MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özdağ'dan İzmir'de Kılıçdaroğlu'na 'Yavaş' çağrısı ve ittifak iddialarına yanıt!
Politika
28 Ekim 2022 Cuma 10:23

Özdağ'dan İzmir'de Kılıçdaroğlu'na 'Yavaş' çağrısı ve ittifak iddialarına yanıt!

Zafer Partisi Genel Başkanı, mülteciler üzerinden iktidara ve muhalefete yüklenirken Cumhurbaşkanı adaylarının Mansur Yavaş olduğunun altını bir kez daha çizdi ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bu yönde çağrı yaptı. Özdağ ayrıca Memleket Partisi ile ittifak iddialarına da yanıt verdi.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 2 günlük ziyaret kapsamında İzmir’e geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı, il başkanlığı açılışının ve esnaf ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ilk günün ardından basın mensupları ile bir araya geldi. 

- ÖZDAĞ'DAN KORDON'DA '6'LI MASA' MESAJLARI... 

Basın toplantısında konuşan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ mülteciler üzerinden iktidar ve muhalefete yüklenirken Cumhurbaşkanlığı adaylarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunun altını yeniden çizdi. Zafer Partisi Lideri'nden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da bu yönde çağrı geldi. Özdağ Memleket Partisi ile ittifak iddiaları hakkında da konuşurken, İzmir ziyareti kapsamında kentlilerden gördüğü ilgiden memnuniyetini dile getirerek "14, 15, 16 yaşında kardeşlerimiz umutlarını Zafer Partisi’ne bağlamışlar" dedi. 



"KILIÇDAROĞLU, MANSUR YAVAŞ’I DESTEKLEMELİ!"

Özdağ, "Türkiye’nin gündeminde hiç şüphesiz en önde gelen meselelerin başında 2023 seçimleri geliyor. Bu seçimlerde kimin aday olacağı meselesi de gündemi meşgul ediyor. Biz Zafer Partisi olarak Nisan 2022’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Türk halında ne büyük desteği alan kişi olduğunu ve bundan dolayı 1. turda Erdoğan’a karşı aday olması durumunda her kesimden destek alarak seçilebileceğini gördüğümüzden dolayı 6’lı masayı göreve davet ettik. O günden bugüne Yavaş’ın adaylığı konusunda bir gelişme olmadığı gibi Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın onayı olmadan aday olma konusunda oldukça istekli olduğuna kamuoyu şahit oluyor. Bu isteğin arzunun nedenini ne olduğunu bilmemiz mümkün değil. Tahmin edebiliriz ancak tekrar ifade ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu bir iyilik yapmak istiyorsa adaylıktan vazgeçerek, Mansur Bey’in adaylığını desteklemeli ve bu hem Türkiye’yi rahatlatacak hem de kendi içerisinde her geçen gün daha da kavgalı hale gelen 6’lı Masa’nın Türkiye’ye çözüm doğrultusunda ilk kez bir adım atma fırsatını yakalamasını sağlayacak. Eğer bu teklifimizi kabul etmiş olsalardı bugüne kadar mesafe alınmış olacaktı ama olmadı. 6’lı Masa nasıl bir karar alır bilmiyoruz ama şunu biliyoruz eğer Kılıçdaroğlu aday olursa Zafer Partisi ve Zafer Partisi’nin yanında hareket edecek siyasi partiler de muhakkak aday çıkartacaklardır. Mansur Bey’in aday olması durumunda ise biz Mansur Bey’i destekleyeceğiz. Çünkü Türkiye’yi partimizden daha fazla seviyoruz bu konuda herhangi bir şekilde oyların bölünmesine razı değiliz" diye konuştu. 

"KİM SEÇMEN OLACAK?"
Özdağ konuşmasının devamında Türkiye’de bulunan mülteciler üzerinden iktidar ve muhalefete eleştirilerde bulundu. Özdağ, "Seçimlerde kimin aday olacağı kadar kimin seçmen olacağı da önemli bir husus" dedi. 

Zafer Partisi Lider şöyle konuştu: Fakat sadece kimin aday olacağı değil bir o kadar önemli husus da kimin seçmen olacağıdır. Kim seçmen olacak? Bir de bilmediğimiz Türkiye Cumhuriyet vatandaşları var sayıları artıyor. 180’bin İstanbul’da olmak üzere 745 bin Suriye, Afganistan, Irak, İran, Libya, Mısır gibi ülkelerden yeni vatandaş ve yeni seçmen olduğunu görüyoruz. Üstelik seçimler öncesindeki son listelerinde henüz yayınlanmadığın biliyoruz. Bu iktidarın seçmen ithali politikasıdır Muhtar seçmek için bile taşındığınız mahallede belirli bir süre oturmuş olmanız gerekiyor. Ama Cumhurbaşkanı seçmek için Türkçe bilmenize gerek yok yeter ki Erdoğan’ı seçin. Ondan dolayı Türk milletine bu konuda tekrar uyarmak istiyoruz. Sevgili İzmirlileri bu konuda tekrar uyarmak istiyoruz. Bu konu karşısında susan Saray rejimine karşı tavır almayan muhalefet partilerinin de büyük bir yanlış içinde olduklarını görüyoruz. Bir seçimin kirletilmesini ile suskunlukları ile mümkün hale getiriyorlar. Bu konuda Saray ne kadar suçlu ise muhalefet de o kadar suçludur. Önerimiz vatandaşlık alanlar 10 sene boyunca oy kullanamasınlar. Aksi takdirde yarın Erdoğan 300 bin, 500 bin oy farkla seçilirse ne Kılıçdaroğlu’nun ne Akşener’in der yanma bu nasıl oldu deme hakkı olmaz. 

"İŞGALE DİRENMEYENELR YARGILANACAK!"
Konuşmasının devamında Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gerilime değinen Özdağ, "Türkiye seçime giderken bir başka husus da Türkiye ile Yunanistan arasında yaşandığı iddia edilen sahte gerilimdir. Sahte gerilim diyorum iki tarata da seçim öncesi bak biz ne kadar düşmanız peşrevi yapılıyor. Türk adaları üzerindeki Yunan işgali halen devam ediyor. Erdoğan bir gece ansızın geleceğim şarkısı söylese de ne geleceği var ne gideceği var ama adalardaki işgal sürüyor. Tabi bir gün Türk adalarının hangi şartlarda Yunan ordusu tarafından işgaline izin verdiği hukuki soruşturmalar açılacak. Mahkemelerde bu işgale direnmeyenler yargılanacaklardır. Bunun da kaçınılmaz bir sonuç olacağını ifade edelim. O zaman bakalım Türk yargısı önünde Avrupa Birliği’nden tam üyelik alabilmek için işgale ses çıkarmadık cevabı onları kurtarmaya yetecek mi göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

"İZMİRLİ BİLİYOR!"
Özdağ, "Zafer Partisi kurulalı 14 ay oldu. Partimiz Türki siyasetinde çok hızlı bir şekilde damgasını vurmuş hem iktidarı hem muhalefeti büyük ölçüde formatlamış. Bizim ekonomide önerdiğimiz Devlet Planlama Teşkilatı’nın tekrar kurulmasından, neo liberal ekonominin terk edilmesinden muhalefet tarafından tekrar edildiği görülüyor. Bunu biz gülümseyerek izliyoruz. Türk halkı nezdinde inandırıcı değiller. Zafer Partisi İzmir’de de önemli mesafe kaydetti ve seçime kadar kaydettiği mesafeden daha fazlasını kaydedecek hamlelere hazırlanıyor. Dün İzmir’de esnafla halka gençlikle yapmış olduğumuz temaslar partimizin ne kadar sağlam zemine oturduğunu gösteriyor ancak bu yeterli değil daha fazlasını gerçekleştireceğimizden eminim. Genel Merkez kadroları olarak İzmir’de çok daha fazla bulunacağız. Bayraklı’da bir ortaokul öğrencilerinin Zafer Partisi heyetinin nasıl alkışladıklarını siz de görmüşsünüzdür. Bunlar 14, 15, 16 yaşında kardeşleriniz. Umutlarını Zafer Partisi’ne bağlamışlar ama sadece bu kardeşlerimiz değil birçok İzmirli biliyoruz ki sizin dışınızda hiçbir parti sığınmacıları vatanlarına yollama konusunda iradeye sahip değil. Bu teşhis için İzmirlilere de içten teşekkür ederim" diye konuştu. 

MEMLEKET PARTİSİ İLE İTTİFAK SORUSUNA YANIT!
Özdağ basın toplantısında Memleket Partisi ile ittifak iddialarına da değindi. Özdağ, "Birçok ittifak seçeneği var, biz de bu tür çalışmaların görüşmelerin yapılmasını yararlı görüyoruz ama henüz oldu bitti diyemeyiz, Memleket Partisi ile bir görüşme yapılmadı" dedi. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir