MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sandal'dan o tepkiye fotoğraflı yanıt: Atatürk'ten yana olmak vicdanla olur!
Politika
13 Ekim 2023 Cuma 15:14

Sandal'dan o tepkiye fotoğraflı yanıt: Atatürk'ten yana olmak vicdanla olur!

Bayraklı Belediye Başkan Sandal'dan Homeros Festivali’nde büyük beğeni kazanan viyolonsel sanatçısı Adasu Akın'ın kendisine yaptığı ziyaretin fotoğrafı üzerinden MHP'li Osmanağaoğlu'nun yaptığı çıkışa yanıt geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ilgili fotoğrafın orjinalini de göstererek önemli açıklamalarda bulundu: Bu ülkeyi sevmek, bu ülkeyi korumak, bu ülkede Atatürk'ten, Cumhuriyet'ten, devrimlerden yana olmak lafla olmaz, yürekle olur, vicdanla olur, ahlakla olur!

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediye Başkan Serdar Sandal'dan Uluslararası Homeros Festivali’nde muhteşem sesi, yeteneği ve sahne performansıyla büyük beğeni kazanan 23 yaşındaki viyolonsel sanatçısı Adasu Akın'ın kendisine yaptığı ziyaretin fotoğrafı üzerinden MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun yaptığı çıkışa yanıt geldi. 

"YAZIKLAR OLSUN" DEMİŞTİ 
Açıklamasında Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı yerde dururken Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraflarının duvarda asılı olduğunun altını çizen MHP'li Osmanağaoğlu, “Fotoğraf bugünkü CHP’nin özetidir. CHP’li Bayraklı Belediye Başkanının odası!” ifadelerine yer veren Osmanağaoğlu “Gazi Paşa’nın mirasını hiç eden Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları duvarda asılı, İzmir’in hemşerisi olmakla övünen Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ise yerlerde. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullanmıştı. 

Osmanoğlu'na yanıt veren Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ilgili fotoğrafın orjinalini de göstererek önemli açıklamalarda bulundu. 

FOTOĞRAFI VE GERÇEĞİ ANLATTI 
Başkan Sandal, "Bir dernekten bize bir hediye gelmiş, arka fona da Atatürkümüz ve Türk Bayrağı'nı koymuşlar. Hediye olarak gelmiş, biz de alıp oraya koymuşusuz. Adasu diye gerçekten özel bir yetenek olan kızımız bizi ziyarete geldiğinde fotoğraf çekilince sadece Atatürk kısmı gözüküyor, üst tarafta da Genel Başkan gözüküyor. MHP'li Vekil, 'CHP zihniyeti' diye tweet atıyor. Diyor ki, 'Kemal Bey'i yukarıya asıyorlar, Atatürk'ü yere indirmişler'" diye konuştu.

"ATATÜRK'TEN YANA OLMAK LAFLA OLMAZ, VİCDANLA OLUR"
Sandal açıklamasında, "İşin orjinali bu. Genel hediye belli. Bilerek isteyerek yapılıyor. Vekili aradım ben, 'Yanlış anlama var' dedim. 'Size fotoğrafları atıyorum, bunu düzeltmek lazım' dedim. 2 gündür tık yok. Şimdi buradan cevap veriyorum. Bu ülkeyi sevmek, bu ülkeyi korumak, bu ülkede Atatürk'ten, Cumhuriyet'ten, devrimlerden yana olmak lafla olmaz, yürekle olur, vicdanla olur, ahlakla olur" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir