MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piriştina’nın vefat ettiği lojman için Büyükşehir'de flaş karar!
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2019 Cuma 16:40

Piriştina’nın vefat ettiği lojman için Büyükşehir'de flaş karar!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Karşıyaka Belediyesi’nin Büyükşehir’den 5 yıllığına bedelsiz tahsisini istediği eski başkan Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği lojman için karar alındı.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı üçüncü birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşti. Mecliste İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği lojmanın Karşıyaka Belediyesi’ne 5 yıl boyunca bedelsiz tahsis edilmesi önergesi tartışıldı. Ahmet Pirişitina’nın hayatını kaybettiği lojmanın Karşıyaka Belediyesi’ne tahsisi mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİ’Lİ HIZAL: DOĞRU BULMUYORUZ

Piriştina’nın vefat ettiği evin lojman olarak kullanılmasına karşı çıktıklarını ve grup olarak ret oyu vereceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Belediyelerin borçlarının tartışıldığı bu günlerde Karşıyaka gibi bir belediyeye İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mülkün bedelsiz tahsis edilmesini ve lojman olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. Bunun yeniden değerlendirilmesini öneriyoruz. Müze olarak kullanılabilir ama lojman konuk evi olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum ve ret oyu vereceğimizi bildiriyorum” dedi. 

AK PARTİLİ BOZTEE:  ÖNERİYİ GERİ ÇEKMESİNİ İSTİYORUZ

AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise, “Orası Efsane Belediye Başkanımız rahmetli Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği evdir. Burasını ne Aziz Bey, ne Cevat Durak, ne de Hüseyin Mutlu Akpınar aklından geçirmedi. Cemil Tugay başkanımız iyi bir doktor, sizin de aile dostunuzdur. Bu öneriyi geri çekmesini istiyoruz. Bir başka amaçla kullanılmasını talep ve arzu ediyoruz” diye konuştu.

PİRİŞTİNA’YI YAŞATTIKLARIYLA ANACAĞIZ

AK Partili meclis üyelerinin görüşlerinin ardından konuşan Başkan Soyer, “Ben de sizin efsane belediye başkanımızla ilgili gösterdiğiniz hassasiyete çok teşekkür ediyorum. Sizin gösterdiğiniz bu hassasiyet çok değerli.  Rahmetli Piriştina’yı öldüğü yerde değil, yaşadığı ve yaşattıklarıyla anacağız. İsminin İzmir’e daha güzel izler bırakmasına vesile olacağız. Bu bina çürüyor, müze olarak kullanılması doğru değil” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir