MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel'den 'Cemil Tugay' açıklaması: Yolsuzluk varsa 'niye gizlemedin' diye sorulamaz!
Politika
7 Temmuz 2025 Pazartesi 23:40

Özel'den 'Cemil Tugay' açıklaması: Yolsuzluk varsa 'niye gizlemedin' diye sorulamaz!

CHP Genel Başkanı Özel, Halk Tv’de katıldığı canlı yayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelen yolsuzluk operasyonu ile ilgili konuştu. Özel, ‘Soyer’i Tugay mı şikayet etti?’ sorusuna yanıt verirken, taraflar arasında avukatlar düzeyinde görüşme olabileceğini belirtti. CHP Lideri, Tugay’ın perşembe günü düzenlenecek başkanlar buluşması öncesi Salı günü Ankara’ya gideceğini açıkladı.

GERÇEKİZMİR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel Halk Tv’de katıldığı canlı yayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelen ‘İZBETON ve kooperatif’ operasyonları sonrasında 60 kişinin tutuklanması ile ilgili konuştu.

Operasyon sonrası CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dahil 60 kişi cezaevine gönderilirken Özel konuya ilişkin konuştu. Özel, Tugay’ın perşembe günü Ankara’da düzenlenecek başkanlar buluşmasından önce çarşamba günü (yarın) Ankara’ya gideceğini açıkladı.

"YOLSUZLUK VARSA 'NİYE GİZLEMEDİN' DİYE SORULAMAZ!"

Özel, “Cemil Bey’in net açıklamalarından anladığımız kadarı ile bu işin başlangıcı Cemil Bey’in suç duyurusu ile değil. Bir yolsuzluk varsa Cemil Tugay’a ‘sen bunu niye gizlemedin’ diye sorulamaz. Orada ben yolsuzluk değil bambaşka çaresizlikler olduğunu biliyorum” dedi.

Özel, Tunç Soyer’i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın şikayet ettiği ile ilgili iddialara da yanıt verdi.

Özel şu açıklamaları yaptı: Cemil Bey’in net açıklamalarından anladığımız kadarı ile bu işin başlangıcı Cemil Bey’in suç duyurusu ile değil. Ben de belgeleri gördüm 2023 yılının temmuz ayında başlayan bir soruşturma var. Bunun devamında 2024’ün 31 Mart’ında geldiği dönemde 2,3 beyan var tam olarak görmedim bir iç denetçi raporu var. Sayıştay bir denetim yapmış. Buraya bir iç denetçi görevlendirin demişler. Görevlendirmişler. Sayıştay o raporu bana da verin demiş. Sonrasında rapor savcılığa gitmiş. Savcılık bana hitaben yazılmadığı için işlem yapamıyorum demiş ona hitaben yazılmış. Savcı bir şey deyince o evrakı ver deyince vermen lazım. Bir yolsuzluk varsa Cemil Tugay’a ‘sen bunu niye gizlemedin’ diye sorulamaz.

"RAPOR İSTEDİM"

Orada ben yolsuzluk değil bambaşka çaresizlikler olduğunu biliyorum. Cemil Bey, Tunç Bey’i suçluyor mu; Tunç Bey Cemil Bey’i suçluyor mu buradan siyasi bir husumetten böyle bir iş çıkmaz. İkisi de birbirine yapmaz. Tunç Bey’in pırıl pırıl avukat bir kızı var onunla iletişim halindeyim. Bana dosyanın sizin gözünüzden raporunu hazırla dedim, bana bir bilgi notu attı. Hatta bir araya gelelim bana sun dedim. 

TUGAY SALI GÜNÜ ANKARA YOLCUSU

Perşembe günü Cemil Bey geliyordu herhalde yarın gelecek. Tarafları avukatlar düzeyinde bir araya getirip mevzuyu açıklığa kavuşturup olası yanlış anlaşılmaların çözülmesi lazım. Genel Başkan olarak müdahil oluyorum.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir