MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SDT krizinde gözler o tarihe çevrildi: Teklif sandıkta oylanacak!
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2024 Cumartesi 17:21

SDT krizinde gözler o tarihe çevrildi: Teklif sandıkta oylanacak!

Büyükşehir ve Tüm Bel-Sen arasındaki SDT krizinde gözler pazartesi gününe çevrildi. Memurlar Tugay'ın 17 bin TL'lik SDT teklifi için oy kullanacak. Sendikadan yapılan açıklamada pazartesi günü belediyede sandık kurulacağı ve sandıktan çıkacak sonuca göre belediyenin teklifinin kabul edilip edilmeyeceğine karar verileceği aktarıldı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların Sosyal Denge Tazminatından (SDT) kaynaklanan eylemleri devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın teklif ettiği 16 bin 750 TL’lik SDT’yi kabul etmeyen memurlar, daha yüksek SDT talebini dile getirdi.

Başkan Tugay ise memurlara bir kez daha eylemi sonlandırma çağrısında bulunarak yeni bir teklifi masaya koydu. Tugay, yetkili sendikaya ‘memurların görüşünü sorun’ dedi.

Yeniden değerlendirme yapan belediye yönetimi, 17 bin TL SDT ve Ocak ayında enflasyon zammı verilmesi noktasında sendikaya teklif sunmuştu.

Sendika yönetimi ise teklifin değerlendirmesini memurlara sorma kararı verdi. Sendikadan yapılan açıklamada pazartesi günü belediyede sandık kurulacağı ve sandıktan çıkacak sonuca göre belediyenin teklifinin kabul edilip edilmeyeceğine karar verileceği aktarıldı.

Yapılan açıklamada,

"Değerli Arkadaşlar,

Şimdi hep birlikte sorumluluk alma, demokratik irademizi ortaya koyma, sözünü söyleme zamanı. Herkesi 12 AĞUSTOS PAZARTESİ sendikamızın işyerlerimizde kuracağı sandıklarda oyunu kullanmaya davet ediyoruz.

Çıkan sonuç ne olursa olsun her şekilde mücadelemize, birliğimize ve örgütlülüğümüze daha fazla güç verecek, dayanışmamızı büyüteceğiz. Sandıktan çıkacak iradeye göre mücadele programımızı hep birlikte belirleyeceğiz.

Yasaların kısıtlamadığı gerçekten özgür ve grevli bir toplu sözleşme mücadelesinde hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Yolunuz, yolumuz açık olsun!" denildi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir