MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öztrak'tan 'yüksek enflasyon' mesajı, 'çakma ekonomist' ve asbestli gemi çıkışı!
Politika
25 Ağustos 2022 Perşembe 18:03

Öztrak'tan 'yüksek enflasyon' mesajı, 'çakma ekonomist' ve asbestli gemi çıkışı!

CHP Ekonomi Masası heyeti 2 günlük İzmir temaslarının son bölümünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Buluşmada soruları yanıtlayan heyet başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak iş dünyasının yüksek enflasyondan şikayetçi olduğunu aktardı. Öztrak, İzmir’e doğru gelişinin sürdüren asbestli gemiye de tepki gösterdi.
Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası İzmir’de iş dünyası ile buluşmak ve temaslarda bulunmak için kente geldi. 

İki günlük yoğun programda odalar ve iş dünyası temsilcileri ile buluşan ve ekonomik dar boğazdan çıkışın reçetesini istişare eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki heyet programın son gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

İki günlük ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, İzmir İl Örgütü’ne de teşekkür etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı, "İki gündür İzmir’deyiz. İzmir örgütümüz gerçekten çok yoğun ve çok yararlı bir program düzenlemişler. Hem esnaflarımızın hem iş insanlarımızın nabzını tutma imkanını bulduk. Ben gezinin çalışmanın son derece yararlı olduğunu düşünüyorum. Yarın çok önemli bir günü idrak edeceğiz. 26 Ağustos Afyon Kocatepe’den başlayan 9 Eylül’de İzmir’de son bulan Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yıl dönümü. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu zaferin ne anlama geldiğini şu sözler anlatıyor, ‘Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar tanrıyı İngilizlerin yanında sanıyorduk’ bu sözleri sarf eden Mahatma Gandhi Hindistan’ın kurucusu. Ekonomik ile ilgili sorunların İzmir’de de yaşandığını gördük. İzmirli iş insanlarının taleplerini almaktan mutlu olduk. Dolu dolu bir çalışma oldu" diye konuştu. 



"ÜLKE ÇAKMA EKONOMİSTLER TARAFINDAN YÖNETİLİNCE… "
Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, iktidarın ekonomi politikaları ve büyüme rakamları ile tezat oluşturan enflasyon rakamları ile ilgili açıklamada bulundu, "Ekonomi politikalarının birbiriyle tutarlı olduğunu söylemek güç. Büyüme odaklı bir strateji izliyoruz deniyor. Bu ülkenin yüzde 2’sinin cebini dolduruyor. Ülke büyürken enflasyon yüzde 80’leri zorluyor. Üretici fiyatları endeksinde dünya birincisi olduk. Cari açık düşecek diyorlar. Düşen bir şey yok. Türkiye’de ekonomik bir buhran yaşanıyor. Bunun arkasında da Türkiye’de 2018’den bu yana milletin cebini boşaltan ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi var. Bütün ülkemiz görmüştür ki danışma, fikir alma yoksa ülkede kural yok kral varsa bu iş olmuyor. Türkiye’de güçlü bir demokrasi olmalı dedik. Yargı bağımsız olmalı dedik. Yaşadıklarımızdan sonra hepimiz öğrendik ki esas cebini dolduran bunlarmış. Yaratılan hasılanın herkese dokunması lazım kapsayıcı olması lazım iş insanları ile paylaştık. Ülkeyi borca batıracaksınız. Sonra 8’mi 80 mi daha fazla tahribat yapar diyeceksiniz, 8, 80’den büyüktür diyeceksiniz. Ülke çakma ekonomistler tarafından yönetilince sonuç böyle oluyor. Vatandaş hayat pahalılığı altında eziliyor ama ülkeyi yönetenler sorun yokmuşçasına her şey iyi Avrupa kötü diye Avrupa için gözyaşı döküyorlar. Bu yaklaşımla sorunları çözebilmek mümkün değildir. Ülkenin yeni kurallara, kurumlara ve kadrolara ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. 

YÜKSEK ENFLASYON ŞİKAYETİ!
İki günlük yoğun programla İzmir esnafının ve iş insanlarının nabzını tutan CHP heyetinin aldığı geri dönüşlere dair soruyu yanıtlayan Öztrak, "Nereye gittiysek insanlar yüksek enflasyondan, büyümenin üç beş tane yansımasından geri kalanlara yansımamasından şikayetçi. Şikayet ülkenin kötü yönetiminden. Çok fazla müdahale edilmesinden, krediye ulaşmadaki zorluklardan belirsizliklerin çok aşmış olmasından. Türk Lirası’nın nereye gideceğinin belli olmamasından. Sanayici elektrik fiyatlarından şikayetçi, ham madde temini konusunda yaşanan sıkıntılar. Bütün bunlar burada duyduğumuz şikayetlerin başında geliyor. İşsizlik ve aranan kalitede iş gücünün bulunmaması. Bütün bunlar sahada dinlediğimiz sorunlar" dedi. 

ASBESTLİ GEMİ KABUSU YAŞIYORUZ!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sökümüne İzmir Aliağa’da yapılmasına onay verdiği ve kentte meslek odaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ve STK’lar tarafından tepki çeken Nae Sao Paulo hakkında konuşan Öztrak, ‘’İzmir çok güzel bir kentimiz ancak son dönemde İzmir’de ciddi bir çevre felaketi potansiyeli var. Bir asbestli gemi kabusu yaşıyoruz. Kimsenin bu kabusu İzmirlilere yaşatma hakkı yok. Dolayısıyla İzmir’deki yöneticilerimiz İzmir’imizi bu kabustan kurtarmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar’’ diyerek sözlerini noktaladı. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir