MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SP’den iktidara: Korkunun ecele faydası yok!
Politika
16 Mart 2022 Çarşamba 13:34

SP’den iktidara: Korkunun ecele faydası yok!

Seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi hakkında konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “İktidar sürelerini uzatma gayreti içindeler. Yenilgiyi yaşamaktan kaçamayacaklar. Korkunun ecele faydası yok” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, 9 ilin temsilcilerinin katılımı ile İzmir’de düzenlenen ‘Teşkilat Bölge Değerlendirme Toplantısı’ için kente geldi. Genel Başkan Yardımcısı Arıkan, teşkilat buluşması öncesinde İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akaryakıta gelen zamlar, enflasyon oranı ve gıda krizine ilişkin net mesajlar veren Arıkan, seçim barajının düşürülmesini de içeren kanun teklifi hakkında sert eleştirilerde bulundu. Arıkan, “Bu korkularının işaretidir. İktidar sürelerini uzatma gayreti içindeler. Yenilgiyi yaşamaktan kaçamayacaklar. Korkunun ecele faydası yok. Milletimiz bu Ali Cengiz oyununu boşa çıkaracaktır” diye konuştu. 

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Meclis’e sunulan seçim kanunu değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıkan, “Seçim kanunu ile alakalı TBMM de yasa önerisi verildi. Biz bu öneriyi iktidarın korkusunun bir işareti olarak yorumluyoruz. AK Parti ve MHP, 2018 kendi menfaatlerine uygun getirdikleri seçim sisteminin zararlarına döndüğünü gördükleri için değiştirmek istediler. Bu korkularının işaretidir. Yerli ve milli ekonomik kriz, işsizlik, adaletsizlik sebebiyle kendi inşa ettikleri sistemde seçimi kazanmayacağı anlayan iktidar yeni bir sistem getirme ihtiyacı hissetti. İktidar sürelerini uzatma gayreti içindeler. Bize öğretilen her iktidar getirdiği seçim kanuna yenilir. Yenilgiyi yaşamaktan kaçamayacaklar. Korkunun ecele faydası yok. Milletimiz bu Ali Cengiz oyununu boşa çıkaracaktır” dedi.

ŞEHİRİÇİ ULAŞIM LÜKS OLDU
Akaryakıta gelen peş peşe zamların vatandaşın belini büktüğünü vurgulayan Arıkan, “AK Parti iktidarı ülkemizi uzun süredir gündemde olmayan konularla meşgul etmeye başladı. Ekmek ve yağ kuyrukları, enflasyon ve döviz krizi ülke gündemi olmaya başladı. TÜİK rakamlarına göre bile enflasyon rakamı yüzde 50’yi aşmış vaziyette. Türk Lirası’nın reel değeri Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine gelmiş durumda. Bütçe açığı her yıl katlanarak artmaya devam ediyor. Akaryakıta peş peşe gelen zamlarla hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşım artık lüks olmaya başladı. Bu durumu savaş ile açıklamaya çalışsalar da bunun sebebi AK Parti iktidarıdır. Bu zamların asıl sebebi iktidarın içinden nasıl çıkamayacağını bildiği kur krizidir. Tüm dünyada fiyatlar artıyor deseler de Türkiye yüzde 95 ile zirveyi kimseyi bırakmıyor. Bizden sonra gelen İsveç’te ise artış yüzde 38 olarak gerçekleşmiş. Ekonomi modelinin acı sonuçlarından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZE MALİYETİ AĞIRLAŞMAKTA
Enflasyon oranı ve gıda krizine ilişkin de konuşan Arıkan, “Milletimiz hayat pahalılığı altında her geçen gün ezilmekte. Tarıma verilen büyük zarar gıda güvenliğimizi de tehlike altına sokmuştur. Türkiye’de çiftçi sayısı son 12 yılda yüzde 48, tarımsal ekim alanları da 18 yılda yüzde 12 azalmış vaziyette. İktidar medyası bir yandan Türkiye’nin Avrupa’ya kıyasla küresel krizlerden az etkilendiğini ifade ederken bir yandan da Rusya’dan gelen ayçiçek yağı haberlerini iktidarın sorun çözme başarısı olarak gösteriyorlar. Ayçiçek yağı taşınan gemilerin ülkemize gelinmesi sorunun çözülmesi olarak gösteriliyorsa burada büyük bir beceriksizlik yok mudur? AK Parti iktidarının ülkemize maliyeti giderek ağırlaşmaktadır” açıklamasında bulundu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir