MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ösen'den Kiraz mesaisi: Çiftçiye haciz yok!
Politika
22 Nisan 2022 Cuma 08:49

Ösen'den Kiraz mesaisi: Çiftçiye haciz yok!

İzmir'in en uzak ilçesi Kiraz'ı ziyaret eden Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen, "Üretim artmadan pahalılıktan kurtulamayız" diye feryat eden çiftçi ve esnafla dertleşti.

Tezgahın başına geçip hamur açtığı Kiraz pazar yerinde, pazarcı esnafının,"Üretsek de pahallılık yüzünden alan yok" isyanını dinleyen İzmir İl Başkanı Ösen, tarım ve hayvancılığın, "Kanal İstanbul'a harcanan paranın sadece onda biri ile refaha kavuşturulabileceğini" vurguladı. 

Çiftçiye haciz yok!
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, partisinin "Hangi sorunun, hangi zamanda, hangi parayla çözüleceği belirlendi" dediği Tarımsal Eylem Planı'nı ise şöyle açıkladı: "İktidara geldiğimizde tarım için eylem planımız hazır. Öncelikle çiftçilerin borçlarını iki yıl erteleyeceğiz. Tarım krediler ve bankalar çiftçinin malını haciz edemeyecek. Gübre maliyetinin yarısını karşılayacağız. Çiftçiye özel düşük elektrik tarifesi uygulanacak. Aldığı mazotun ÖTV'si ise geri ödenecek. Kredi ödemelerinin zamanı ve süresi hasat dönemine göre başlayacak. Hayvancılıkta yem bitkilerine yüzde 50 destek sağlanacak. Ziraat Bankası da yeniden çiftçinin bankası olacak."

İzmirli vekil sözü

Kirazlı esnafın, "Yollarımız çukur. Her yer çamur içinde. Karadeniz'de bütün yollar pırıl pırıl. Çünkü seçtikleri milletvekilleri hemşerileri. Bizim vekillerimiz buraları bilmiyor ki sorunumuza çare bulsunlar..." isyanını dinleyen Başkan Ösen, İzmirlilere, "İzmirli vekil" sözü verdi. Başkan Ösen, Süt Kooperatifi. Tarım Kredi Kooperatifi, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Engelsiz Yaşam Derneği'ni de ziyaret etti.

İl Başkanı Seda Kaya Ösen'in Kiraz ziyaretine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nezih Özuyar, DEVA Partisi İl Genel Sekreteri Pınar Güngör Özinan, Kiraz İlçe Başkanı Hakkı Sab, Tire İlçe Başkanı Fatma Yıldırım, il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir