MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öykü Tiyatro, ‘Sahnedeki Öykülerle’ izleyici karşısında
Kültür-Sanat
16 Ekim 2024 Çarşamba 14:27

Öykü Tiyatro, ‘Sahnedeki Öykülerle’ izleyici karşısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen İzmir Tiyatroları Buluşması, 15-30 Ekim tarihleri arasında, İzmirli sanatçı ve sanatseverlerle buluşuyor.

Buluşma kapsamında 1970'lerde rahmetli tiyatro adamı, şair, çevirmen Suat Taşer ve öğrencileri tarafından kurulan Öykü Tiyatro Öykü Tiyatro "Sahnedeki Öyküler" ile izleyici karşısına çıkacak. Öykülerin, ağırlıklı olarak oyunculuk temeline oturtulduğu, okunabilmelerinin ötesinde; sahnede seyir zevki oluşturması bağlamında sergilendiği öyküler, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 20.00'da Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu'nda sahnelenecek.

Yönetmenliğini Suat Taşer rejisi odaklı olarak öğrencisi Bilgehan Oğuz'un üstlendiği öyküler ve oyuncular ise şöyle: Sait Faik'ten "Öyle Bir Hikaye" Oynayan Server Mutlu. Haldun Taner'den "Konçinalar" Oynayan Feridun Akbeyaz. Aziz Nesin'den "İstikbalim Olmasa" Oynayan Yücelay Sal,  Bekir Yıldız'dan "Tozun Altı " Oynayan Nabi Atakav. Müzik, efekt ve ışığın Abdullah Uyan tarafından yapıldığı oyunda; kumanda masasında da Faris Kabak yer alıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir