MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara'da!
Politika
8 Haziran 2022 Çarşamba 08:52

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara'da!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çeşitli temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi. Lavrov ve heyetiyle Karadeniz'de güvenli yolculuk, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkış ile Rusya ve Ukrayna'nın bu konuda yaşadığı endişelerin görüşülmesi bekleniyor. Görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus mevkidaşıyla açıklamalarda bulunacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov bugün Ankara'da bir araya gelecek. İki bakanın görüşme sonrasında açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Bakan Çavuşoğlu geçtiğimiz günlerde Lavrov'un ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada Karadeniz'de güvenli koridorun görüşüleceğini aktardı.

Çavuşoğlu'nun verdiği bilgilere göre Ukrayna, özellikle Odessa bölgesindeki deniz mayınlarının kaldırılması ile oluşacak güvenlik sorunlarından endişe ederken Rusya ise tahıl tankerlerinin Ukrayna'ya silah taşımasından endişeli.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI, KARADENİZ'DE GÜVENLİ KORİDOR

Lavrov ve heyetinin Milli Savunma Bakanlığı heyetleri ve askeri temsilcilerle bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede tankerlerin Karadeniz'de güvenli yolculuğu, Karadeniz ve limanlara güvenli giriş-çıkışı ile Rusya ve Ukrayna'nın bu konuda yaşadığı endişelerin görüşülmesi de gündemde.

Lavrov'un ziyaretine ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, görüşmelerde ikili ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alınacağı belirtildi.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi diyalog, bu yıl yoğunluğunu korudu. Üst düzeydeki temaslar yoğun şekilde sürdürülüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşından bu yana 9 kez telefonda görüştü.

Rus ve Türk bakanlıklar ile kurumlar arasında etkileşimin sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Bakanların görüşmesinde Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz bölgelerindeki durum ele alınacak. İki bakan, Ukrayna krizindeki mevcut durum ve Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılması ihtimali hakkında görüş alışverişinde bulunacak."

Suriye meselesi çözümü ile ilgili Astana Formatının Türk ve Rus taraflarının yoğun iş birliğiyle çalıştığı vurgulanan açıklamada, Çavuşoğlu ve Lavrov'un, görüşmede Suriye meselesini de ele alacağı ifade edildi.

ABD: YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye ziyaretini yakından takip edeceklerini ve ziyaretten sonra görüşmelerle ilgili Ankara ile konuşacaklarını açıkladı.

Lavrov’un Türkiye ziyaretine ilişkin bir soruya Price, "Buradan çok önemli bir şey beklemeli miyiz bilmiyorum. Elbette ki bunu yakından takip edeceğiz ve ziyaret sonrasında Türk müttefiklerimizle konuşacağız. Yine ifade ediyorum, Ukrayna ile dikkatli bir şekilde yakından koordine edilmiş her diplomatik çabayı destekliyoruz." dedi. (Habertürk/Ajanslar)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir