MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özdağ ve Kılıçdaroğlu anlaştı: İşte 7 maddelik o protokol!
Politika
24 Mayıs 2023 Çarşamba 11:32

Özdağ ve Kılıçdaroğlu anlaştı: İşte 7 maddelik o protokol!

Cumhurbaşkanlığı ikinci turu öncesi kritik görüşme trafiğinin ardından merakla beklenen karar açıklandı. Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, mültecilerin geri gönderim süreci ve uyuşturucu ile mücadele planlarında anlaşarak ortak bir mutabakat metni imzalandığı duyurulan açıklamada Zafer Partisi'nin ikinci turdaki desteğinin Kılıçdaroğlu'ndan yana olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci turuna 4 gün kala gözler yine Ankara'da kritik bir görüşmedeydi. 

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yapılan seri görüşmeler sonunda merakla beklenen açıklamayı yaptı. 

Zafer Partisi Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada tarafların mültecilerin geri gönderim süreci ve uyuşturucu ile mücadele planlarında anlaşarak ortak bir mutabakat metni imzaladıkları duyurulurken, Özdağ ikinci turda desteklerinin Kılıçdaroğlu'ndan yana olacaklarını açıkladı. 

Zafer Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin geleceği açısından her bir genel partiye sorumluluklar düşüyor. Biz de bu çerçevede güzel bir görüşme gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu. 

Özdağ ise şunları söyledi: Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcılayarak Türk halkının fakirleşmesini engelleyemeyiz. 14 Mayıs seçimlerine giderken Zafer Partisi olarak sığınmacıların vatanlarına geri gönderilmesi için seçmene bir çağrıda bulunduk. İkinci tur için Numan Kurtulmuş gelip bizden destek istedi. Ancak Kurtulmuş'un ifadelerinde sığınmacıların vatanlarına dönmesi için bir polita yer almadı. Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz...

PROTOKOLDE NELER VAR? 
Öte yandan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolün detayları da ortaya çıktı. 7 maddelik protokolde, Anayasa'nın ilk 4 maddesi, göçmenlerin geri gönderilmesi, terörle mücadele, liyakatın esas alınması ve yolsuzlukla mücadele maddeleri öne çıktı.

CHP ile Zafer Partisi arasında imzalanan protokolün detayları ortaya çıktı.

İmzalanan protokol şöyle:

"Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır.

Amaç:
21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.

Temel İlkeler
1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir