MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öztunç'tan İzmir'deki kongrede çarpıcı çıkış: 'Adayım' diyemiyorsan, karnından konuşmayacaksın!
Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 12:00

Öztunç'tan İzmir'deki kongrede çarpıcı çıkış: 'Adayım' diyemiyorsan, karnından konuşmayacaksın!

CHP Bayraklı Kongresi'nin divan başkanlığını yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç partideki değişim tartışmaları ekseninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu işarete ederek sert çıkışlara imza attı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri mesaisi tam gaz devam ediyor.  

Haftanın son mesai gününde 3 kongreli günde CHP Bayraklı İlçe Örgütü de yeni başkanını seçmek için sandık başında... 

Mevcut Başkan Didem Gültekin ile muhalefetin adayı Mutlu Odabaş'ın yarıştığı kongrenin divan başkanlığını yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan çarpıcı mesajlar geldi. 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Öztunç partideki değişim tartışmaları ekseninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu işarete ederek sert çıkışlara imza attı. 

"ADAYIM DİYEMİYORSAN KARNINDAN KONUŞMAYACAKSIN!"
CHP'li Öztunç, "Seçimleri hep beraber yaşadık. 14 Mayıs ve 28 mayıs sürecinde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Seçimleri kazanmak için her türlü mücadeleyi verdik. Maalesef olmadı, kazanamadık. 'Sorumlusu kimdir, sorumluları kimledir, neden böyle oldu, niye kaybedildi?'...  Şüphesiz ki tartışılması gerekir. Partinin yetkili organlarında böyle kongrelerde bunların ele alınması gerekir. Asıl mesele seçimlerden sonra başladı. Seçimler oldu. Seçimleri kaybettik. Hemen ardından 1 gün sonra sanki bileniyormuş, önceden hazırlık yapılmış gibi başladı salvolar. Eyvallah seçimin bu noktaya gelmesi sorumlularından birisi Genel Başkanımızdı ama sadece genel başkan suçu değil. Ben de suçluyum, MYK üyeleri de suçlu! Sadece CHP mi? İYİ Parti’nin hiç mi günahı yoktu! Böyle bir şey olur mu? Maalesef bizim parti sever bu işleri. Çok daha dikkat çeker bu işler. Parti içinde harcanan zaman seçime harcansa belki başka sonuç çıkar. Biri çıktı, genel başkanla ilgili ağza alınmayacak laflar etti. Siyaset iddia işidir. İddia sahibi değilseniz siyaset yapmayınız. Genel Başkan olma istiyorsa çıkacak açık açık 'Ben adayım' diyecek. 'Adayım' diyemiyorsa karnından konuşmayacak. Ecevit 'Ben adayım' dedi, yarıştı. İnce 'Adayım' dedi, iddiasını ortaya koydu. Kılıçdaroğlu 'Adayım' dedi. İddianı ortaya koyacaksın, karnından konuşmayacaksın! Kardeşim adaysanız 'Adayım' deyin. Belki de sizi destekleyeceğiz. Değişim nasıl olacak? Ali gitsin, Veli gelsin. Partinin evladı olarak söylüyorum. Benim için aslolan CHP’dir. Aslolan partidir, isimler gelir gider. Partiyi yıpratmak gerek. Üstelik hepimiz suçluyuz. Hepimiz şapkayı önümüze koyacağız. İşin en kolayı genel başkanı suçlamak. Gelen vuruyor, giden vuruyor. Partinin evlatları olarak partinin sahipsiz olamadığını herkesi bilsin. İttifak ortakları açıklama yapıyor en son tercihimiz CHP listelerinden girmekti. Girmeseydin. Sana zorla mi geldik biz Davutoğlu. Değişim tabi ki olacak. Değişim ne olacağı belli olmadan Kemal gitsin şu gelsin yok öyle yağma. Ben bu partinin evladıyım. Ne Ekrem’ciyim, Ne Kemal’ciyim, ben particiyim" diye konuştu.  

2024 MESAJLARI!
Öztunç konuşmasına şöyle devam etti: 2018’de de yenilgi almıştık. 2019’da ne oldu? Yerel seçimleri kazandık. 'Alamaz' diyorlardı, Ankara, İstanbul’u, Adana’yı aldık. 'Yerel seçimde kaybedeceksiniz' diyor AKP’nin kalemşörleri. Yerel seçimde İstanbul’u, Ankara’yı alacağız. Manisa’yı da, Balıkesir’i de yanına koyacağız ama birbirimizi kırmadan. Hep birlikte el ele vereceğiz. Ben partimiz sahip çıkacağınızı biliyorum. Bu partinin evlatları bu partiyi asla yarı yolda bırakmayacaktır. Biz yeniden ayağa kalkacağız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir