MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saygılı açıkladı: AK Parti'den skandal sözler için jet karar!
Politika
14 Ekim 2024 Pazartesi 23:27

Saygılı açıkladı: AK Parti'den skandal sözler için jet karar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, AK Parti Bayraklı Latif Aydemir hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri başlatıldığını açıkladı

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısında ülkede son dönemlerde sayısı artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri de gündem oldu. Toplantıda konuşan AK Parti Bayraklı Meclis Üyesi Aydemir’in, “Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur” sözleri dikkat çekti.

AK PARTİLİ İSİMDEN SKANDAL 'KADIN CİNAYETLERİ' YORUMU!

Başkan Saygılı yaptığı açıklamada: ’’AK Parti'mizin kurumsal kimliğiyle ve merkeze insanı yaşatmayı alan siyaset felsefesiyle bağdaşmayan bu açıklama sadece sahibini bağlamaktadır’’ sözlerini kullandı. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında, Bayraklı Meclis Üyesinin "kadın cinayetleri" konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğini belirterek, ‘’Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahse konu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır.’’ dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, sosyal medya hesabından yaptı paylaşımda şunları dile getirdi, ‘’Bugün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sırasında, Bayraklı Meclis Üyesinin "kadın cinayetleri" konusunda sarf ettiği sözleri asla tasvip etmediğimizi belirtmek isterim. Ülkemizin içinden geçtiği böylesine hassas bir süreçte; AK Parti'mizin kurumsal kimliğiyle ve merkeze insanı yaşatmayı alan siyaset felsefesiyle bağdaşmayan bu açıklama sadece sahibini bağlamaktadır. Bu açıklamalardan dolayı başta ülkemizin asil kadınları olmak üzere tüm kamuoyuna en samimi ve derin üzüntülerimizi bildiriyoruz. Bahse konu Meclis Üyesi hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk işlemleri ivedilikle başlatılmıştır.’’

DAĞ DA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise yaptığı açıklamada, "Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur. Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez" ifadelerini kullandı. 

İNAN: HAYRETLE DİNLEDİM!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise, "Bir Belediye Meclis Üyesinin açıklamalarını hayretle dinledim! Sen ne hakla, hangi cesaretle hayatını kaybeden gençlerimize kadınlarımıza karşı bu ifadeleri kullanabilirsin? Sayın Cumhurbaşkanımız ve Partimiz üzüntü içinde çaba gösterirken, bir meclis üyesinin böylesine çirkin konuşma yapması kabul edilemez. AK Parti, milletimizin partisidir. AK Parti, medeniyetimizin, geleneklerimizin temsilcisidir. AK Parti gücünü toplumsal konulardaki duyarlılığından alır. Bu ifadelerin Partimizde yeri yoktur! Esefle kınıyor ve lanetliyoruz" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir