MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel'den yeni İzmir mesajları: O 3 adaya özel parantez açtı!
Politika
30 Ocak 2024 Salı 15:14

Özel'den yeni İzmir mesajları: O 3 adaya özel parantez açtı!

CHP’nin İzmir aday listesini kadın ve genç vurgusu eşliğinde detaylandıran Genel Başkan Özel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay özelinde de açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Özel’in 3 kadın aday için özel bir parantez açması da dikkat çekti. 

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli ‘İzmir’ mesajları verdi. 

CHP’nin İzmir aday listesini kadın ve genç vurgusu eşliğinde detaylandıran Genel Başkan Özel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay özelinde de açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Özel’in 3 kadın aday özel bir parantez açması da dikkat çekti. 

DEĞİŞİM VURGUSU
Özel konuşmasında, “‘Değişim diyordunuz, ne oldu?’ diyenlere ‘Dün ilan edilen İzmir listesine bakın’ diyorum. Değişim orada! Dün İzmir’de CHP tam 30 belediye başkan adayı açıkladı. Adaylarımızın yaş ortalaması 46, 9 tanesi kadın, 12’si 40 yaş altında. Bundan sonraki süreçte de daha çok kadın ve gencin olduğu listeleri göreceksiniz. CHP tarihi boyunca İzmir’de 6 tane kadın belediye başkanı var. Listelerimizde 9’da 9 istiyoruz. Ama öyle kıyıda, köşedeki küçük ilçelere kadın aday koymadık. İzmir’in en büyük ilçelerine, Konak’a, Karabağlar’a, Karşıyaka’ya, Çeşme’ye, Foça’ya, Karaburun’a Menemen’e, Selçuk’a ve Kınık’a kadın koyduk” dedi. 

TUGAY MESAJLARI 
CHP Genel Başkanı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan, tecrübeli, vizyoner, önemli, dürüst, çalışkan bir arkadaşımız… Cemil Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak görevlendirdik, kendisine başarılar dilerim” diye konuştu. 

Özel, Karabağlar Adayı Emine Helil İnay Kınay, Konak Adayı Nilüfer Mutlu Çınar ve Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal hakkında özel parantezler açtı. 

KINAY’A ÇEVRE MÜCADELESİ ÖVGÜSÜ 
Özel şunları kaydetti: Her birini ayrı ayrı saymak isterim ancak bazı adaylardan bahsetmek isterim. Örneğin Karabağlar için aday gösterdiğimiz Emine Helil İnay Kınay Çevre Mühendisleri Odası’nın İzmir Şube Başkanlığını yürütmüş, çevre mücadelesinde önemli görevler üstlenmiş, Sao Paolo gemisinin denizlerimizi kirletmesine izin vermemiş, hem İzmir’de hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre mücadelesine katılmış, kente karşı suçlara direnmiş bir arkadaşımız… 

“TARİH YAZACAĞINA İNANIYORUZ”
Bunun yanında yine Konak’ta yüksek mimar Nilüfer Mutlu Çınar arkadaşımızın bu kentte bir tarih yazacağına inanıyoruz. Yine çok genç yaşında bir kadın arkadaşımız… 

“KARŞIYAKA’YI O’NA, ONU DA KARŞIYAKA’YA EMANET ETTİK”
Benim Karşıyakalılara bir borcum vardı. 1994’ten beri, 30 yıldır, Karşıyada’da doğmuş Karşıyaka’da büyümüş bir belediye başkan adayı olmuyordu. ‘Karşıyakalı istiyoruz’ diyorlardı. Karşıyaka Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’ı aday gösterdik. İşçimenler ailesi Karşıyaka’da Levantenlerin yaşadığı dönemdeki 2 yerli ailesinden bir tanesi. Büyük Dedesi Karşıyakaspor’un kurucu başkanı. Dedesi en uzun süre görev yapmış ikinci başkan. Babası Karşıyaka Başkanı, kendisi Karşıyaka’da basketbol oynamış ve diğer dallarda bir spor yapmış bir sporcu. Ve İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin seçilmiş ilk kadın yöneticisi… İzmir’deki eğitim, teknoloji vakıflarının başında Karşıyaka’ya Karşıyakalı genç bir kadını aday gösterdik. Karşıyaka’yı O’na, O’nu da Karşıyaka’ya emanet ettik.

“CHP’Yİ KADIN VE GENÇLERİN PARTİSİ YAPACAĞIZ”
CHP Lider, “38 yaşındaki Çağatay Güç Aliağa’ya, 40 yaşındaki Onur Yiğit’i Balçova’ya, 39 yaşındaki İrfan Önal’ı Bayraklı’ya, 35 yaşındaki Ömer Eşki Bornova’ya, 32 Uygar Yıldırım Çiğli’yi, 38 yaşındaki İlkay Çiçek Menderes’e, 33 yaşındaki Erman Uzun Narlıdere’ye hizmete edecek” mesajını verirken, sözlerini, “Bir dahaki sefere listenin başına oturan İzmir’e kadın büyükşehir belediye başkanı ararsa önünde aslan gibi 9  seçenek var, genç büyükşehir belediye başkanı ararsa 14 tane aslan gibi seçenek var. Bu partide kadınların ve gençlerin önünü açacağız, bu partiyi Atatürk’ün istediği gibi kadın ve gençlerin partisi yapacağız” diyerek tamamladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Menenmenlı
 30 Ocak 2024 Salı 18:19
Menemen tarıhınıde bı notta bız duselım menemen kayıp hep bırlıkte gorucez bu kayıpın kubılayın kentı olan menemen senın yuzunden kayıp olacak
 Doğru
 30 Ocak 2024 Salı 16:02
Partiyi ve parti emekçilerini yok etiniz.genel başkan doğruları halka söylemiyor.k,yaka başkanı ,Tugay en zayıf aday çünki karşıyakada hiç bir başarısı yok.sadece ilk değişim diyen olduğu için büyükşehiri kaptı yoksa sıfır başarı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir