MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Özel’ mesainin sürpriz isimleri tarafını açıkladı: 2 değişim, 1 Kılıçdaroğlu, 1 çekimser!
Politika
30 Ekim 2023 Pazartesi 08:20

‘Özel’ mesainin sürpriz isimleri tarafını açıkladı: 2 değişim, 1 Kılıçdaroğlu, 1 çekimser!

CHP’de tüm gözler 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak kurultaya çevrilirken, Genel Başkan Adayı Özel’in İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde son dönemde aday gösterilmeyen 5 eski İzmir milletvekilinin yer alması da dikkat çekti. Özel’i ve ziyaretini değerlendiren Bayır, Serter, Sertel ve Beko parti liderliği yarışı hakkında görüşlerini de açıkladı.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tüm gözler 4-5 Kasım’da gerçekleştirilecek 38.Olağan Kurultay’a çevrildi.

Partiyi 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere taşıyacak kadroların seçileceği büyük kurultay için geri sayıma geçilirken, sandıkta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışacak değişimcilerin adayı CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel geride kalan hafta İzmir’de önemli bir mesaiye imza attı. 

Genel Başkan Adayı Özel’in İl Başkanlığını ziyaret ederek ardından İzmirli delegelere seslendiği mesaide son dönemde aday gösterilmeyen Eski İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Atila Sertel ve Kani Beko’nun da yer alması dikkat çekti. 

Eski İzmir vekilleri Gerçekizmir’e yaptığı açıklamalarla Özel’i ve İzmir ziyaretini değerlendirirken kurultay hakkındaki görüşlerini de açıkladı. 

“DELEGE OLSAM OYUMU VERİRDİM, BENİ İKNA ETTİ”
Eski İzmir Milletvekili Bayır, “Özgür Özel ile biz 8 yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) içinde birlikte çalıştık. Bizim grup başkanvekilimizdi. Dün özelden bana davet atmış. Ben de gittim dinlemeye. Biz bu partiye 40 yıl emek verdik, orada bir tatsızlık, huzursuzluk, gerginlik olmasın diye de hatta arkadaşlarla de konuştuk. Musa Çam, Bedri Serter, Atila Sertel ve Kamil Okyay Sındır beraber geldik” dedi. Bayır, “Güzel bir konuşma yaptı. Parti içinde de güzel şeyler söyledi. Bana göre söylediği şeyler doğru, haklılık payı var. Benim desteğimi aldı diyemem çünkü benim oyum yok. Delege olmadığın için bu yanlış algılanır. Oyun olsaydı verir miydin diyorsanız, verirdim! Bugün beni ikna etti. Oraya gittiğimde ikna olmamıştım ama çok güzel şeyler anlattı orada. Sıkıntıları güzel dile getirdi. Bizim söylediğimiz şeye getirdi lafı o da partiyi artık belediyeler yönetiyor noktasına gelmiş. Doğru bir tespit” diye konuştu.

“DEĞİŞİM GENEL BAŞKANI İNCİTMEDEN GERÇEKLEŞMELİ!”
Bir diğer önceki dönem İzmir Milletvekili Serter ise sözlerine, “Ben geçmiş dönem il başkanı ve milletvekili olarak Özgür Özel beni aradı. Başkanım sizi de görmek isterim dedi. Bu davete icabet etmek gerekirdi” diyerek başladı. 

İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu’nun siyaset biçimi ve verdiği mesajları öven Serter değişimin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu incitmeden gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Sertel, “Delegeler karar verecekler. Türkiye’de siyasi süreçte sıkıntı var. Halkın bize yansıttığı bir yığın problem var. Bunların doğru bir yöntemle çözülmesi gerekiyor. Biz de bunları görüyoruz. Halk bizden bir şeyler bekliyor. Değişimin doğru bir noktada doğru kişilerle olmasında büyük fayda var. Genel başkanımızı da incitmeden bir değişimini gerçekleştirebilirse delegeler çok mutlu olacağız. Hem genel başkanımız onurlanır hem de parti kendine gelmiş olur. Bu konuda tabi ki takip ettiğim kimlik ve kişi Sayın Ekrem İmamoğlu yaptığı siyaset ve verdiği mesajlar bana çok doğru gelmekte. O yönde takdirlerini kullanacağım. Şu anda genel başkanlığa soyunan Özgür Bey(Özel) olduğuna göre çalıştı, emek sarf etti güzel de bir birliktelikleri var Ekrem Bey(İmamoğlu) ile değişim gerçekleşirse ve yerel seçimlerde Türkiye bunun sonuçlarını güzellikle alırsa bizim esas hedefimiz 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri Türkiye’yi bu kaostan toparlamak mecburiyetindeyiz” açıklamasını yaptı. 

SERTEL ‘KILIÇDAROĞLU’ DEDİ!
Özel’in ziyaretinde il binasında bulunan bir diğer Eski İzmir Milletvekili Atila Sertel ise “Kendisi beni davet etti. O davete icabet ettim. Özgür Özel’i severim. Değişime ben partinin ideolojik kaymasının önlenmesi olarak bakıyorum hem de demokratikleşmesi olarak bakıyorum. Tüzük değişikliği, insanlara seçme ve seçilme hakkının tam anlamıyla verilmesi. İkincisi program ile ilgili değişiklik olursa olur. Kişisel değil anlayış değişikliği olması lazım” diye konuştu. 

Sertel, ‘Genel başkan adayları iddialarını ortaya koydu. Kimin programı, söylemini kendinize yakın buluyorsunuz?’ sorusuna, “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu kendime yakın buluyorum. Bir de onun partiyi gerçekten limana sağlıkla getirmek ve partiyi her açıdan gerekli rayına oturtacağına olan inancımı koruyorum” diye yanıt verdi.

BEKO: EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İÇİN GİTTİM

Özel’in İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde bulunan bir diğer Eski İzmir Milletvekili Kani Beko oldu. Beko kurultay ve değişim başlıklarında açıklamalarda bulundu. Beko sözlerine, “CHP İzmir milletvekilliği yaptım. Özel bizim grup başkan vekilimizdi. Meclis’te 5 yıl birlikte çalıştık. Ondan önce de arkadaşlığımız dostluğumuz vardı. Soma cinayeti sonrası ölen arkadaşlarımızla ilgili mitingler yaptık birlikte yol yürüdük. Ben İzmirliyim bir ev sahibi olarak. CHP Genel Başkan Adayı olan Özgür Özel’e ev sahipliği yapmak için. Yarın Kılıçdaroğlu da gelse biz yine gideriz. Önce il başkanımızı ziyaret ettim. Kürsünün olduğu yere geldik. Özgür Özel de CHP’liye yakışan şekilde bir konuşma yaptı. Olması gereken de buydu. Başarılar diyorum. Yolu açık olsun” diyerek başladı.

“DELEGE DEĞİLİM, KONUŞMAK DOĞRU OLMAZ”
‘Oyunuz olsaydı nasıl değerlendirdiniz?’ sorusuna yanıt veren Beko, ‘’Ben böyle durumlarda grupla beraber hareket ederdim. Ben milletvekili olsaydım şu an, milletvekili arkadaşlarla oturup birlikte karar verirdim. Bugünü değerlendirirdik hem de CHP’nin iktidar olması için nasıl hareket etmemiz gerektiğini ben arkadaşlarımla beraber karar verirdim. Şimdi kurultay delegesi olmadığım için delegeler hakkında konuşmak doğru olmaz’’ diye konuştu. ‘Seçimlerin ardından halktan nasıl tepkiler alıyorsunuz?’ sorusunu da yanıtlayan Beko, “Ben şimdi genelde kaybettiğimiz iki seçim sonrası bilhassa dağ köylerini dolaşıyorum. Cumhuriyet’in 100. Yılını da Menderes’in Ahmetbeyli Köyü’nde ve Çile Köyü’nde geçirdim. Harika hazırlık yapmış köylü kardeşlerimiz. Daha önce iki seçim üst üstü kaybettikten sonra çok moralim bozuldu tabi. Köylere gittim. Geleceği konuştuk. Çıkan sonuç; 7’den 70’e değişmesini istiyorlar. 7’den 70’e partide herkesin değişmesini isteyen yüzde 80 oranında insan var. Sokaklarda da görüştüğümüz konuştuğumuz insanlar da bunu söylüyor’’ dedi.

“İZMİR’DE 10 MİLLETVEKİLİ… BUNA BAŞARI DİYEMEM!”
Beko tüzük değişimi ve ön seçim vurgusu yaparak, ‘’Bundan sonra esas olan tüzük değiştirilmeli ve önümüzdeki dönemde milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile ilgili ön seçim olmalı. Ön seçim sadece delege ile değil partiye üye olan üyeler ile yapılmalı. Milletvekili olduğum günden beri bazı vekil arkadaşlarla beraber keşke ön seçimi zamanında yapmış olsalardı, parti tek başına iktidar olurdu ve bunu biz genel seçimlere bunları yaşadık. 2018’te CHP tek başına 14 vekil çıkardık. 2023’e kadar burası İzmir yeni seçmenin oyları yok ortada. 4 ittifak partisinin de ortalıkta oyları yok. Diğer vekiller kendi partilerine gitti 10 vekil ile baş başa kaldık. Ben buna başarı diyemem’’ dedi.

SINDIR YANIT VERMEDİ
Öte yandan Özel’in İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde yer alan bir diğer Eski İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır oldu. Sındır kurultay ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir