MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Restoranın iskelesi çöktü: Müşteriler denize düştü!
Güncel
24 Aralık 2022 Cumartesi 08:26

Restoranın iskelesi çöktü: Müşteriler denize düştü!

İstanbul'un Boğaziçi'ndeki semti Arnavutköy'de bulunan Danış Et’in deniz tarafındaki iskele bölümü bilinmeyen bir nedenle çöktü. Olayda 4 kişi yaralanırken, bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Beşiktaş Kaymakamlığından konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan açıklamada olayda yaralanan 4 kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtild

İstanbul Bebek'te bir restoranın iskelesi çöktü. Denize düşenler kurtarılmaya çalışılırken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Beşiktaş Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, saat 21.00 sıralarında Bebek Arnavutköy Caddesi'nde yer alan bir restoranın balkonu çöktü.

Olayda yaralanan 4 kişi, sağlık ekiplerince hastaneye sevk edildi.

BEŞİKTAŞ KAYMAKAMLIĞI: YARALILARIN DURUMU İYİ

Beşiktaş Kaymakamlığından konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Bebek Arnavutköy Caddesi’ndeki bir restoranda meydana gelen balkon çökmesi nedeniyle 4 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye sevk edilmiş olup, alınan ilk bilgilerde hayati tehlikelerinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Çevrede gerekli emniyet tedbirleri alınmış ve konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır" denildi.

"BİR BAKTIM DENİZDE İNSANLAR VAR"

Kardeşiyle birlikte yardıma koşan Hasan Gezginci, “Bir anda bir ses duydum. Ben ilk başta araba denize uçtu zannettim ama koştum. Restorandan sesler geliyordu. İçeride kavga var dedim herhalde. Bir baktım denizde insanlar var. Ön taraf zaten çökmüş. İnsanlar denizdeydi. 15-20 kişi vardı rahat. Müdahale edeyim dedim ama zaten çalışanlar müdahalede bulunmuştu. İnsanları çıkartıyorlardı. Ondan sonra olanlar oldu maalesef. Çöken alan biraz büyüktü. Oturan 15-20 kişi vardı. Kenarda oturuyorlardı. İskelenin kazıkları çökmüş” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Beşiktaş'ta iskelesinin çökmesi sonucu 4 kişinin yaralandığı deniz kenarındaki restoranda polis ve zabıta ekiplerinin çalışmaları sona erdi.

Bebek Arnavutköy Caddesi'nde yer alan 3 katlı restorandaki iskelenin çökmesinin ardından iş yeri personeli temizlik çalışması yaptı.

Restoranda polis ve zabıta ekiplerinin çalışmalarını tamamlamalarının ardından caddede tek şeritten sağlanan trafik akışı normale döndü.

TADİLAT ÇALIŞMASI SIRASINDA AYKIRILIK TESPİT EDİLDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Öte yandan, iskelesi çöken restoranın ekim ayında el değiştirdiği, yeni sahiplerinin restoranda tadilat çalışması başlattığı belirlendi.

Belediye ekiplerince, tadilat sırasında yapıda iki kez aykırılık tespit edildiği ve restoranın mühürlendiği öğrenildi.

Tescilli olan yapıda, aykırılığın restoran yetkilileri tarafından giderileceği söylenmesine rağmen mührün bozularak aykırı uygulamaya devam edildiği kaydedildi.

Bebek'teki restoranın zemin katındaki camekanlı bölümde yerlerinden sökülen tente direkleri iskelenin denize çökmesine neden olmuş, yaralanan 4 kişi çevredeki hastanelere kaldırılmıştı.

RESTORANDAN AÇIKLAMA

Beşiktaş Bebek'te iskelesi çöken restoranın yönetimi, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada, yaşanan olay nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu belirtilirken, "Kaza mağduru müşterilerimiz nezdinde elimizden geleni yapacağız" denildi. (Habertürk-AA)

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir