MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel'den Bornova'da temel atma mesaisi: Mescid-i Aksa vurgusu, Eşki'ye teşekkür!
Politika
12 Eylül 2024 Perşembe 16:03

Özel'den Bornova'da temel atma mesaisi: Mescid-i Aksa vurgusu, Eşki'ye teşekkür!

CHP Genel Başkanı Özel, Bornova Sarnıç Köyü’nde camı temel atma törenine katıldı. Mescid-i Aksa örnek alınarak inşa edilecek olan cami için Başkan Eşki’ye teşekkür eden Özel, “Filistin’e karşı zulmün sürdüğü günlerde gönlü Filistin ile birlikte olan Ege’nin bir küçük köyünün camisinde şekil bulacak olması son derece anlamlıdır” dedi.

GERÇEKİZMİR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bornova’da katılacağı etkinlik dizisi için İzmir’e geldi.

Bornova Sarnıç Köyü’nde cami temel atma programına katılan Özel Mescid-i Aksa vurgusu yaparken, Bornova Belediye Başkanı Eşki’ye teşekkür etti.

Temel atma törenine Özel'in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, köy muhtarı, müftü ve köylüler katılım gösterdi.

EŞKİ’YE TEŞEKKÜR VE MESCİD-İ AKSA VURGUSU

Özel şunları kaydetti: Bugün Sarnıç köyündeyiz. Benim oturduğum köye 15 km mesafede. Bugün hem köyün depreme dayanıksız olduğu için cami ile ilgili bir proje vardı. Ömer Başkan projelendirdi bugün temelini atıyoruz. Ömer Başkan’ın sözüne göre 3 ay içinde ibadete açar hale getireceğiz. Umut ederim bir Cuma günü açılışını burada yapacağız. Böyle bir caminin yapılması önemli. Mescid-i Aksa da çok önemlidir. Mescid-i Aksa İsrail’in sınırları içinde. Ancak Filistin’in kontrolündedir. Zaman zamana Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı saldırılar olmakta. Filistin’e karşı zulmün sürdüğü günlerde gönlü Filistin ile birlikte olan Ege’nin bir küçük köyünün camisinde şekil bulacak olması son derece anlamlıdır. Bu sebepten dolayı Ömer Başkan’a özellikle teşekkür ediyoruz. Biz burayı yakından takip edeceğiz. Çok kış gelmeden camide namaz kılınması için hazırlıklar tamamlanacak. Buraya gelmişken orman yangınından dolayı da geçmiş olsun diliyorum. Biz iyi günde kötü günde köyümüzün yanındayız. Okul lazımsa okul için, cami lazımsa cami için yanlarında olacağız. Genç başkana teşekkür etmek istiyorum. Bornova benim ikinci memleketim. Kimin Bornova’da yüzü gülüyorsa benim de içim ferahlıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir