MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özuslu'dan 4 kongre öncesi kritik açıklama: Herhangi bir adayın...
Politika
18 Şubat 2022 Cuma 12:30

Özuslu'dan 4 kongre öncesi kritik açıklama: Herhangi bir adayın...

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özuslu, olağanüstü kongre yapılacak olan 4 ilçede sürece müdahil olmalarının söz konusu olmadığını ifade etti, “Bizim herhangi bir adayın yanında yer almamız ya da karşısında yer almamız mümkün değil... Böyle bir anlayışa sahip değiliz, olmayacağız da!” dedi. Büyükşehir çalışanı olan delegelere herhangi bir telkinlerinin olmasının da söz konusu olmadığının altını çizen Özuslu, temennilerinin ilçe örgütlerinin süreçten güçlü çıkması olduğunu belirtti.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde kongre rüzgarı yaşanacak. 

Görevden alma ve istifalar nedeniyle geçici yönetim atanan 4 ilçede olağanüstü kongre heyecanı yaşanacak. 

CHP'de 26 Şubat’ta Kınık’ta, 27 Şubat’ta Torbalı’da, 6 Mart’ta Tire’de ve 13 Mart’ta ise Bayraklı’da sandık kurulacak.

O ÇIKIŞ DİKKAT ÇEKTİ
4 ilçede heyecan peş peşe gelen adaylık açıklamalarıyla devam ederken, gündeme Torbalı'da ilçe başkanlığına talip olan eski başkan Faruk Akpınar'ın çıkışı damga vurdu. Akpınar’ın “Belediye Başkanımız, geçmişte beraber görev yaptığım bazı il başkanlarım, İzmir Büyükşehir Belediyesi, buradaki bazı meclis üyesi arkadaşlarımız, parti delegelerimizin büyük bir çoğunluğu bu konuda bana destek veriyor” çıkışı, “Büyükşehir 4 ilçede kongre sürecine müdahil mi?” sorusunu akıllara getirdi. 

Gerçekizmir'e konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 4 ilçede gerçekleşecek kongreler öncesi kritik açıklamalarda bulundu.

ÖZUSLU: MÜDAHİL DEĞİLİZ
Özuslu, Büyükşehir olarak sürece müdahil olmalarının söz konusu olmadığınının altını çizerken, “Bizim bu kongrelere hiç bir şekilde müdahil olmamız, herhangi bir adayın yanında yer almamız ya da karşısında yer almamız mümkün değil. Böyle bir anlayışa sahip değiliz, olmayacağız da!” dedi.

4 ilçede Büyükşehir çalışanı olan delegelere herhangi bir telkinlerinin olmasının söz konusu olmadığını söyleyen Özuslu, temennilerinin ilçe örgütlerinin olağanüstü kongre sürecinden güçlü çıkması, seçilen başkanların da belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışması olduğunu ifade etti.

Özuslu şöyle konuştu: 
Dört ilçede seçilmiş başkanlar ile yönetimleri ya düştü ya istifa ettiler ya görevden alındılar. Dolayısıyla mücbir, zorunlu bir sebep oluştuğu için kongre yapılıyor. Peki bu yapılacak kongrelerde normal zamanda yapılan kongrelerde olduğu gibi herhangi bir şekilde il ya da kurultay delegeliklerine etki edecek bir süreç yaşanacak mı? Hayır. Sadece başkan ve yönetim kurulu seçilecek. Bir kere bunu bilmek lazım yani bir normal kongre süreci değil bu. İl kongre delegeleri seçilmeyecek. Partililerimiz bilsin diye söylüyorum bunu... Peki neden ihtiyaç oldu? Belediye başkanı ile ilçe başkanı arasındaki uyumsuzluk gerekçesi olabilir ya da ilçe başkanı ile genel olarak partinin ve il yönetiminin bir diyalog kopukluğu, yanlış anlamalar farklı nedenler olabilir…

Sayın Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın da dediği gibi bu Cumhuriyet Halk Partisi özellikle İzmir’de bu kongreleri yapmalı ve yapması da doğaldır. Çünkü burada tıkır tıkır işleyen doğru bir örgüt yapısı var. Diyoruz ya CHP’nin en güçlü olduğu illerden biri İzmir yani. İlçe kongrelerinin yapılması yönünde bir karar çıkıyor, il yönetimi kongre tarihlerini belirliyor ve süreç yürüyor. Şimdi burada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni veya Sayın Tunç Soyer’i ilgilendiren çok fazla bir şey yok. Örgütün kendi içinde meselesini çözmesi beklenendir.

Burada CHP’nin kurultayı için bir yıl ertelenme kararı alındı, sanki o süreç başlamış gibi bir hava yaratmanın ne gereği var? Ayrıca ülke seçim sath-ı mahallinde. Şimdi her kademedeki yöneticiler ve CHP’liler bu idrak ve sorumluluk içinde davranmak zorunda. 6 siyasi parti Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir şekilde bir araya geliyorlar ve bir mutabakat arayışı içinde bir gelecek vizyonu çiziyorlar. Şimdi burada içe dönüp iç mücadele ile iç işlerle dikkatimizi dağıtıp bu büyük perspektifi ve odağı kaybetmenin bir anlamı yok ki. Zaten bunu kimse kaybetmiyor.

TUNÇ SOYER’İN GÜNDEMİ METRO, DÖNÜŞÜM, TARIM…
Büyükşehir Belediye Başkanımız da ne yapıyor bu süreçte? Sayın Genel Başkanın ortaya koyduğu bu vizyon doğrultusunda bir yerel yönetici olarak İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak o sürece nasıl katkı verebilirim… Onunla ilgileniyor! Ne ile ilgileniyor? Buca metrosu ile ilgileniyor. Tunç Soyer’in gündeminde Narlıdere Metrosu var, Çiğli Tramvayı var, İzmir’deki su kanallarını ayrıştırma, Körfez’in temizliği var, daha iyi bir tarım için nasıl bir zemin oluşturulur o var! Tunç Soyer’in gündeminde İzmir’i fuarlar ve kongreler şehir yapmak üzere İZFAŞ’in güçlenmesi ve 32 tane 2022 yılında fuarın yapılması var, gündeminde kentsel dönüşüm var. Tunç Soyer’in gündeminde bunlar var. Dolayısıyla Tunç Soyer’in gündeminde, Büyükşehir Belediyesi’nin gündemimde ilçe kongreleri yok. O partinin işi, parti halledecek onu.

Dolayısıyla bizim bu kongrelere hiç bir şekilde müdahil olmamız, herhangi bir adayın yanında yer almamız ya da karşısında yer almamız mümkün değil. Böyle bir anlayışa sahip değiliz. Olmayacağız da. Sayın Tunç Soyer’in ortaya koyduğu şey bu. Bu biraz önce söylediğim gibi örgütlerimizin kendi içinde halletmesi gereken bir mesele. Bizim meselemiz Sayın Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu o büyük ittifakı ve iktidar mücadelesine İzmir’den İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak nasıl katkı sunabiliriz. Diyor ya ‘Hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek bizim iktidarımızda’ bu boş bir laf değil. O zaman ne yapacağız? İzmir’de ekmeği büyüteceğiz. Ekmeği büyütmek demek daha fazla iş alanları açmak demek. Daha fazla turizm yatırımları… Buca Metrosu’nda binlerce kişiye iş imkanı olacak. 300’den fazla mühendis çalışacak. Sadece o değil, onların esnafa getirdiği katkıları olacak say sayabildiğin kadar… İzmir ekonomisine para girecek. Bunu niye söylüyorum. Bizim gündemimizde kongreler olmadı, bizim gündemimiz başka bir yerde onu demeye çalışıyorum...

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANI OLARAK DEĞİL DELEGE OLARAK SANDIK BAŞINA GİDECEKLER
Büyükşehir Belediye Başkanvekili , "İlçeler kendileri demokratik özgürce başkanlarını seçecek. Bu ilçelerimizde Büyükşehir çalışanı kongre delegesi varsa ki, vardır, normaldir o arkadaşlarımız o kongrede parti üyesi sıfatıyla bulunacaktır. Büyükşehir çalışanı olarak değil. O arkadaşlarımızın orada Büyükşehir adına bir görüş ya da tercih etmeleri söz konusu değil. Belediye çalışanıdır, delege olmuştur gidecek kongrede oyunu kullanacak. Bizim onlara telkinde bulunmamız, ‘şunu yapma, buna oy verme ya da ver’ dememiz asla mümkün değil. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın hiçbir zaman böyle bir tarzı olamaz. Benim de olamaz. Olağan kongre döneminde bu yönde eleştiri geldi bize. İlçe ismi vermeyeceğim. Büyükşehir çalışanlarının neredeyse Büyükşehir aleyhine olduğunu gördük, taraf olmamamıza rağmen. Ne yaptık. Bir tane adam mı işten atıldı, ‘neden böyle mi yaptın’ dendi. Hayır! Tunç Başkanın demokratik tavrı bütün siyasi ekibine ve yöneticilere yansımıştır. Büyükşehir bürokratlarının bu işlerle bir ilgisi olamaz. Memur değildir, bizde bürokrattır, yöneticilik görevi vardır. Politik kimliği vardır. Her türlü şart onlar için de geçerli. Gider kongrede kendi kişisel düşüncesine göre en doğru adaya oy verebilir. Bu bireysel bir tercihtir. Büyükşehir Belediyesi’nin tercihi değildir. Kongreler ikna sürecidir. Başka enstrüman tanımam. İşe alma böyle bir şey yok. Kimsenin aklına bile gelmesin” diye konuştu. 

TEMENNİMİZ…
Özuslu, temennilerinin ilçe örgütlerinin olağanüstü kongre sürecinden güçlü çıkması, seçilen başkanların da belediye başkanlarıyla uyum içinde çalışması olduğunu ifade etti ve şunları söyledi: Bu bir temennidir. Bir partili olarak temennidir. Onun dışında kimse bizden bir şey beklemesin. İlçe kongrelerinin örgütün teamüllerine yakışır şekilde, sükunetle demokratik usüllerin cereyan edeceği şekilde, demokrasinin işlediği, insanların aday olabildiği, söz hakkının olabildiği, sözünü ifade edebildiği gerçekten demokratik bir kongreyle ilçe yönetimlerinin seçilmesi. Barış içinde, dayanışma içinde büyük perspektifi kaybetmeden örgütün oradan güçlenerek çıkmasıdır bizim temennimiz. Oradan kim çıkarsa çıksın, bizim ilçe başkanımızdır. Başımızın üzerinde taşırız. Oradan kim çıkarsa çıksın! Bayraklı kongresinden kim çıkarsa çıksın ilçe başkanımızdır ama Bayraklı kongresinden çıkan arkadaşın da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu bu vizyon doğrultusunda siyasi çalışmasını yapmasını bekleriz… Torbalı’da da , Tire’de de Kınık’ta da… Bizim hizmetlerimizi politikleştirmesini halka anlatmasını bekleriz seçilecek arkadaşlardan. Biz ayrıştırmayız, demokratik şekilde yarışırlar biri kazandı, o bizim ilçe başkanımız ama biz de onun Büyükşehirin yaptığı bu hizmetleri ilçesinde politikleştirmesini ve bangır bangır anlatmasını isteriz. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir