MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sandal'dan kongrede çarpıcı mesajlar: Ben partili başkanım!
Politika
11 Ağustos 2023 Cuma 15:19

Sandal'dan kongrede çarpıcı mesajlar: Ben partili başkanım!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan CHP Bayraklı Kongresi'nde önemli mesajlar geldi. 'Delegeye baskı' iddialarına yanıt veren Başkan Sandal, örgüte de seslendi. 

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri tam gaz devam ediyor. 

CHP Bayraklı Örgütü de yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Mevcut Başkan Didem Gültekin ile muhalefetin adayı Mutlu Odabaş'ın yarıştığı kongrede kürsüye çıkan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan önemli mesajlar geldi. 

'Delegeye baskı' iddialarına yanıt veren Başkan Sandal, örgüte de seslendi. 

"ALANDA YOKSUNUZ, KADER SEÇİMİNDE YOKSUNUZ, KONGREDE TARTIŞMAK SİZE Mİ KALDI!"
Sandal, "Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Hatta 2 seçim üst üste götürdük. Bayraklı’da destan yazan örgütüme teşekkürü bir borç biliyorum. Koca bir deprem atlattık. 20 bin yurttaşımız göç etti. 10 bine yakın seçmenimiz ilçemizden ayrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu Bayraklı’da yüzde 65 oy aldı. 400 arkadaşımız gece gündüz çalıştılar. Hiçbir arkadaşımızın örgütü yok sayarak arkadaşlarımızı eleştirmesini doğru bulmuyorum. Bu haksızlık! Eleştirenlerin temel özelliği şu biz onları sahada görmedik. Gece gündüz çalışan arkadaşlarımızı eleştirme hakları yok. Alanda olmayacaksınız, kader seçiminde yoksunuz, ilçe kongrelerinde partiyi tartışacaksınız... Size mi kaldı! Biraz vicdanlı olacağız" dedi. 

"OLMAYAN İTHAMLARLA KENDİ BELEDİYE BAŞKANINI ELELŞTİRENLER..."
Bayraklı Belediye Başkanı şöyle devam etti: Ben rozetini çıkaran bir belediye başkanı değilim. O rozet benim şerefimdir. Ekonomik krizi yönettim, siyasal süreci yönettim, belediye başkanınızın siyasal olarak büküldüğünü gördünüz mü? Burada olmayan ithamlarla kendi belediye başkanını eleştiren arkadaşlar bir gün siyasal iktidar ile ilgili ağızlarından bir cümle çıktı mı? Kendi belediye başkanımız konu olduğunda ucuz kahramanlık taslamaya gerek yok.

"TÜM DELEGELERİMLE KONUŞTUM, BEN PARTİLİ BAŞKANIM!"
CHP Bayraklı İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanı Tolga Perişan’ın kürsüden kendisine yönelen ‘Delegeleri tehdit ettin mi?’ sorusuna yanıt veren Sandal, "İşçinin, emekçinin işine son verecek diye eleştirdiler. Emeğin ne demek olduğunu bilirim. Benden bunu beklemek onların acizliği olur. Soruyorum...  ‘Tehdit ettin mi’ dedi arkadaşımız... Bütün delegelerimle konuştum çünkü ben partili bir belediye başkanıyım. Kendi düşüncemi onlar anlatacağım. Biri çıksın desin 'Başkan beni çağırdı, tehdit etti.'... Böyle saygısızlık olmaz. İşte meydandayız... İlçe Başkan Adayımız Mutlu Odabaş ile beraberdim, o çıksın anlatsın!

"ÖRGÜTÜMDEN ŞUNU İSTİYORUM…"
Sandal sözlerini şöyle tamamladı: Örgütümden şunu istiyorum; Olmamış şeyleri söyleyerek kendi partililerini zan altında bırakarak bir siyasal süreci karalamalarla sahte listelerle yapıyorsanız ben bir partili olarak tabi ki tarafım. Bayraklı siyasal özgürlüğüne kavuştu demiştim geçen seçimde. Kavgasız gürültüsüz süreci hep beraber götürdük. Ben delege arkadaşlarımla konuşurken, bir benim düşüncemi söyleyeyim siz eleştirilerini söyleyin ben de sizi dinlemiş olayım. Genel tavrımı belirttim. 'Kılıçdaroğlu ile yol yürümeye kararlıyım' dedim. Örgütten hiçbir işine karışmayacağımı beyan ettim. Hedeflerimiz var. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir