MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel’in anahtar listesinde İzmir’den kimler yer aldı?
Politika
5 Kasım 2023 Pazar 22:47

Özel’in anahtar listesinde İzmir’den kimler yer aldı?

CHP’nin 38.Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde delegeler bu kez 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) belirlemek için sandık başına gidiyor. Oylama öncesi Özel’in anahtar listesinde İzmir’den kimlerin yer aldığı da belli oldu.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel’in genel başkan seçildiği 38.Olağan Kurultay üst yönetim üyeleri seçimleriyle devam ediyor. 

Kurultayın ikinci gününde genel başkanlık seçimi için oy kullanan 1366 delege bir kez daha sandık başına gidecek ve 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun (YDK) belirlenecek. 

Oylama mesaisi öncesinde cevabı en çok merak edilen soru CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in anahtar listesi salona gelmesiyle yanıt buldu. 

Genel Başkan Özel'in anahtar listesinde PM için 70 kişi yer aldı. Listede bölgesel dağılım ve kota hassasiyeti fazlasıyla göz edilirken ayrıca bazı il başkanlarına da yer verilmesi de dikkat çekti.

Özel'in PM anahtar listesinde İzmir'den 5 isim yer alırken, CHP Genel Başkanı 1 İzmir Milletvekili'ne de BSKP listesinde yer verdi. Özel'in YDK anahtar listesinde ise İzmir'den 2 isme yer verildi. 

2 VEKİL LİSTEDE 
Buna göre İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Deniz Yücel Özel ile Eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Eski PM Üyesi Erdal Aksünger ve CHP İzmir Üyesi Altınay Görmüş Özel'in anahtar listesinde PM adayları olarak yer aldı. 

PM anahtar listesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun son seçim öncesi A Takımı'nda yer alan Eski İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'ye de yer verildi.
 

GÖKÇEN BSKP’DE 
Ayrıca İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de anahtar listenin Bilim Sanat ve Kültür Platformu’nda (BSKP) yer verilen isimler arasında yer aldı.  

YDK’DA 2 İSİM 
Özel’in anahtar listesinde YDK adayları arasında ise İzmir’den 2 isim yer aldı. Kurula aday olan Ekincan Aksoy ile Özkan Tice de anahtar listede de kendilerine yer bulan isimlerden oldu. 

İŞTE ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİ 

PARTİ MECLİSİ
Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Özgür Ceylan, Sezgin Tanrıkulu, Ediz Ün, Hikmet Yalım Halıcı, Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Suat Özçağdaş, Deniz Yücel, Murat Bakan, Cumhur Uzun, Murat Çan, Ulaş Karasu, Hüseyin Can Güner, Bedirhan Berk Doğru, Berker Esen, Cem Aydın, Umut Dikili, Uğurcan İrak, Ahmet Hakan Uyanık, Ali Abbas Ertürk, Ali Haydar Fırat, Vahap Tuncer, Hüseyin Yaşar, Erkan Aydın, Haşim Öztürk, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Dursun Bulut, Erdal Aksünger Ertan Akbaba, Mahir Yüksel, Murat Sönmez, Turgay Özcan, Hikmet Erbilgin, Cenk Erdöl, Necati Yağcı, Alkım Denizaslanı, Erhan Adem, Ecevit Keleş, Ahmet Kaya, Bora Terzi, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Yalçın Görgöz, Dilşat Korkulu, Sinan Adıyaman, Tahsin Tarhan, İsmail Atakan Üniver, Ozan Işık, Baki Aydöner, Murat Kubilay, Gamze Taşçıer, Gizem Coşkun, Melisa Uğraş, Canan Taşer, Aysu Bahar Gülbek, Sevgi Kılıç, Sinem Kırçiçek, Gül Çiftçi, Selin Sayek Böke, Şengül Yeşildal, Şaziye Öztürk, Erbil Aydınlık, Pınar Uzun Okakın, Altınay Görmüş, Hacer Taş Gültepe, Zeliha Aksaz Şahbaz, Burcu Düzen, Nazan Güneysu, Fatma Köse Şadi Özdemir

BİLİM, SANAT VE KÜLTÜR PLATFORMU
Fethi Açıkel, Gülşah Deniz Atalar, Yankı Bağcıoğlu, Baran Bozoğlu, Volkan Demir, Ali Rıza Erbay, Armağan Erdoğan, Gökçe Gökçen, Yalçın Karatepe, Andaç Pamuk, Tolga Sağ, İlhan Uzgel

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU
Ekincan Aksoy, Esin Fatma Temel, Süleyman Bülbül, Turan Taşkın Özer, İsmail Emre Telci, Deniz Çakır, Özkan Tice, Muhittin Tığlı, Özgür Sağlam, Deniz Demiröz, Ali Balta, Aysemin Gülmez, Ayça Akpek, Nurdan Yücel, Hümeyra Akkuş 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 S.Nazik Işık
 7 Kasım 2023 Salı 15:01
Tüm arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Başarılar dilerim
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir