MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Özkan’ bombası: CHP İzmir listesi değişti!
Politika
21 Mayıs 2018 Pazartesi 09:53

‘Özkan’ bombası: CHP İzmir listesi değişti!

Genel Merkez’de dün yapılan MYK ve PM toplantılarının ardından belli olan İzmir milletvekili aday listesinde flaş bir değişiklik yaşandı. İstanbul'dan aday gösterilen Özkan'ın itirazları sonuç verdi ve İzmir listesine döndü. Özkan 1. Bölge 1. Sıradan listeye yazıldı. 2. Bölge 2. Sıradaki PM Üyesi Ünal Çeviköz İstanbul'a kaydırılırken, Selin Sayek Böke 1. Bölge'den Çeviköz'ün yerine 2. Bölge'ye geçti.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yoğun Pazar mesaisinde peş peşe yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından milletvekili aday listeleri belli oldu. 

İzmir listesinde büyük bir sürpriz yaşandı. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan İstanbul ikinci bölgeden aday gösterildi. 

Karar Genel Merkez’de ve İzmir Örgütü’nde büyük tartışmalara yol açarken, Özkan’ın İstanbul’a kaydırılmasının arkasında yıldızının bir türlü barışmadığı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun presinin yattığı ileri sürüldü. 

PM’de onaylanan listeler için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na redaksiyon yetkisi verilirken, Yüksek Seçim Kurulu’na teslim öncesi parti kulisleri flaş bir haberle çalkalandı. 

Özkan’ın yeniden İzmir listesine yazılacağı bilgisi hızla yayıldı. Kılıçdaroğlu’nun aldığı yetki, Özkan’ın İstanbul adayı olarak gösterilmesini verdiği tepki ve İzmir listelerinde son iki sıranın boş bırakılması iddiayı güçlendirilen sebepler olarak bildirildi. 

CHP İzmir kulislerini sallayan iddia listelerin YSK’ya teslim edilmesiyle birlikte kesinleşti. CHP, İzmir listelerinde önemli bir değişikliğe gitti. 

Özkan'ın itirazları sonuç verdi ve İzmir Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir listesine döndü. Özkan İzmir 1. Bölge 1. Sırada yer aldı.  1. Bölgeden Selin Sayek Böke 2. Bölge'ye geçerken, 2. Bölge 2. sıradaki  PM Üyesi Emekli Diplomat Ünal Çeviköz İstanbul'a kaydırıldı.

Buna göre CHP İzmir Milletvekili Aday Listesi’nin son hali şöyle sıralandı:

BİRİNCİ BÖLGE

1- Tuncay Özkan
2- Murat Bakan
3 - Özcan Purçu
4 - Kani Beko 
5 - Mehmet Ali Çelebi
6 - Tacettin Bayır
7 - Ednan Arslan
8 - Sefer İpekli
9 - Kazım Umdular 
10 - Nilay Kökkılınç  
11 - Ezgi Deniz Urunga
12 - Devrim Barış Çelik
13- Zekiye Seda Sönmez 
14 - Şener Akdemir 


İKİNCİ BÖLGE

1 - Kemal Kılıçdaroğlu
2 - Selin Sayek Böke
3 - Kamil Okyay Sındır
4 - Atila Sertel
5 - Sevda Erdan Kılıç
6 - Mahir Polat
7 - Bedri Serter
8 - İdris Yavuz Yılmaz
9 - Ali Engin
10 - Salih Özçiftçi
11 - Mehmet Birlik 
12 - Onur Kadir Eryüce
13 - Hatice Zeybek 
14 - Ebru Okay 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir