MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Romanlardan Kocaoğlu'na rica, firmalara çağrı
Güncel
27 Ocak 2018 Cumartesi 11:46

Romanlardan Kocaoğlu'na rica, firmalara çağrı

Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesine beşinci ihalenin ardından da talip çıkmadı. Bölgede yaşayan Roman vatandaşlar, dönüşümü sabırsızlıkla beklediklerini kaydederek inşaat firmalarına çağrıda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Mahallesi’ndeki toplam 7 hektarlık alanda yapacağı kentsel dönüşüm projesi için nefesler tutuldu. Yüklenici firma çıkmadığından ötürü bir türlü başlanamayan projeye yönelik “Biz hazırız” mesajı veren yöre sakinleri, umutlarını bir sonraki yapım ihalesine çevirdi. Roman vatandaşlar adına açıklamada bulunan belediye meclis üyesi ve STK başkanı Ali Yangır, proje öncesinde önemli çağrılarda bulundu.

“BELEDİYEYE İNANIYORUZ”
Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre CHP Konak Belediye Meclis Üyesi ve Yenişehir’i Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Yangır, bölgede yapılacak çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini ve projeden yana umutlu olduklarını açıkladı. “Roman vatandaşlar olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Aziz Kocaoğlu’nun arkasındayız” diyen Dernek Başkanı Yangır, Ege Telgraf’a yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Ege Mahallesi’nde yapılacak bu projeyle birlikte bine yakın konut inşa edilecek. Şu anda bölgemizde 770 hane var ve birinci etapta yüzde yüz uzlaşma sağlandı. Mahalle sakinlerinin büyük bölümü kiracı olmasına karşın onlara da ev verilecek ve kimse mağdur edilmeyecek. Vatandaşlar olarak belediyenin bu çalışmasını sonuna kadar destekliyoruz ve bir an önce temel atılmasını bekliyoruz. Ege Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm, Urla, bayındır, Torbalı gibi ilçelerde bulunan Roman mahallelerine ve tüm İzmir’e örnek olacak. Hatta Türkiye’ye örnek model olacak bu yerinde dönüşüm sayesinde kentimizdeki tüm projelerin de önü açılacak. Bizim Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan ricamız, dönüşümde Ege Mahallesi’ne öncelik vermesi ve bu yatırımın bir an önce başlaması.”

İNŞAAT FİRMALARINA ÇAĞRI
Projenin Ege Mahallesi için sosyal ve ekonomik anlamda bir devrim niteliğinde olduğunu kaydeden Yangır, “Sayın Kocaaoğlu’nun Romanları iyi tanıdığını ve bizleri anladığını biliyoruz. 2013 yılında start alan bu projede inanıyoruz ki bizlere verilen sözler tutulacaktır. İlk etap başlarsa gerisi de çorap söküğü gibi gelecektir. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin bu projeyi başaracağına sonuna kadar inançlıyız. Zor olan kısmı zaten aşıldı.  Uzlaşmalar tamamlandı, imzalar atıldı. Mahallemizde toplam 3 bin 270 nüfus bulunuyor. Kentsel dönüşümle birlikte Ege Mahallesi bu bölgenin en modern, en yeni, en görkemli yerleşim yeri olacak. Yapılacak yeni tesislerle birlikte, eğitim, sağlık, ticaret, kültür ve istihdam olanaklarımız da artacak. Bu bölgeye olan rağbet yükselişe geçecek. Kentsel dönüşüm bizler için büyük bir kaldıraç olacak. Buradan inşaat firmalarına çağrıda bulunuyoruz. Bu sizler için büyük bir fırsat, gelin bu işe başlayın. Yapılacak yeni ihaleyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Kısmetse yazdan önce temel atılacaktır” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir