MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Robot Sophia’nın İzmir'e maliyeti belli oldu!
Güncel
19 Eylül 2024 Perşembe 14:55

Robot Sophia’nın İzmir'e maliyeti belli oldu!

İlk insansı robot olarak tarihe geçen Sophia, İzmir Enternasyonel Fuarı’na (İEF) getirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açılışa katıldığı fuarda boy gösteren Sophia'nın maliyeti de belli oldu. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca Sohpia’nın 3 günlük hizmet bedelinin 2 milyon 647 bin 744 TL olduğunu gösteren belgeyi paylaştı. İZFAŞ'tan yapılan açıklamada, İEF sponsoru VESTEL'in Robot Sophia’nın maliyetinin tamamını karşıladığı belirtildi. 

GERÇEKİZMİR- Bu yıl 93’üncü kez “teknoloji” temasıyla yapılan İEF’e, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel katılmış ve sürpriz konuk insansı robot Sophia olmuştu. İzmir’de çokça konuşulan organizasyon ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. AK Parti İzmir Büyükşehir Meclis üyesi Uğur İnan Atmaca, Sophia’nın getiriş bedelini gösteren bir belge paylaşarak, CHP yönetimine “maliyet tepkisi” gösterdi. 

“ÖZGÜR ÖZEL BİR ŞEY DİYECEK Mİ?”

Atmaca’nın paylaştığı belgede robot Sophia için 2 milyon 647 bin 744 TL bedel ödendiği görüldü. Atmaca'nın ödenen bedel ile ilgili tepki göstererek, "CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel, ‘yapay zeka’yı dilinden düşürmüyor. Yerel seçim sürecinde adayları belirlerken de yapay zekayı kullandığını ifade etmiş, 31 Ağustos günü ‘Robot Sophıa’ ile alternatif fuar açılışını gerçekleştirmişti. Ne olduysa bugün iş döndü dolaştı rakı fiyatlarına geldi. Özgür Özel 10 yıl sonra rakı fiyatının 140 TL olacağına dair bir açıklama yaptı. Kısa süre önce yapay zeka ile aday belirleyip fuar açılışı yaparken birden bire söylemleri arasına rakı fiyatının girmesi kafaları karıştırdı. Özgür Özel yapay zekada tam olarak aradığı ilgiyi bulamamış olabilir belki, ama ‘Robot Sophıa’ aldığı parayla adından çokça söz ettireceği kesin gibi. Bakalım Özgür Özel ‘Robot Sophıa’nın 3 gün için aldığı 2 milyon 647 bin 744 TL için bir şey diyecek mi?" dedi.

MALİYETİ VESTEL KARŞILADI 

Konuyla ilgili İZFAŞ'tan açıklama geldi. Açıklamada, İEF sponsoru VESTEL'in Robot Sophia’nın maliyetinin tamamını karşıladığı belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erhan Aydın
 19 Eylül 2024 Perşembe 16:07
İzmir de , niye böyle belediye başkan lari geliyor.halkin parasını çarçur ediyor.her yer çöp, belediye çalışanları ihanet ediyor.baskan lar, bı çıkın sokağa, çalışanları kontrol edin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir