MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saygılı’dan çarpıcı ‘Tugay’, ‘muhalefet’ ve ‘kongre süreci’ mesajları
Politika
11 Ekim 2024 Cuma 09:33

Saygılı’dan çarpıcı ‘Tugay’, ‘muhalefet’ ve ‘kongre süreci’ mesajları

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, Politika Durağı programında önemli mesajlar verdi. “Büyükşehir Belediyesi’nin bir çok konuda eksik ve geriden geldiğini” ifade eden Saygılı, “Cemil Tugay kötü bir miras aldı” dedi. “İl başkanlığına yeniden aday mısınız” sorusuna yanıt veren Saygılı, delege seçimleriyle ilgili gelen eleştirilere rakamlarla yanıt verdi, hafta sonu start alacak ilçe kongreleri özelinde önemli ifadeler kullandı.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Ege TV’de Politika Durağı programında gazeteciler Onur Çakır ve Sercan Avcı’ya konuk olduğu programda Büyükşehir Belediye başkanı Cemil Tugay, AK Parti’nin muhalefeti, parti içi gündeme gelen iddialar ve devam eden olağan kongre takvimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"CEMİL TUGAY KÖTÜ BİR MİRAS ALDI"
“Büyükşehir Belediyesi’nin bir çok konuda eksik ve geriden geldiğini” ifade eden Saygılı, “ Bunu sadece 6 aylık Cemil Tugay dönemine bağlamak doğru olmaz. Etkinlikten öteye gitmeyen bir önceki dönem belediye başkanının ihmalkarlıkları süreci buraya getirdi. 5 yıl boyunca teknik olarak çalışmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. Buradan söylüyorum Cemil Tugay kötü bir miras aldı. Kendisi de 6 ay geçmesine rağmen halen görev değişikliği yapmaya, yeni görevlendirmeler yapmaya devam ediyor. Sistemi oturtamadılar ki! Kendisinin çalışması konusunda bir zaman koyma değil ama bir an önce kendini toparlaması gerek. Bir binanın yapılması için zemin işlerinin yapılması gerek. Fore kazıklarının yapılması gerek. Fore kazıkları yapmayan birisiyle 36. kattaki dairenin ne kadar konforlu olup olmadığını konuşmak bize ne getirecek” dedi.

"TUNÇ SOYER TELEFONLARIMIZA ÇIKMIYORDU… CEMİL TUGAY’LA GÖRÜŞMEDE SIKINTI YAŞAMIYORUM"

Gazeteciler Çakır ve Avcı’nın “Geçen dönem yaptığınız sert muhalefeti bu dönem yapmadığınız yönünde eleştiriler var” ve “Cemil Tugay’la çok iletişim içinde olduğunuzu parti içinde gündeme getirenler var” sözleri üzerine Saygılı şunları söyledi;

“Ben hiçbir zaman Tunç Soyer ya da Cemil Tugay döneminde yapım gereği sert, ahlak sınırlarını aşan, hakaret içeren bir muhalefet yapmadım, yapmayacağım da. Bunu da doğru bulmuyorum. Dolayısıyla burada değişen bir durum yok. Sert muhalefetin değil de etkin ve halkımın anlayacağı bir muhalefet yapmak benim görevimdir.

Sadece iletişim kuran talepte bulunan bir belediye başkanı, il başkanlığını ziyaret eden BİR başkan, iade-i ziyaret ettiğimiz bir başkan var ve oluşan bir diyalog var. Tunç Soyer telefonlarımıza bile çıkmıyordu. Cemil Bey ile görüşmede bir problem yaşamıyorum.  Bugüne kadar 3 kere görüştüm.  O’nun dışında açılışlarda toplantılarda karşılaştığımız bir durum var. Bundan ne çıkarıyorlar anlamadım. Ne var altında! Daha önceki il başkanlarımızda Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla gitti. Bu durum bizim muhalefet anlayışımızı değiştirmez ki.

Büyükşehir Belediyesi meclisi üyelerimle gurur duyuyorum. Çok doğru bir muhalefet yapıyorlar. Olması gereken duruşu koyuyorlar. Kalkınma Planı’yla ilgili çalışma geldi içerik boş reddettik. İzmir’de AK Parti teşkilatı olarak etkin bir muhalefet yapıyoruz. Sosyal Denge tazminatı konusu oldu. Bana ne onların kendi aralarındaki sorundan. Bizim yaptığımız istişareler sonucu oybirliği verdik. Gazze’nin kardeş şehir olması ortak bir çalışmanın ürünü değil mi? Vekillerimizin de performansı çok güzel. Genel Başkan Yardımcımız’la birlikte etkin faydalı akılcı stratejik muhalefet yapıyoruz.”

"VEKİLLERİMİZLE ZAMAN ZAMAN FİKİR AYRILIKLARI OLABİLİR"
Bazı milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla arasının açık olduğu iddiasının sorulması üzerine Saygılı, “30 ilçe başkanım benim ilçe başkanımdır. Hepsiyle uyum içinde çalışıyoruz. Vekillerimizle  zaman zaman görüş ayrılıkları olabilir ama uyum içinde ortak içinde hareket ediyoruz. Bu iddialarda kasıt var diye düşünüyorum.” dedi.

ADAYLIK YANITI: CUMHURBAŞKANIMIZ NE UYGUN GÖRÜRSE ODUR!
Devam eden olağan kongre sürecinin hatırlatılıp “il başkanlığına yeniden aday mısınız?” sorusuna Saygılı şu yanıtı verdi;
“AK Parti kardeşlik hukuku üzerine kuruldu. Liderimizle uyum içinde gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi atamayla görevlendirdiği bir dünya var. Verilecek karar ne olursa olsun koltuklar makamlar gelip geçicidir. Bu koltuklara aşırı anlamlar yükleyerek koltuğa oturup yapışma içgüdüsü bizim AK Parti siyasetinde yoktur. Koltuktan güç alan değil de koltuğa güç verme kaygısı olan bir il başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın vereceği kararın merakını bile yapmıyorum. Ne uygun görürse odur! Benim vereceğim cevap budur.  Ben görevimi yerine getiriyorum. Bu bir makama bağlı değil. Be her zaman bu davanın savunucusu olacağım.”
 

"DELEGE SEÇİMLERİNDE KATILIM 2019’A GÖRE 4 KATI ARTTI"
“Delege seçimlerinde heyecanın az olduğu katılımın düşük olduğu” eleştirilerinin sorulması üzerine Saygılı rakamlarla yanıt verdi.
Saygılı, “ Heyecan yok katılım düşük diyen çok net bir şekilde yalan söylüyordur. 2019 yılındaki verileri aldığımda delege seçimleri için katılan üye sayısı 10 bin 417… 2 hafta önce yapılan 2024 yılı delege seçimlerine katılan sayısı 38 bin 896.  4 katı… Burada ne başarısızlık var? CHP’deki sandalyelerin havada uçuştuğu, kavgaların çıktığı bir dünyada AK Parti’nin güzel bir seçim yapması, farklı bir ortam sağlamışsa burada başarısızlık mı var denir” ifadelerini kullandı.

2, 3. ADAY ÇIKARSA ‘NİYE ÇIKTIN’ DEMEM!
Hafta sonu başlayacak ilçe kongreleri öncesi hangi ilçe başkanlarının devam edip etmeyeceğinin henüz belli olmamasıyla ilgili soruya Saygılı şu yanıtı verdi;
“30 ilçemizle ilgili Genel Merkezimiz, teşkilat başkanımız ve beraberindeki heyet benden vekillerimizden kamuoyu araştırmalardan yaptıkları çalışmayı bizlerle istişare ederek tüm ilçelerde etap çalışması yapılıyor. İzmir’e özel bir durum değil. 11 ilçenin kongre tarihi belli şuanda. Bizim kongrelerimiz bir düğün bayram  eşliğinde gider. Sürecin tamamlanmasını hep beraber göreceğiz. Kimin devam edip etmeyeceğini söylemem doğru olmaz. Demokratik şekilde yapılacak kongrelerde delegelerin belirleyeceği bir durumu ipotek altına almam doğru değil. 2.3. adaylar konusuna olumsuz bakmıyoruz. Tek adaylı gidilmesini Cumhurbaşkanımızın teşkilat başkanımızın bakış açısı da bu. Bir ilçede ikinci bir aday çıkarsa ‘niye çıktın’ diye sormam ben.” 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir