Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, görevdeki 45 gününü üniversiteye ait lokalde bir araya geldiği gazetecilere anlattı.
1986 yılında Ege Üniversitesi tarla bitkileri bölümünden mezun olduğunu, ABD'de bursla doktora yaptığını, 1994- 1996 yılları arasında askerlik görevini ingilizce öğretmeni olarak yerine getirdiğini, 2002 yılında profesör olduğunu, 2002- 2011 yılları arasında AK Parti'den Edirne milletvekili seçildiğini, 2011 yılında adaylık başvurusunun olmadığını, 2012 yılında Ege Üniversitesi'ne döndüğünü anlattı. TOBB'un Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda orta gelir tuzağından çıkış arayışları üzerine çalışan Budak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın isteği üzerine 16 Ekim'de Rektörlük görevine atandı.
"7 BİN ÇALIŞANIN NUMARASI CEP TELEFONUMDA KAYITLI"
Görevdeki 45 gün içinde üniversitenin tüm çalışanlarıyla tanıştığını, el sıkıştığını, konuştuğunu, fakülteleri gezerek bilgi aldığını belirten Rektör Budak, öğrencilerle yurtta, yemekhanede görüştüğünü dile getirdi. Öğrencilerden vize ve final dönemlerinde kütüphanenin açılması talebini alır almaz kütüphaneyi 24 saat açtık hale getirdiklerini, gece geç saatlere kadar ders çalışanlara da çorba ekmek ikram edildiğini anlatan Rektör Budak, 15 Temmuz darbe girişiminin üniversiteye zarar verdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Ege Üniversitesi köklü güvenli bir marka ancak finansal anlamda ciddi sıkıntıları olan bir üniversite devraldık. Manevi anlamda gönül muhabbeti anlamında akademik kadroda ve 100 bin kişilik kampüste gönül muhabbetine ihtiyaç var. 15 Temmuz darbe girişimi üniversiteye zarar verdi. Ülkenin pek çok kurumu gibi zarar gördü. Soruşturmalar bir yandan sürüyor. Görüşler hiç önemli değil ama vatan hainliği olmasın. Bu gönül muhabbetini artırmak için bin 700 öğretim üyemizi ziyaret ettim. Uluslararası arenada çok başarılı bir kadromuz var. 6 bin 850 bilimsel atıf alan bir profesörümüz var. Ben ziyaret edince şaşırdı hatta ağladı. Biz bir aileyiz ve bilim, eğitim kadar önemli bir görev yok. Koltukta oturan değil kolay ulaşılabilir bir rektörüm. Cep telefonumda 7 bin çalışanın adı ve numarası kayıtlı. Bir teknisyen de bir profesör de beni arayabilir. Bu gönül muhabbeti ve manevi birliktelik olursa verimli oluruz."
"BAŞBAKAN'LA BULUŞTUK"
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri olarak İzmir milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret ettiklerini, taleplerde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi: "İzmir'den bir başbakan varsa burası da bir devlet üniversitesi ise bu üniversitenin yöneticilerinin doğal haklarıdır taleplerini dile getirmek. Başbakan ilk kez Ege Üniversitesi öğretim kadrosunun kendisini ziyaret ettiğini, üniversiteye de bir kez kulak burun boğaz rahatsızlığı için gittiğini söyledi. Burada bir kopukluk olduğunu gördüm. Şimdiki başbakanımız Sayın Yıldırım, yarın başka bir başbakan olacak. Ancak biz bu taleplerimizi dile getirmek ve istemek zorundayız. Burası devlet üniversitesi devleti de idare eden bu hükümetse bundan isteyeceğiz. Yarın başka bir hükümetse ondan isteyeceğiz. Ciddi borcumuz var. Türkiye'nin 2 bin 100 yataklı hastesine sahibiz. Hemşiremiz olmadığı için 5- 6 yoğun bakımımız tam anlamıyla devrede değil. Bunları hükümete sağlık bakanına anlatabilmeliyiz."
ÜNİVERSİTEYE EMNİYET MÜDÜRÜ ATANDI
Ege Üniversitesi'ndeki turnikeli geçişe dikkat çeken Rektör Budak, göreve gelir gelmez İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürü ile toplantı yaptıklarını, onların da desteği ile Ramazan Çankaya'nın Ege Üniversitesi emniyet müdürü olarak atandığını söyledi ve "Bizim için öğrencimizin güvenliği ve huzuru çok önemli.
Turnikeler var ama bu kez öğrencilerin istediği tarzda" dedi. Ege Üniversitesi mezunları için takip sistemini kuracağını, mezunların kampüs içindeki AVM'lerden indirimli yararlanmalarını sağlayacağını ifade eden Rektör Budak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne günde 30 bin kişinin girdiğini, randevu sistemi çalıştığı halde uzun kuyruklar olduğunu, güven duyulan bölge hastanesine talebin fazla olduğunu anlattı. (DHA)