MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özlale'den çarpıcı mesajlar: Soyer'e itirazını ve Kiraz krizini anlattı, 'İzmirli rakip' istedi!
Politika
27 Aralık 2023 Çarşamba 11:49

Özlale'den çarpıcı mesajlar: Soyer'e itirazını ve Kiraz krizini anlattı, 'İzmirli rakip' istedi!

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Adayı Özlale yerel seçim sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 'Bankamatik çıkışı'nı yineleyen, Soyer hakkında çarpıcı mesajlar veren ve kendisine yönelik en büyük itirazını da açıklayan İYİ Partili Özlale, "İzmirli bir belediye başkan adayı ile yarışmak isterim" mesajını verdi. Özlale ayrıca Kiraz'da yaşanan krizi de enine boyuna anlattı.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada gündem ve yerel seçim sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 



"KOKU PROBLEMİNİ İLK 5'E KOYMAM"
Toplantıda açıklamalarına İzmir gündemi ve kentin sorunları hakkında konuşarak başlayan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlale, "İzmir’in sorunlarını biliyorduk. En fazla gözüme çarpan şeylerden bir tanesi altyapıda yaşanan problemler oldu. İkincisi arka mahallelerde daha fazla gezdik. İzmir’e dışarıdan gelen birisi Alsancak, Kordon’a gezip İzmir’i buradan ibaret sanıyor. Arka tarafta yaşayanların oranı yüzde 90... Oralara gittiğimde çok ciddi şehirleşme problemi olduğunu gördüm. Bunun trafik problemini getirdiğini gördüm. Çarpık bir kentleşme var. Körfez’in kokmasını ilk 5 problem arasına koymam. Afetlere dirençli bir şehir yok karşımızda. Tunç Bey ile beni çağırsın, bir gün tekrardan dolaşırız, fuarın açılış hazırlıklarında bir yemek yedik sonra fuar açılmadan önce yeni açılacak kapıya bakmıştık. Tunç Bey’e ile beraber orada iki farklı partinin İzmir sevgisinden şüphe duyulmayan iki kişinin ortak ziyareti vardı. Bir daha çağırsa bir daha giderim. Mevcut belediye başkanını rencide edecek bir şey söylemedim. Karşı taraf biraz daha rencide edici kırıcı açıklamalarda bulundu. Bundan sonra mevcut belediye başkan adayı, adaylar beni nereye çağırırsa oraya gelirim’’ dedi. 

"İZMİRLİ BİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLE YARIŞMAK İSTERİM"
İYİ Parti Büyükşehir Adayı Özlale toplantıda 'CHP’nin aday adaylarından hangisi en zor rakibiniz olur?’ sorusuna yanıt verirken ‘ithal aday’ vurgusu yaptı ve İzmirli adaylar ile yarışmak istediğini söyledi.  İYİ Partili Özlale, "En zor rakip kendim olurum. Bana göre İzmirliler yarışsın. İzmir’i bilen İzmir’in sokaklarında büyümüş, İzmir için dertlenen insanların yarışmasını isterim. İzmir’in menfaati için İzmirli bir belediye başkanı adayı ile yarışmayı çok isterim" diye konuştu. 



"GENÇLİĞİMDE NEYSE İZMİR HALA  AYNI"
Seçim çalışmalarına ve güncel anket verilerine yönelik soruya yanıt veren Özlale, "Anket yaptırmadık. Adaylar belli değil. Şu anda hangi noktadayız? Problemlere daha fazla hakim olduk. Genel seçimlerde ben 1. bölge milletvekili adayıydım. 2. bölgeye fazla gitme şansım olmadı. Oraya daha fazla ağırlık veriyorum. Merkezde değil de çeperdeki ilçelerin problemlerine vakıf oldum. Merkeze hakimdim. Üzücü olan şey de şu, Gençliğimde İzmir neyse hala aynı. Çok da fazla yabancılık çekmedim’’ dedi. 

"BELEDİYECİLİK SON 5 SENEDE KÖTÜLEŞMEDİ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in vaatlerinin yüzde 87’sini hayata geçirdiğine yönelik açıklamaları hakkında konuşan Özlale, "Soyer’in vaatlerini yerine getirdiğine katılmıyorum. İzmir’in üzerinde durduğum problemleri Tunç Bey zamanında ortaya çıkmadı. Tunç Bey zamanında da bitmeyecek. O dönemde de İzmir’de imar problemi vardı. Gecekondulara imar affı ile ruhsat verildikten sonra İzmir’in görünüşü kötüleşti. Ben Tunç Bey’den daha iyi bir belediye başkanı olacağımı söylüyorum ama buranın problemleri 5 senede ortaya çıkmadı. Türkiye çarpık olarak kentleşirken İzmir’in bundan en olumsuz olarak payını aldı. Belediyecilik son 5 senede kötüleşmedi. Çok eskiye dayanan bir problemle ile karşı karşıyayız’’ dedi. 

"SOYER’E EN ŞİDDETLİ İTİRAZIM..."
Özlale, ‘Sizi Tunç Soyer’den ayıran fark ne?’ sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı: Birincisi ekonomist olmam. Çok iyi bir ekonomistim. Harvard’da kalkınma ekonomisi dersi verecek kadar… Tunç Bey ile benim İzmir’e bakışımızda fark var. Sakin Şehir kavramını buraya getirip İzmir’i sakin bir şehir olarak tasalardı. Tunç Bey’e en şiddetli itirazım bu. İzmir yavaş bir şehir olmamalı. İhracat buradan yapılmış yüzyıllar boyunca... Ben buranın yavaş, emekliliklerini geçirmek için geldikleri bir yer olmasını istemiyorum. İnsanı da yaşlı, arsası da yaşlı... Emekli olan sayısı İzmir’de emekli olmayıp çalışan sayısından daha fazla. İzmirli genç buradan mezun olduktan sonra burada kariyerine devam etsin. İzmir İzmirlilere burada hayallerini gerçekleştirme fırsatı vermiyor. CHP ve Tunç Bey ile en ters düştüğüm yerin burası olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu. 

"CHP’LİLERİ RENCİDE EDEN BİR SÖYLEMDE BULUNMADIM"
İYİ Parti’nin CHP’nin işbirliği teklifin reddetmesi ve yeni dönem ilişkileri hakkında da konuşan Özlale, "CHP atamızın kurduğu koca bir çınar. CHP’nin kurumsal kimliği önünde saygı ile eğiliyorum. Ben CHP’lileri rencide eden bir söylemde bulunmadım. Cumhuriyetin kurucu değerlerine benim kadar bağlı bir aday göreceğinizi sanmıyorum. İzmirliler vereceğim söz ne benden ne de çalışma arkadaşlarımdan CHP’lileri kıracak rencide edecek hiçbir şey duymayacaksınız. Eğer bur yorumlar iftiraya varırsa bunlara karşılık veririz" ifadelerini kullandı. 

"ULAŞIM HEM PAHALI HEM YETERLİ DEĞİL"
İYİ Parti Büyükşehir Adayı İzmir’in ulaşım sorunu hakkında ise, "İzmir’de ulaşımın hem pahalı hem de yeterli olmadığını düşünüyorum. Seferlerin sayısını sıklaştırmak lazım. En ücra köşelere ulaşımın gitmesi lazım. Burada yapılması gereken şey 120 dakikanın ücretsiz olması" dedi. 

"300 MİLYONA KİRALANDI, ŞİRKET 1 SENEDE 450 TL HASILAT ELDE ETTİ"
Özlale, İzmir’deki reklam panolarının Soyer döneminde 10 seneliğine bir şirkete kiralanması konusunda ise "İzmir’deki panoların 10 seneliğine kiralanması konusu... 300 milyona kiralandı. Kiralayan şirket 1 senede 450 milyon TL hasılat elde etti’’ ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYU İZMİR’DE"
Özlale'dan toplantıda su çıkışı da geldi. İYİ Parti Büyükşehir Adayı, "İzmir’de su çok pahalı. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Bunu çok rahat düşürebilirsiniz. Su faturalarının yüzde 40 civarında düşürmenin imkanının olduğunu gördük. Esnaflar atık su bedeli ödüyorlar. Bunun yöntemi yağmur hasadını çok daha etkili yapmaktır" diye konuştu.

"TUNÇ SOYER ADAYLIĞIMA 'PAZARLIK UNSURU' DEDİ!’’
Soyer’in kendisinin adaylığı ile ilgili sözlerini eleştiren Özlale, "'Ümit Bey’in adaylığını Ankara ve İstanbul için pazarlık unsuru olarak görüyorum' dedi Tunç Bey. İzmir hiçbir zaman İstanbul ve Ankara’nın pazarlık unsuru olamayacak kadar önemli bir şehirdi. Hayalindeki belediye başkanı kim derseniz Behçet Uz derim. Burası büyük yangından önce Victor Hugo’nun uğruna şiir yazdığı bir şehir. Paris ile yarışan bir şehirdi. İzmir’in yavaş 3 büyük şehir olmayı kanıksamış bir şehir olmasını istemiyorum. Körfez’i temizleriz ama en temel problemimiz zihniyetimizi değiştirmemiz lazım’’ dedi. 

PERSONEL SAYISI ELEŞTİRİSİNİ YİNELEDİ
Büyükşehir’e personel sayısı eleştirisini yineleyen Özlale, "Büyükşehir bu hizmetleri çok daha az personel ile verebilir. 30 binden fazla çalışan var demiştim. Geçenlerde açıklandı 30 bini üzerinde çalışan var. Son senelerde çok sayıda çalışan işe alınmış. Büyükşehir gereğinden daha fazla insan çalıştırarak olması gerekenden daha kötü belediyecilik hizmeti veriyor. Az insanla daha iyi iş yapmayı vadediyorum. 30 binin üzerinde çalışanı olan belediye, altyapı problemini çözememişse, yollar kötüyse burada bir problem var" değerlendirmesinde bulundu. 

"BÜYÜKŞEHİR’DE YAN GELİP YATIP PARA ALANLAR VAR"
Büyükşehir'in personel yapısına yönelik eleştirilerine devam eden Özlale, "Ben işçi bir anne babanın çocuğuyum. Ben alın terinin ne olduğunu biliyorum. İYİ Parti’nin sola yatan insanlarından birisiyim. Çalışana itirazım yok. İtirazım şu; Büyükşehir’de de yan gelip yatan işe gitmediği halde para alan insanlar var. Bunların içinde İYİ Partili varsa ilk önce onlardan başlayacağım. İzmirlinin hakkını teslim edeceğim’’ diye konuştu. 

"DERVİŞOĞLU VE KIRKPINAR’DAN 'BENİ KORUYUN' GİBİ BİR İSTEĞİM OLMADI!"
İYİ Parti İzmir Milletvekilleri Hüsmen Kırkpınar ve Müsavat Dervişoğlu’nun kendisine yönelen eleştirilere yanıt vermemesi hususunda konuşan Özlale, "İzmir’de biz bütün Türkiye’de istediğimiz sonucu alamadık İzmir’de de öyle ama milletvekili sayısını artıran iki şehirden birisiyiz. Beni birisinin savunmasına ihtiyacımız yok. Öyle bir şey talep etsem ilk önce Sayın Dervişoğlu ve Kırkpınar yanımda olurdu. Herhangi bir kimseden beni koruyun gibi bir isteğim olmadı" dedi. 

"SOYER’İN KOOPERATİFÇİLİK ÇABASINI ÖNEMLİ BULUYORUM"
Özlale, ‘Soyer’in hangi projesini devam ettirirsiniz?’ sorusuna, "Soyer’in kırsal tarafta kooperatifçiliğe önem çabasını önemli buluyorum. Buna devam ederim" diye yanıt verdi. 

KİRAZ ÇIKIŞI: 2019’U HATIRLAMIYORLAR!
İYİ Parti Kiraz İlçe Örgütü’nün CHP’nin adayına destek vermek istemesi ile ortaya çıkan ve İlçe Başkanı Halit Demir ve belediye başkan adayı Olcay Kanat’ın istifaları ile sonlanan kriz ile ilgili konuşan Özlale şunları kaydetti: Kiraz’a gittik, İlçe Başkanımız Halit Demir, 'Karar aldık. CHP ile işbirliği yapacağız' dedi. 'Bize başkan yardımcılığı verecekler' dediler. Benim bundan haberim var mı? Yok! Ondan sonra tüm Türkiye’de il ve ilçelerde seçimlere kendi başımıza girmek istediğimizi söyledik. 5 yıl önceki 2019 seçimlerinde Kiraz’da Millet İttifakı olarak CHP bizi destekleyecekti, aday çıkardık, CHP’nin adayı DSP’den adaylığını koydu ve biz kaybettik. Bunu hatırlattım. Eski başkan ‘Sormayın çok büyük kazık attılar’ dedi. 'Partimizin böyle bir kararı var Kiraz’da neden iddia ortaya koymuyoruz? dedim. Belediye Başkan Adaymız, 'Ben de belediye başkanı olmak istiyorum ama gerekli bütçeyi oluşturamıyorum' dedi. 'Ben yapacağım' dedim. Olcay Kanat ile beraber çıktık sokaklarda dolaşıyoruz arkama baktım pek fazla insan yok. Beydağ’a yola çıktık. Arabadan indiğimizde ilçe teşkilatının toptan istifa etiğini duydum. Olcay Bey de partiden istifa etti. Kiraz olayı bu! İnsanlar bu tür angajmanlar girmişler. Ondan sonra bize bunu tebliğ ettiler. İlçeler bazen böyle genel merkezden bağımsız kara alabiliyorlar. 2019’daki olayı hatırlamıyorlar... 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kartal.
 27 Aralık 2023 Çarşamba 15:57
Sayın Özlale ben bir işçi emekçi olarak sizi anladım. Sizin kafanızın arkasında kordon da talihsiz konuşmanız hiç bir işçi ve emekçi arkadaşımızın aklından da silinmez emin olun. Biz zaten size oy verecek emekçiler değiliz. Biz bizim soframızı büyütene yanımızda dimdik duran TUNÇ SOYERİN YANINDAYIZ. Bizler ekmeğimize aşımıza göz dikenlerin de karşısında oluruz. Olacağız da. Diyorsunuz ki 30 bininin üstünde personel var diğeri çıkıyor 40 binin üstünde çalışan var ya arkadaş nasıl bir dünya görüşünüz var sizin bırakın işçinin alnının teriyle kazandığı parayı düşün artık işçinin yakasından. Sevseniz de sevmeseniz de isteseniz de istemeseniz de. YİNE TUNÇ SOYER YENİDEN TUNÇ SOYER.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir