MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
PM'ye giren İzmir Milletvekili Bakan: Önce CHP sonra Türkiye değişecek!
Politika
6 Kasım 2023 Pazartesi 13:41

PM'ye giren İzmir Milletvekili Bakan: Önce CHP sonra Türkiye değişecek!

CHP'nin Özgür Özel'in genel başkan seçildiği 38.Olağan Kurultayı'nda üst yönetim de belirlendi. CHP İzmir Milletvekili Bakan, Genel Başkan Özel’in anahtar listesinden PM’ye giren isimler arasında yer aldı. CHP'li Bakan kurultay ve karar meclisinde yer almasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Özgür Özel’in genel başkan seçildiği tarihi kurultay yeni haftanın ilk gününe kadar devam etti. 

CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşen 38.Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde delegeler parti üst yönetimini de seçti. 

Çarşaf liste yöntemiyle yapılacak seçimde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlendi. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Genel Başkan Özgür Özel’in anahtar listesinden PM’ye giren isimler arasında yer aldı. 

Karar meclisinde İzmir’i temsil edecek olan Bakan Gerçekizmir’e açıklamalarda bulundu. 

“SEÇMENİN TALEBİNE DUYARSIZ KALMAYAN BİR CHP GÖRDÜK”
CHP İzmir Milletvekili, “Burada kurultayın değerlendirmesini yaparken PM’den ziyade kurultayın ne ifade ettiğini Türkiye için söylemek lazım. Türkiye’de ilk defa kurultayla bir siyasi partide bir genel başkanın değiştiği kurultay oldu CHP’de de öyle. Seçimlerden sonra bizim seçmenimizde kırgınlık vardı, parti ile bir duygusal kopuş yaşanmıştı, sandığa gitmeme eğilimi ve değişim talebi vardı. Biz üstümüze düşeni yaptık seçmen olarak ama sizin seçim stratejiniz seçim kaybettirdi. Biz seçmenin talebine duyarsız kalmayan bir CHP gördük. Kurultay delegeleri birinci günde genel başkanı değiştirdiler, 49 yaşında genç bir genel başkan güçlü bir siyasetçi Özgür Özel Egeli o da bizim hemşerimiz. İzmir ile bağı da çok güçlü. İlkokuldan sonra gelip üniversite dahil İzmir’de okuyan askerliğini İzmir’de yapan bir siyasetçi. Dünyadaki genç dalgaya uygun olarak,  Avrupa ülkelerinde de genç yaşta başbakanlar görüyoruz. Bir genç siyasetçi Türkiye siyasetinde Türkiye’nin en eski ve en güçlü partisinin genel başkanı oldu” diye konuştu. 

“PM ÖNCE CHP’DE SONRA TÜRKİYE’DE DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAK”
Parti Meclisi’ne yüksek bir oyla seçilmesi hakkındaki düşüncelerini paylaşan Bakan, “PM’de de Özgür Özel’in bir altın kadro kurduğunu görüyoruz. İzmir’den, İstanbul’dan çok güçlü siyasetçiler var. Bir altın kadro oluşturduğunu düşünüyorum ben. Bu kadro önce CHP’de değişimi sağlayacak sonra Türkiye’de değişimi sağlayacak” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir