MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şahin'den gündeme damga vuracak 3 mesaj: Hep karıştım, yine...
Politika
13 Eylül 2017 Çarşamba 08:35

Şahin'den gündeme damga vuracak 3 mesaj: Hep karıştım, yine...

İzmir’de CHP’nin en çok parti içi yarış yaşamış belediye başkanı olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, flaş bir çıkışa imza attı. Genel Merkez’den gelen “Belediye başkanları karışmasın” uyarısını 20 yıldır duyduğunu söyleyen Şahin, "Karışmama lüksümüz yok. Hep karıştım. Yine karışacağım” dedi. Şahin, parti içi yarışın startının verildiği günlerde il başkanı tarifi yaptı, Kocaoğlu’nun Selçuk’ta töreni terk etmesiyle ilgili ise “Ben olsam kürsüden inmezdim” dedi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de 1999’dan bu yana belediye başkanlığı görevi yapan Menemen'in CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin, defalarca yaşadığı parti içi yarış süreciyle ilgili çarpıcı bir çıkışa imza attı.

Genel Merkez’den gelen “Belediye başkanları karışmasın” uyarısını 20 yıldır duyduğunu söyleyen Şahin, “Karışmama lüksümüz yok. Hep karıştım. Yine karışacağım. Yaptırım uygulanırsa partide bir tane belediye başkanı bulamayız. Müdahale olmazsak birlik beraberlik kopuyor. Tabanda yaralayıcı şeyler oluyor” dedi. Şahin, belediye başkanlarının müdahalesinin çerçevesini de çizdi.

Şahin, parti içi yarışın startının verildiği günlerde il başkanı tarifi de yaptı. Şahin, Selçuk’taki İZBAN töreninde protesto edilmesi nedeniyle kürsüden inen ve alanı terk eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tavrı içinse, “Ben olsam kürsüden inmezdim” dedi.

İL BAŞKANI TARİFİ YAPTI
Parti içi yarış arifesinde örgüte gerekli olan il başkanı için profil tarifi yapan Şahin, “Geçmişte partide önemli görevler yapmış arkadaşlarımız var. Yaşça büyük olan var. Yaşça küçük olan var. Öyle bir il başkanı gelmeli ki herkesi kucaklamalı. 'Sana muhalifim, bunu istemiyorum' demeyecek… Geçmişte görev verildiğinde partili görev verilmediğinde partililiğini unutan biri olmamalı. Büyükşehir Başkanının lafından çıkmayan değil, Büyükşehir Belediye Başkanıyla uyumlu çalışacak biri olmalı. İzmir için geçmişte mücadele vermiş, örgütte emek vermiş isim gerek. Kimseyi ötekileştirmeyen biri gerek. Doğru açık net biri olmalı. İzmirli hemşerilerimizin medyanın tanıdığı biri olmalı. Nezaketli bir il başkanı gerek. Kavga, değil birlik gerek. İzmir’de biz iktidarız muhalefet partilililerini bile kucaklayan biri olmalı. Örgüt içinde adaletli olmalı. Birilerini bir yerlere getirme derdinde olmamalı. Böyle isimler var. Kimse merak etmesin" dedi.

KARIŞTIM, KARIŞACAĞIM...
Genel Merkez’den gelen “Belediye Başkanları parti içi yarışa karışmasın” mesajlarını değerlendiren Şahin, “Karışmadan olmaz.  Belediye başkanı karışmazsa bence örgütünü tanımıyor demektir.  Yalan söylemeye gerek yok. Karışıyorum. Karışacağım” dedi.

1999’da belediye başkanlığı koltuğunda oturduğundan beri “Belediye başkanları karışmasının” uyarılarının yapıldığını söyleyen Şahin, şunları söyledi:

"20 yıldır bu işin içindeyim. ‘Sakın belediye başkanları karışmasın’ sözünü hep duyduk. Bunun söylenmediği bir süreç yok. Başkanlar mutlaka karıştırılıyorlar. Günahlı günahsız. O nedenle ‘karışmasınlar’ söylemini doğru bulmuyorum. Belediye başkanı parti içinde kendisini yönelik hamleye müdahale edecektir. Başkanlar “karışmayacağım” dese de yüzde 99’u karışıyor. Karışan başkanlara Genel Merkez yaptırım uygularsa partide bir tane belediye başkanı bulamayız. Kimseyi dökmeden kırmadan karışıyorsa bence her başkan karışmalı. Ancak müdahalesi nezaket ve saygı çerçevesinde olmalı. Ben yalan söylemem. 99’dan beri hep müdahil oldum. Böyle bir hakkım var. Diğer belediye başkanları da olmuştur ama herkes için geçerli değil. Bazıları “olmadım” diyebilir. Bu karışma işinin çerçevesi kırmadan birleştirici olarak dökmeden yapmak. Müdahale olmazsak birlik beraberlik kopuyor. Tabanda yaralayıcı şeyler oluyor. Biz “bir dakika arkadaş, sende bizim ailemizdensin sende bizim ailemizdensin’ diyoruz. Karışmama lüksümüz yok. Açık net söylüyorum. Yalan söylemeye gerek yok. Karışıyorum.  Karışacağım. Genel Merkez işin dozunun kaçmamasını istiyor. Doğruda diyor. Ancak karışmadan da olmaz.  Belediye başkanı karışmazsa bence örgütünü tanımıyor demektir. Geçen kongrede Aziz Bey uzun süre “karışmıyorum” dedi. Gitti kongre günü Alaattin Yüksel’le kol kola tur attı. Çerçeve bu değil. Lafınızla destekleyebilirsiniz, örgütü doğru anlamda yönlendirebilirsiniz ama elinden tutup bir adayı il ve ilçe kongresinde dolaştıramazsınız. Burada dozu kaçıyor.”

BEN OLSAM TERK ETMEZDİM
Selçuk’taki İZBAN ek sefer töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kalabalığın kendisini protesto etmesine sinirlenerek konuşmasını kısa kesip alanı terk etmesi ile ilgili ise Şahin, çarpıcı bir yorum da bulundu. Şahin, “ Aziz Bey’le zaman zaman fikren ters düşüyoruz. İkimizin de iş tutuş şekli başka. Ben biraz daha risk alarak hizmet ediyorum. Aziz Bey fazla riski sevmiyor. Aziz Bey zaman zaman bize ağır laflar söyledi. Bizde üzülsek de medya aracılığıyla zaman zaman cevap verdik. Aziz Bey’den hala özür bekliyorum. Selçuk’ta Aziz Bey’in yuhalanması yanlış. Ancak siyasetçi kürsüye çıktığında bu tür muhalefetlikler olur. Yuhalandırma çok ayıp ancak ben olsam kürsüden inmezdim. Sonuna kadar konuşmamı yapardım. Sinirlendi Aziz Bey. Ve bir reaksiyon gösterdi. Bana bir hareket olsa aslanlar gibi bekler konuşmaya devam ederdim” dedi.

ÖRGÜTE MESAJ VERDİ
Şahin parti örgütüne kongreler öncesi, “Birbirimizde o hata vardı bu hata vardı demeden birlik beraberlik içinde olmamız gerek. Bu süreçte en çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var” mesajı gönderdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 13 Eylül 2017 Çarşamba 09:33
KARISMAMALI
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir