MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘S Plaka krizi' çözüldü: Esnaf Odası bu kez ‘evet’ dedi, şimdi ihale zamanı!
Ekonomi
9 Eylül 2020 Çarşamba 14:19

‘S Plaka krizi' çözüldü: Esnaf Odası bu kez ‘evet’ dedi, şimdi ihale zamanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent sınırları içindeki servis plakalarını 400 adet arttırma hamlesinde gelişme yaşandı. İhalenin 9 Ekim tarihinde yapılacağı kararı alınırken ‘S Plaka’ için muhammen bedel KDV hariç 400 bin lira olarak belirlendi. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası adına temsil yetkisini kullanan ve ilk toplantıda karşı oy kullanan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın da kararın altına imza attığı görüldü.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırları içindeki ‘S Plaka’lı servis araçlarının sayılarının arttırılması için geçtiğimiz günlerde harekete geçmişti.

Bu karar İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı ve temsilcilerin tepkisiyle karşılanmıştı. Başkan Bostancı açıklamalarda bulunarak, “Büyükşehir Belediyesi S Plaka’nın yetersiz olduğunu, bu sebepten dolayı sayı artırımına gidilmesi için karar aldı. Eğer bir ihtiyaç varsa anında 100 arabayı hemen 1000 arabayı yarın temin edebileceğimizi ilettik” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca esnaflar Büyükşehir Belediyesi’nin önüne giderek eylemde bulunmuştu.

Gelinen noktada Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) muhammen bedelin oluşturulması ve ilk etapta ‘S’ Plaka’nın 400 adet arttırılması için ihale yapılması kararı almıştı. Bedelin belirlenmesi için takdir komisyonunun da kurulması kararlaştırılmıştı. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ise karar için karşı oy kullanmıştı. Karar oy çokluğuyla alınmış ve muhammen bedel ile ihale tarihinin süreç içinde netleşeceği öğrenilmişti.

İHALE TARİHİ VE BEDEL KESİNLİK KAZANDI
Gelinen noktada UKOME’den resmi karar çıktı. İhalenin 9 Ekim Cuma Günü saat 14:00’te Kültürpark’ta bulunan Celal Atik Spor Salonu’nda yapılacağı belirtildi. Plaka için muhammen bedel KDV hariç 400 bin TL olarak belirlendi. İhale ilanının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından en az iki mahalli gazeteyle kamuoyuna duyurulacağı aktarıldı. ‘S Plaka’ satın almak isteyenlerin ise ilanın yapıldığı gün saat 09:00’dan 23 Eylül Çarşamba Günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunabilecekleri kararlaştırıldı.

ESNAF ODASI KARAR DEĞİŞTİRDİ!
Kararın oy birliğiyle alınmış olması dikkat çekti. İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası adına temsil yetkisini kullanan ve ilk toplantıda karşı oy kullanan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın da kararın altına imza attığı görüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yaşar
 15 Ekim 2020 Perşembe 13:35
bende en son yapılan ihaleye katıldım ve hak kazandım teminat yatırdım ama parayı denkleştiremedim ihaleden ayrılmak istiyorum teminatımın yanacağı söyleniyor başka ihhalelerde yanmıyor neden
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir