Akaryakıta bir zam daha geliyor!
Motorine zam geldi: 80 TL'yi aştı!
Araç sahipleri dikkat: Bugün son gün!
Motorine dev zam yolda: Litre fiyatı 80 lirayı aşacak

ABD ile İran arasında barış görüşmelerinin yeniden başlayacağının açıklanmasının ardından petrol fiyatları geriledi.
Temmuz ayında yüzde 20'nin üzerinde yükselen ham petrol fiyatları, haftanın ilk işlem gününde yüzde 5'i aşkın değer kaybederek varil başına 80 doların altına indi.
Fiyatlardaki düşüş, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik planlanan askeri saldırıyı iptal ettiklerini ve iki ülke arasındaki barış görüşmelerinin bugün yeniden başlayacağını açıklamasının ardından yaşandı.
Trump, Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Ortadoğu'daki önemli müttefiklerinin saldırıları durdurması ve müzakerelere öncelik vermesi yönünde kendisine çağrıda bulunduğunu belirterek, Hürmüz Boğazı'nın hızla yeniden açılması çağrısını yineledi.
Geçtiğimiz ay, ABD ve İran arasındaki yenilenen çatışmaların geçici barış anlaşmasını bozması ve Hürmüz Boğazı'ndan Kızıldeniz'e kadar uzanan arz kesintilerine yol açmasının ardından petrol fiyatları yaklaşık yüzde 23 artmıştı.
Bu arada, büyük OPEC+ üreticileri, 2023'te uygulamaya konulan üretim kesintilerinin planlanan şekilde yeniden sağlanmasını tamamlayarak ve Ortadoğu çatışması sona erdiğinde arzı daha da artırmak için alan bırakarak, üretim kotalarında mütevazı bir artışı daha onayladı.






Sayfa başına git