MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Peş peşe korkutan depremler: İzmir de sallandı!
Güncel
31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:07

Peş peşe korkutan depremler: İzmir de sallandı!

Ege Denizi'nde Kuşadası açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 14 dakika sonra aynı noktada bu kez 5.1'lik bir sarsıntı gerçekleşti. İki deprem de İzmir'de de ciddi şekilde hissedildi. Öte yandan Ege Denizi'nde saat 17.02'de 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı.

GERÇEKİZMİR - Ege Denizi'nde meydana gelen peş peşe depremler İzmir'de ve bölgede panik yarattı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ege Denizi'nde saat 12.56 sularında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deniz yüzeyinin 7.03 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Aydın'ın Kuşadası ilçesine 15.44 kilometre mesafede olduğu belirlendi. 


Bu depremden 14 dakika sonra bu kez merkez üssü Aydın'ın Kuşadası ilçesine 18.34 kilometre mesafede ve bir öncekiyle aynı derinlikte bir deprem meydana geldi. AFAD bu depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı. 

Ege Denizi'nde Aydın'ın Kuşadası ilçesine 17.25 kilometre uzaklıkta bir deprem de saat 17.00 sularında gerçekleşti. AFAD bu depremin büyüklüğünü ise 4.5 olarak açıkladı. 

Üç deprem de İzmir'de ciddi şekilde hissedildi ve kısa süreli paniğe yol açtı. Hissedilen sarsıntıyla panik içinde evlerini boşaltanlar, sokaklara döküldü

SOYER'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan iki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ege Denizi'nde meydana gelen ve şehrimizde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk tespitlerimize göre herhangi bir hasar yok. Olası tüm olumsuzluklar için teyakkuzdayız" ifadelerini kullandı. 

Başkan Soyer ikinci depremin ardından ise, "Bir kez daha sallandık. Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından Kuşadası açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğünde bir depremi daha yaşadık. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı almadık. Etkilenen herkese bir kez daha geçmiş olsun" mesajını paylaştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir