MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pazarcıların Başkanı'ndan Soyer'e yaklaşım övgüsü, ilçe belediyesine 'taşıma' isyanı!
Güncel
31 Temmuz 2023 Pazartesi 15:07

Pazarcıların Başkanı'ndan Soyer'e yaklaşım övgüsü, ilçe belediyesine 'taşıma' isyanı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in yeni bir kent meydanı ve otoparkla da bütünleşik projede bölge halkı ve bölge esnafına süreci birlikte yürütme vurgusuyla güvence verirken, Torbalı Belediyesi'nin pazarcı esnafını geçici olarak taşımak istemesi sıkıntı yarattı. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, Başkan Soyer'in yaklaşımını överken, Torbalı Belediyesi için, "Bizi taşıyacakları yerlerin hazırlanması gerekirdi ki burası yıkılsın" mesajını verdi. 

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye tarafından projelendirilen ve inşaasını taşınmaz karşılığı yapılan protokolle Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiği pazaryeri projesi hakkında tartışmalar sürüyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeni bir kent meydanı ve otoparkla da bütünleşik projede bölge halkı ve bölge esnafına süreci birlikte yürütme vurgusuyla güvence verirken, Torbalı Belediyesi'nin pazarcı esnafını geçici olarak taşımak istemesi sıkıntı yarattı. 

Süreç ve taşıma hamlesi hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, Başkan Soyer'in yaklaşımını överken, Torbalı Belediyesi için, "Bizi taşıyacakları yerlerin hazırlanması gerekirdi ki burası yıkılsın" mesajını verdi. 

"SOYER BİZE ÇOK GÜZEL YAKLAŞTI"
İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Erişen, "Tunç Bey (Soyer) de 2 gün önce bir görüşmemiz oldu. ‘Ben esnafı mağdur etmeyeceğim’ dedi ama Torbalı Belediyesi yetkilileri Büyükşehir Belediyesi’ne gitmiş Başkan Soyer onlara da ‘Yeni yerlerini yapalım, ona göre biz onları taşıyalım’ demiş. Biz de buna razıyız zaten. Tunç Başkan bize çok güzel yaklaştı. Torbalı’daki bir açılışa geldi. Başkan ‘esnafı mağdur etmeyeceğiz, onlarla görüşerek bu işi yapacağız’ dedi" diye konuştu. 

"ÖNCE TAMAMLANSIN SONRA GEÇELİM"
Erişen, "Torbalı Belediyesi’nin de kendine göre haklı yönleri var ama bunun daha önce olması gerekirdi. Bizi taşıyacakları yerlerin hazırlanması gerekirdi ki burası yıkılsın. Öbür taraf tamamlansın biz daha sonra yeni pazaryerine geçelim istiyoruz, bizim talebimiz bu. Torbalı halkı bu pazarın kalkmasını istemiyor. Yeni meydan projesi doğru ama orada bin tane esnaf var. Bu esnafı sokağa atmak çözüm mü?" ifadelerini kullandı. 

"SATACAĞIMIZ PATLICAN TENCEREYE KOYMADAN PİŞER!"
Pazarcılar Odası Başkanı, "Yeni yeri ayarlamak lazım sonra eski yeri kaldırmak lazım. Yeni yeri yapmadan ‘kalkın buradan’ demek olmaz. Yazın güneşin, kışın yağmurun altında… Böyle olmaz ki. Uygun değil, yazın vatandaşa satacağımız patlıcan tencereye koymadan pişer! Kışın da yağmur yiye yiye malımız perişan olur. Geçici olarak gitmemiz istenen yer açık. Daha önce bu proje 2022’de elden geçmiş yapsaydınız yeni yeri şimdi bitmişti. Biz de davul-zurna ile giderdik" dedi. 

Erişen ihale süreci hakkında da şunları söyledi: Tapunun Büyükşehir’e geçmesi lazım ki Tunç Başkan da yapsın. Tapunun bir bölümü Büyükşehir’e bile geçmemiş. O geçtikten sonra Tunç Bey öbür tarafı yapacak. Sonra biz oradan gittikten sonra burayı da yıkıp Torbalı’ya bir meydan olacağı doğrudur. Şimdiki olduğumuz yerin ihalesi yapılırsa yanlıştır. Yeni yer için kazmayı vursunlar biz de istiyoruz. Daha yerimiz başlamadan burayı ihale ile yıkmak öyle değil bu dünya... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir