MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağanak kabusunun acı resmi: Dilek ağacı gibi!
Güncel
14 Ekim 2020 Çarşamba 08:35

Sağanak kabusunun acı resmi: Dilek ağacı gibi!

İzmir'de sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler buralardan geçerken araçlarının plakalarını düşürdü. Suların çekilmesinin ardından ortaya çıkan çok sayıda plaka, bir direğe asıldı. Plakaların direğe asılmasıyla ortaya 'dilek ağacı'nı andıran görüntü çıktı.

Kent genelinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak, kısa sürede etkili oldu. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. ;

- İZMİR'İ SAĞANAK VURDU!... 

Öte yandan, Hipodrom alt geçidinde oluşan su birikintileri araçların plakalarının düşmesine neden oldu. Sağanağın son bulması ve suyun çekilmesi ile plakalar ortaya çıktı. Plakaları toplayan bazı vatandaşlar, diğer sürücülerin plakaları bulabilmesi için bir elektrik direğine tel yardımı ile astı. Elektrik direğine asılan plakalar, ortaya 'dilek ağacı'nı andıran görüntünün çıkmasına neden oldu.

'ARADIM, BULAMADIM'

Sağanağın etkili olduğu dakikalarda Hipodrom alt geçidini kullanan ve aracının plakasını düşüren bir sürücü, "Saat iki sıralarında çok kötü bir yağmura yakalandık. Tam eve gitmiştim aracın plakası düşmüş. Buralarda gezdiğim için geri geldim. Direkte plakaların olduğunu bir arkadaş söyledi. Burada mı düşürdüm diye bakmaya geldim. Plakam yok şu an burada, bulamadım başka bir yere bakacağım, bir yer de daha varmış oraya gideceğim" dedi.



'ARABA PERT OLDU'
İzmir'de, sağanak yağmur sonrası istinat duvarının maddi hasara yol açtığı otomobille ilgili konuşan Ahmet Albak, "Yukarıda yazıhanedeydim. Bir anda bir gürültü duyduk. Baktık ki duvar çökmüş. Bu duvara dolgu yapıldığı için çöktü. Duvar çok basit bir şekilde yapılmış. Dolguya yağmur yüklenince arabanın üzerine çöktü. Araba pert oldu şu anda. Daha önce çökme olmamıştı, ara sıra su basıyordu. Duvarda dolgu olmasaydı, böyle olmazdı" dedi.

Esnaf Oğuz Özgür ise, "Saat 15.00 ile 17.00 arası yağan yağmur çok hızlıydı. İşletmelerimizin deniz seviyesinin altında olmasından dolayı her yağmurda bu mağduriyeti yaşıyoruz. İZSU’ya defalarca telefon etmemize rağmen ne yazık ki görevli arkadaşlar yetişemediklerini, sırayla yaptıklarını söylediler. Sanırım ana arterlerdeki devir daimde bir sıkıntı var. Ne yazık ki sürekli mağdur olmak durumunda kalıyoruz. Aşırı yüklenmeden dolayı üstümüze duvar çöktü. Araçlar hasar gördü. Yağmur bu şekilde devam ederse komple bu duvar çökebilir. Şu an maddi hasarla atlatıldı ama arabanın yanında veya içinde olsaydık, can kaybı da olabilirdi. Yetkililerden ilgilenmelerini bekliyoruz” diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir