MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Satış depremi’nde ev sahipleri konuştu: AK Parti ile CHP’nin başkanları ne dedi?
Politika
23 Ekim 2017 Pazartesi 10:14

‘Satış depremi’nde ev sahipleri konuştu: AK Parti ile CHP’nin başkanları ne dedi?

Bayındır’da yaşanan ve CHP içinde çatlağa neden olan ‘satış krizi’nde topa AK Parti’de girdi. AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkanı Sesli’yi borçlar üzerinden eleştirirken, CHP İlçe Başkanı Aydilek de “Ben başkana ‘köy malını satamazsın’ diyorum ama dinlemedi” dedi.

GERÇEKİZMİR - CHP’li Bayındır Belediyesi Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL karşılığında CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketine satıldığı iddiaları tartışma yarattı.

Satış kararı partide büyük tartışmalara yol açtı. CHP’de kriz çıktı. Satışa İzmir Milletvekili Atilla Sertel tepki gösterdi, il yöneticisi Yücel Özen istifa kararı aldı.

- CHP'DE SATIŞ DEPREMİ: VEKİLDEN SERT TEPKİ, İL YÖNETİCİSİNDEN İSTİFA!... 

Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Eski belediye başkanı döneminde ilçede restorasyon projeleri yapan Gürsel Erol, belediyeden 4,5 milyon tl alacaklıydı. Bizim de bunları ödememiz gerekiyor. Bir ihale gerçekleştirdik, yasalara uygun açık bir şekilde gereğini yaptık. İhalede en uygun teklifi söz konusu şirket verdi. Biz borçlarımızı ödemekten başka bir amaç içerisinde değiliz. Konuyu yanlış yerlere çekenler sadece siyaset yapıyor. Biz ise hizmet üretme derdindeyiz” açıklamasında bulunurken, Erol ise “Hukuken söz konusu şirket ile yasal bağlantım yok” dedi kendisini eleştirenlerin partiye zarar verdiğini söyledi.

DEMİREZEN: HER AY AÇIK VAR
Yaşanan satış krizinde topa AK Parti’de girdi. Bayındır AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada Başkan Sesli’yi hedef aldı.

Demirezen şunları söyledi: Gündeme gelen satışlardan sadece bir tanesi… CHP milletvekilinin aldığı arazi olunca satışlar gündeme geldi. Biz satışların tamamına karşıyız. Tartışılan satış yanılmıyorsam yaklaşık 700 bin TL’ye yapılan satış. Biz köy mallarının tamamının satılmasına karşıyız. Her ay açık var belediyede. Satış yapıyor bu nedenle. Verme açık bütçeni ona göre ayarla. Buna güvenerek mi koltuğa oturdun. Başkan seçildiğinde 17 milyon borç vardı şimdi 32 milyon borç oldu. Bayındır’daki vatandaşlara sorun ne yapılmış buraya. Satılan malların parasıyla hiçbir şey yapılmıyor. Satıyorlar bir şey yapmıyorlar. Yapılsa ilçeye alkışlayalım. CHP’li vekilin alması da etik bir şey değil”

‘SATMA’ DEDİM AMA…
Öte yandan Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek de vatandaşa karşı zor durumda kaldıklarını söyledi. Başkan Aydilek, “İhale hukuka uygun olabilir ama biz meydan meydan gezdik. Köy mallarını satmayacağız dedik. Hukuken doğru olsa da siyaseten yanlış. Bir vekilin alması ahlaken de yanlış. CHP’li başkan satılıyor, CHP’li vekil alıyor. Tepki var belediyeye. Köy köy dolaşıp anlatmak zorunda kaldım.  Ben vatandaşa açıklama yapıyorum. Ben başkana ‘köy malını satamazsın’ diyorum ama dinlemedi.  Hafta içi Ankara’ya gitmeyi düşünüyorum: Randevu verirlerse gidereceğim. Durumu Genel Merkez’e aktaracağım.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Halk
 23 Ekim 2017 Pazartesi 10:38
Demirezen biz köy mallarının satısına karşıyız demiş.Ödemiş belediyesi köy mallarını sattımı satmadımı.Önce bunu bilsin millet.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir