MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür Özel'den çarpıcı 'İzmir sandığı' iddiası ve 'Soyer' sorusuna yanıt!
Politika
28 Ekim 2023 Cumartesi 13:53

Özgür Özel'den çarpıcı 'İzmir sandığı' iddiası ve 'Soyer' sorusuna yanıt!

CHP Genel Başkan adayı Özel İzmir’de kritik bir mesaiye imza attı. İl Başkanlığı ziyareti sonrası İzmir Valiliği’nin Cumhuriyet Bayramı Çelenk Töreni’ne katılan Özel burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, ‘Seçilirseniz Büyükşehir için adayınız Soyer olacak mı?’, ‘İzmir delegelerinden destek bekliyor musunuz?’, ‘Değişim olmazsa yerel seçimde İzmir kaybedilir mi?’ sorularına yanıt verdi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - CHP’de gözler 4-5 Kasım’da gerçekleştirilecek 38. Olağan Kurultay’a çevrildi.

Kurultayda Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yarış verecek olan Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel il başkanlığı ziyaretleri kapsamında İzmir’e gelerek il yönetimi ve kurultay delegeleri ile bir araya geldi ve açıklamalarda bulundu.

Özel kurultay mesaisinin ardından İzmir Valiliği’nin Cumhuriyet Bayramı Çelenk Töreni’ne katıldı. Özel törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘’İZMİR SANDIĞINA MANİSA SANDIĞI KADAR GÜVENİYORUM’’

İzmir’in kurultay delegeleri ile bir araya gelen Özel, ’55 delege Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamıştı, siz fikirlerini değiştirebildiniz mi’ sorusuna, ‘’İzmir’den çok ciddi bir destek alıyoruz. Bütün İzmir’deki delegelerimizin kendi vicdanları ile sahada, sokakta, komşularından, öğrencilerinden, esnaftan çok etkilendiklerini görüştüklerini sokaktaki değişim talebinin partimizde de yükseldiğini ve İzmir’de delegelerimizin de değişimden yana ciddi tavır takınacaklarını görüyorum. İzmir çok sayıda delegesi olan bir il. İzmir’in hangi sandıkta oy kullanacağı belli. Benim en güvendiğim sandıklardan birisi İzmir sandığı. İzmir sandığına Manisa sandığı kadar güveniyorum. Göreceksiniz İzmir kurtuluşun kenti İzmir cumhuriyet değerlerine en bağlı kenttir. Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine en sıkı sarılan kentti. İzmir’den çok iyi bir sonuç alacağımı düşünüyorum’’ diye yanıt verdi.

‘’İZMİR’DEN ÇOK SAYIDA DELEGE VE MİLLETVEKİLİ DEĞİŞİMDEN YANA OY KULLANACAK’’

Özel, ‘İzmir’den size desteğini açıklayan isimlerin dışında, sizi arayarak destek ileten isimler var mı sorusuna’, ‘’Çok sayıda var. İzmir’de konuşulan bir konuyu benim burada aday olarak tekrarlamama doğru değil ama çok sayıda delege arkadaşımız çok sayıda milletvekili kurultayda değişimden yana oy kullanacaklarını hem bizlere hem çevrelerine söylüyorlar. Bu konu ile ilgili İzmir kamuoyunda çok ciddi bir etkileşim var. Kimse İzmir’deki değişim talebinin karşısında durmuyor’’ şeklinde yanıt verdi.

‘’DELEGELER DEĞİŞİM TALEBİNİ GÖRMEDEN ERKEN ADIM ATTI’’

‘İl Başkanı Aslanoğlu’nun kurultay delegelerinden imza toplamasını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu yanıtlayan Özel, ‘’ Böyle şeyler olur. Orada bazı arkadaşların heyecanla İzmir’in sokaktaki değişim talebini tahmin etmeden attıkları erken bir adımdı. Bu adımın sonuç vermediği hatta ciddi tepki gördüğü ve o arkadaşların parti kamuoyundan da eleştiri aldıklarını ve geçen zaman içinde değişim için yükselen talebin hem İzmir delegasyonunun hem de İzmir’deki yöneticilerimizin fikrini önemli ölçüde değiştirdiğini görüyoruz. Bundan sonra bir hafta sonra sandığa gideceğiz ve her şey orada görülecek. Ben geçmişteki yapılan hiçbir şeyle ilgili kırgınlığım yok. Çünkü bize  İzmir yöneticileri de delegeleri de bize sadece 4 Kasım’da görevlerini yaparlarken lazım değiller. 6 Kasım’da partiyi iktidara taşıyacak olanlar da onlar… Hep birlikte çalışacağız, hep birlikte başaracağız’’ dedi.

‘SEÇİLİRSENİZ ADAYINIZ SOYER Mİ?’ SORUSUNA YANIT!

‘Şayet seçilirseniz Tunç Soyer aday olacak mı?’ sorusuna yanıt veren Özel, “Kimin belediye başkan adayı olacağına vatandaş karar verecek. Eğer vatandaş belediye başkanından memnunsa bende memnunum. Vatandaş memnun değilse, orada daha derinlemesine analizler yapılabilir ve kararı Parti Meclisi verir. Ben tek başına karar vermeyi seven biri değilim. Gücünü 2015 yılındaki ön seçimde, tüm zamanların Türkiye rekorunu kırmış olmaktan alan biriyim. Hem milletvekilliği hem belediye başkanlıkları için bir konuda tereddüt varsa sandığı koyarız, kararı üyelerimiz verir. Bundan sonra da öyle olacak” diye konuştu.

‘DEĞİŞİM OLMAZSA İZMİR KAYBEDİLİR Mİ?’ SORUSUNU YANITLADI!

‘Eğer genel başkan seçilemezseniz ve değişim olmazsa İzmir’in kaybedilebileceğini düşünüyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Özel, “İzmir, CHP’nin amiral gemisidir. Biz İzmir’i en zor zamanlarımızda kazanmış bir partiyiz. Ben, ‘Değişim olmazsa İzmir kaybedilir’ diye İzmir ile ilgili seçim sonucunu, Kurultay’a bir argüman olarak taşıma meselesini doğru bulmam. Bu kolaycılık olur. O yüzden şunu söylüyorum; biz her şartta, değişimden sonra mevcut büyükşehir belediyelerini koruyacağız ve arttıracağız. İzmir’deki belediye sayımızı da inanılmaz artıracağız. Tüm zamanların en üst düzeyde ilçe belediyesi kazandığımız seçim bu seçim olacak, değişimin yaratacağı büyük moralle…” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU YORUMU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun değişimden yana olduğuna dair açıklamalarının sorulması üzerine Özel, “Kim değişimden yana olduğunu söylüyorsa bundan sonraki süreçte CHP’nin örgütü ile ayağa kalkmasını, güçlenmesini, bir daha seçim kaybetmemesini istiyor ve o yüzden söylüyor. Sayın Kocaoğlu’na da teşekkür ediyorum. Çok iyi partilidir, çok şey öğrendiğimiz bir büyüğümüzdür. İzmir’de yaptığı görevi büyük bir liyakatle, samimiyetle ve İzmirlilerin büyük teveccühüyle tamamlamıştır. Onun desteği çok kıymetlidir” dedi.

‘’İZMİR DELEGESİNE BASKI SÖKMEZ’’

Özel, ‘Parti binası önündeki konuşmanızda İzmir delegeleri ile ilgili ‘asker’ ithamında bulunulduğunu söylediniz ve ‘İzmir delegeleri Mustafa Kemal’in askeridir’ dediniz. İzmir delegelerine bir baskı söz konusu mu?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Sökmez. Delegeye baskı var mı yok mu bilmem, çeşitli yerlerden çeşitli duyumlar geliyor. Her duyduğunuza da inanmamak lazım. Ben delegeye baskı yapılıp yapılmadığıyla değil, bizim delegemizin o baskıya teslim olup olmayacağıyla ilgiliyim. Bizim delegemiz hiçbir baskıya teslim olmaz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Emekçi izmirli
 28 Ekim 2023 Cumartesi 14:14
İl Başkanı Aslanoğlu’nun kurultay delegelerinden imza toplamasını etik bulmuyor reddediyorum. Delege sandıkta oyunu kullanacak , diliyorum koyun sürüsü olmadığını gösterecek, hür iradesini kendilerini üst akıl gören akılsızlara teslim etmeyecek listeyi delecektir.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir