MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PKK'lı hainler ABD'nin verdiği roketatarla saldırdı!
Güncel
3 Kasım 2017 Cuma 08:22

PKK'lı hainler ABD'nin verdiği roketatarla saldırdı!

Terör örgütü PKK, dün Hakkâri Şemdinli’de, görüş mesafesini yer yer 1 metreye kadar düşüren sisi de fırsat bilerek kontrol noktasına saldırdı. Çıkan çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit oldu. Çatışma ve sonrasındaki operasyonda da 19 terörist öldürüldü. Teröristlerin saldırıda, ABD tarafından PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye verilen AT-4 roketatar kullandığı belirlendi.

Türkiye sınırına yakın ve Kuzey Irak sınırlarındaki Kanireş kampından gelen teröristler, havanın sisli olması nedeniyle bölgede görüş mesafesinin yer yer 1 metreye kadar düşmesini fırsat bilerek, sınırdan yaklaşık 150 metre kadar sızdı.

KAÇAKÇI KONTROL NOKTASINA SALDIRI
PKK’lı teröristler, saat 05.00 sıralarında, Derecik ile Şemdinli arasında bulunan ve askerler arasında Koraytepe olarak bilinen Büyüktepe Tokluyol’da kaçakçılığa karşı kurulmuş kontrol noktasına saldırdı. Teröristlerle çıkan çatışmada sözleşmeli erler Tayfun Kavun, Sercan Kara, Emre Karaaslan, Ömer Küçük, Uzman Çavuş Gökhan Kurak ve piyade er Erhan Karaca ile güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaattin Tekin şehit oldu. Çatışmada 5 terörist de öldürüldü.

PYD’YE VERİLEN AT-4 ROKETATAR
Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre teröristlerin saldırıda, ABD’nin terör örgütü DEAŞ’la mücadele için PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye verdiği, İsveç menşeli AT-4 roketatar kullandıkları anlaşıldı. ABD’nin PYD/YPG’ye özel olarak kullanma eğitimi verdiği AT-4 roketar, zırhlı araçlar ve piyadeye karşı kullanılıyor. AT-4’lerin Milan Tanksavar füzeleri kadar etkili olduğu biliniyor.

TOPLAM 54 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Saldırıdan sonra bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları hava destekli yoğun bir operasyon başlattı. İnsansız hava araçları (İHA), Kuzey Irak’a kaçmaya çalışan terörist grubu tespit etti. Bunun üzerine savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu 14 PKK’lı öldürüldü. Çatışma ve operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 19 oldu. Operasyona bölgedeki korucular da katılıyor. Kanireş kampından sızan teröristleri takip ve çatışmalar dün geç saatlere kadar sürerken, bölgedeki operasyonların aralıksız devam edeceği bildirildi.

Aynı saatlerde Tunceli Nazimıye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak’ta da 11 olmak üzere toplam 39 teröristin etkisiz hale getirildiği ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

Gece saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 26, Hisar Dağı'nda 8, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. (Hürriyet)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir