlığın onay vermesi halinde 6 milyon 250 bin TL bedel ile gerçekleştirilecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir