MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saygılı’dan çarpıcı çıkış: EXPO İzmir’in namusudur, kaçamazlar!
Politika
12 Haziran 2024 Çarşamba 08:46

Saygılı’dan çarpıcı çıkış: EXPO İzmir’in namusudur, kaçamazlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ın EXPO projesinin 2026 yılına kadar tamamlanmasının mümkün olmadığına dair açıklamasına Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programında tepki gösterdi. Saygılı, “Bir önceki dönem başkanının gerekli bütçeyi hazırlamayışından dolayı ben de bütçeyi çıkartmakla uğraşmak istemiyorum diyerek ‘ben oynamıyorum’ gibi bir yaklaşımdır bunun özeti. EXPO bu şehrin namusudur, kaçamazlar, kaçınamazlar” dedi.

GERÇEKİZMİR - 2026 yılında İzmir’de yapılması planlanan botanik alan projesi Botanik EXPO 2026 kentte tartışılmaya devam ediyor.

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde çalışmalarına başlanan ve Yeşildere Vadisi’nde hayata geçirilmek istenen proje için kamulaştırma mesaisinde önemli mesafe kat edilmişti.

31 Mart’taki yerel seçimlerin ardından seçilerek göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı EXPO’nun 2026 yılına kadar tamamlanmasının mümkün olmadığına dair açıklama ise büyük yankı uyandırdı.

Tugay’ın açıklamasına tepki AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’dan geldi. Yenigün Tv’de yayınlanan Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programına katılan Saygılı Tugay’ın EXPO kararına eleştiride bulundu.

"BUNUN ÖZETİ 'BEN OYNAMIYORUM"

Saygılı EXPO hakkındaki konuşmasında, “EXPO konusu hem işim gereği hem de hayatın bir parçası olarak birçok ülkeye gittim Çin’deki, Paris’teki EXPO’yu da gördüm. Toplam herhalde 5,6 EXPO ziyaretim oldu. Marka değerlerimizin artması anlamına geliyor. Bu söylem dönemin belediye başkanının ortaya koyduğu bir yaklaşım ile ortaya çıktı. Israrla bunu başaracağız dedi. Yer tahsis edildi kamulaştırma yapıldı. Büyük bir kısmı bitirildi. Her şey arzu ettikleri bir hale geldi. Bir önceki dönem başkanının gerekli bütçeyi hazırlamayışından dolayı ben de bütçeyi çıkartmakla uğraşmak istemiyorum diyerek ‘ben oynamıyorum’ gibi bir yaklaşımdır bunun özeti. Siz şaka mı bu ya?” ifadelerini kullandı.

“EXPO İZMİR’İN NAMUSUDUR KAÇAMAZLAR”

Saygılı sözlerini şöyle noktaladı; Ben mesela Japonya’ya gittim yatırım sürecimiz var Cumhurbaşkanımızdan izin alarak. Gittiğimde bilimsel olarak teknik olarak konuşmaya başladık. Her çalışma önce Excel sonra Word. Word’den Excel’e kayma değil. Yatırım kararı alınmış artısını eksisini ortaya koymamız gerekiyor. 2021 yılında EXPO kararı alınmış bitmiş o iş. Aradan geçmiş 4 sene. Siz tane bir yere tane bir çivi çakmamışsınız. Bütçenizi ayırmamışsınız, 2026’ya yetiştiremiyoruz. Geçen kullandığı ifadesinde yanlış anlaşıldım dediği gibi İzmir’in turizm şehir olmasını istemiyoruz gibi bir yaklaşım ortaya koydu. Bir önceki dönemin belediye başkanı CHP’nin belediye başkanı değil miydi? Nasıl bir anda her şey değişi gösteriyor? EXPO bu şehrin namusudur. Bu namusa sahip çıkılması lazım. Siz koskoca bütçesi milyarlarca lira olan belediye olarak aman benim çok kafamın yorulması lazım ekip de kurmam lazım söz vermişsem önceki söz vermiştir ben de görmemezlikten geleyim deme lüksünüz var mı? Bu şehri bir daha uluslararası platformlarda ciddiye alırlar mı bizi? Bırakın İzmir’in ciddiye alınmasını Türkiye’yi ciddiye alırlar mı? Türkler söz veriyor ama sözlerini yerine getirmiyor demezler mi? Bu işi yapmakla mükellefler kaçamazlar, kaçınamazlar

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir